S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 martie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4 martie...
1977 – Cutremurul puternic, cu magnitudinea de 7,4 grade Richter, se resimțea și la Câmpina, afectând mare parte din centrul vechi al orașului. Cutremurul s-a produs la ora 21.22 și a durat 56 de secunde. La Câmpina nu au fost victime, dar 56 de persoane au fost rănite, iar zona centrală a fost puternic afectată. Clădiri reprezentative ale secolului al XX-lea au fost atât de grav afectate, încât la începutul anilor '80 au fost demolate, lăsând loc centrului de astăzi. Mărturii despre acel groaznic eveniment într-un articol din urmă cu trei ani, atunci când s-au împlinit 40 de ani de la acel cutremur - 40 de ani de la devastatorul cutremur din 1977. Amintiri dureroase despre Câmpina de atunci. (Sursa foto - Facebook.com/Campina în imagini)

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

2454 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Daiana Opran 07.03.2020 00:21 Buna seara, Desi mentionati ca nu au fost victime la Campina, va transmit ca tatal meu, Ciuta Constantin, a murit in timpul cutremurului, casa in care locuiam daramandu-se. Eu si mama mea am fost salvate de cativa elevi ai Scolii de Politie Campina, care cautau sa ajute oamenii prinsi sub daramaturi.

Social

2302 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.

Alte stiri recente

1282 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2552 vizualizari
24 ian. 2021 12:11

Mesajul prefectului județului Prahova cu ocazia Zilei Unirii Principatelor

24 Ianuarie semnifică Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Din păcate, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, acțiuni de marcare a acestui eveniment nu sunt permise decât în orașele reședință de județ și fără tradiționala Horă a Unirii.