Percheziții la Ploiești și Poiana Câmpina, la persoane bănuite de proxenetism

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE 2 - 28 de persoane (proxeneți, prostituate, doi administratori ai unei locații din Ploiești, clienți) au fost duse la sediul Poliției în vederea audierilor. În aceeași cauză urmează a fi citate procedural și alte persoane. Dintre cele 28 de persoane, nouă au fost reținute (șapte bărbați și două femei).
UPDATE 1- Potrivit IJP Prahova, persoanele bănuite închiriau diverse locații din țară, unde plasau temporar femei în vederea practicării prostituției. Locațiile erau schimbate frecvent, prostituatele desfășurându-și activitatea câte o săptămână sau două, după care plecau în alt județ. De la locațiile unde au avut loc perchezițiile, polițiștii au ridicat 30.000 lei, 2.000 euro, telefoane mobile și un pistor airsoft (nesupus autorizării), iar un autoturism a fost indisponibilizat în vederea cercetărilor.


Polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și de la Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează, în această dimineață, 10 percheziții la persoane bănuite de proxenetism. Este vorba despre două percheziții în Ploiești, două în comuna Poiana Câmpina, trei la București (în sectorul 5), una în Brașov și două la Valea Dragului (județul Giurgiu). Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, nouă mandate de aducere vor fi puse în executare.

Încă din luna iulie a acestui an, polițiștii au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane care racolau femei în vederea practicării prostituției atât în țară, cât și în Marea Britanie. Unele dintre persoanele implicate facilitau "afacerea" prin închirierea unor imobile în care erau aduse femeile și clienții lor.
Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul luptătorilor SIAS din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Acțiuni Speciale din IJP Prahova, precum și cu participarea unor echipe de polițiști din cadrul Poliției Capitalei și IJP Giurgiu. De asemenea, la activități participă și echipe ale Grupării Mobile de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești. Vom reveni.
(Foto cu caracter ilustrativ)

3287 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1946 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1824 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2301 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1711 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.