CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.soceram.ro/

Doar câmpinenii plătesc pentru întârzierea lucrărilor de modernizare a Policlinicii Municipale? Se pare că da!

- Actualitate -

Doar câmpinenii plătesc pentru întârzierea lucrărilor de modernizare a Policlinicii Municipale? Se pare că da! Șapte consilieri locali din zece prezenți la ședința extraordinară din această seară au mers pe mâna primarului și au aprobat prelungirea cu șase luni a lucrărilor de la Policlinică. Și plata acestor lucrări de la bugetul local, din banii câmpinenilor. Suma estimată – 900.000 lei.

Modernizarea Policlinicii Municipale Câmpina, proiect cu fonduri europene de 2,5 milioane euro, a început în martie 2015. Proiectul are două componente – reabilitarea clădirii și dotarea cu echipamente moderne. Licitația pentru reabilitarea clădirii a fost câștigată de firma General Service Grup 98 Bucureşti, care a venit cu cea mai bună ofertă din punct de vedere financiar – 3,88 milioane lei. Termenul limită de execuție – 31 decembrie 2015. S-a știut de la început că, dacă lucrările nu se finalizează până la acest termen, finanțarea europeană încetează după 1 ianuarie 2016, iar lucrările neefectuate vor fi achitate de la bugetul local. Ceea ce, iată, se va și întâmpla.

Cum explică primarul Horia Tiseanu întârzierea lucrărilor

 Contractul efectiv de execuție este de 9 luni. Firma și-a manifestat încă de la început temerea că este greu să cheltuiești 3,8 milioane lei în așa puțin timp, în condițiile în care, în cea mai mare parte, e vorba de lucrări de detaliu, de finisare, instalație electrică, termică etc. Până acum au fost depuse șapte cereri de plată pe care noi le-am înaintat la ADR Sud-Muntenia, în valoare totală de 1,11 milioane lei fără TVA, din care s-au plătit până acum efectiv 258.000 lei. În aceste condiții, constructorul spune că nu poate continua și finaliza lucrarea la termen. Care sunt alternativele? Ori aprobăm proiectul de hotărâre și plătim de la bugetul local lucrările neefectuate, ori dăm înapoi toți banii plătiți până acum din fonduri europene și nu vom mai putea termina Policlinica Municipală.

Întrebările consilierilor locali

Consilierul Florin Frățilă
: “Nu înțeleg de ce ne-ați chemat de azi pe mâine la ședință extraordinară, să nu avem timp să studiem proiectul, să ne consultăm, să întrebăm și noi un expert. Cum s-a ajuns în situația asta, să prelungim termenul de execuție a lucrării, să dăm bani de la bugetul local? Le-ați cerut în scris celor de la ADR să achite sumele solicitate de constructor? Nu cumva e ilegal să prelungești termenul de excuție stabilit prin licitație la un proiect cu fonduri europene? Eu m-am săturat de așa ceva, termin mandatul și mă duc acasă! Din punctul meu de vedere acest proiect este ilegal și eu nu votez favorabil. Toată lumea vrea modernizarea Policlinicii, dar nu în orice condiții!

Consilierul Adrian Pițigoi: “Vă rog să-mi explicați dacă lucrarea a fost etapizată. Aveți un grafic, s-a respectat? Dacă firma a întârziat lucrările, i-ați dat penalități? Când ați știut că nu se va putea respecta termenul de execuție? Eu vă spun sincer, nu am venit cu o decizie luată asupra acestui proiect. Am vrut să aud explicațiile oferite de Executiv, mă așteptam la asumări, cifre și date exacte. Nu aud nimic. În aceste condiții, mă voi abține. Dar pentru că văd că vă deranjez cu întrebările mele, mai bine plec!

Consilierul Daniel Ioniță: “Nu avem contractul semnat între Primărie și firma care execută lucrarea, să vedem și noi ce scrie acolo, ce se întâmplă dacă nu se respectă termenul. Ne cereți să votăm fără să avem toate informațiile, ceea ce nu e corect. Și oricum, ceva nu e logic aici. Dacă UE ne impune nouă să finalizăm lucrarea până la 31 decembrie 2015, că altfel nu ne mai dă bani, noi nu avem această prevedere prinsă în contractul cu executantul? E normal?”

Consilierul Dragomir Enache: “Domnule primar, nu trebuie să vă supărați, dar tuturor ne e frică de ceva și știți de ce. De aceea punem atâtea întrebări. Poate să ne spună cineva clar ce riscăm dacă votăm acest proiect? Și mai cred că trebuie schimbat și modul de lucru din cadrul Executivului. Ați primit o adresă de la ADR Sud-Muntenia pe 2 decembrie și aud că abia pe 4 decembrie ați avut primele discuții legate de acest proiect cu probleme. Abia ieri ați obținut toate lămuririle și azi ne cereți să votăm. Nu e o situație tocmai plăcută nici pentru noi!”

Răspunsurile superficiale ale reprezentanților Primăriei

Dana Hoitan, managerul de proiect
: “Lucrarea nu a fost etapizată prin contract, ci prin graficele de lucru. S-au stabilit două etape. Prima etapă a însemnat 65% din totalul lucrării, a doua 35%. În acest moment nu este finalizată nici prima etapă. Nu s-au acordat penalități de întârziere până acum. Suma 900.000 lei propusă în proiect înseamnă 573.000 lei - lucrări care mai sunt de executat, 152.000 lei - alte cheltuieli (dirigenție de șantier, audit), iar diferența o reprezintă TVA".

Primarul Horia Tiseanu: “Avem un top de scrisori prin care avertizăm executantul asupra ritmului lent de lucru. Responabilul lucrării, din partea acestei firme, a fost schimbat de mai multe ori și când venea o persoană noua mai dura până se obișnuia cu proiectul. Și asta a contribuit la întârzierea lucrărilor. Nu am aplicat penalități pentru că abia la finalizarea proiectului am putea face asta. Și până la urmă, ce atâta discuție, nici măcar nu e o sumă atât de mare 900.000 lei?! Important este să finalizăm lucrarea!”

 Întrebările noastre, doar câteva

- Reprezentanții Primăriei au recunoscut că din vară și-au dat seama că lucrările vor întârzia și termenul limită nu va fi respectat. Din vară
? Și ce ați făcut pentru rezolvarea acestei probleme?
- Cum răspunde firma General Service Grup 98 Bucureşti pentru această întârziere
? Cum plătește, ce măsuri se iau, dacă se iau?
- Cu ce sunt vinovați câmpinenii că o firmă pe care nu a obligat-o nimeni să se înscrie la licitație nu respectă termenul de execuție al lucrării? A știut de la început în ce se bagă.
- De partea cui e Primăria Câmpina în toată această poveste
?
- Practic, se pierd niște fonduri europene pentru că termenul limită al investiției nu este respectat. De ce Eliza Oprescu, cea care are în subordine Compartimenul Programe Europene din Primăria Câmpina, nu a venit la ședință să explice consilierilor care sunt problemele
?
Ne oprim aici, deocamdată, dar subiectul rămâne deschis.

Citiți și http://campinatv.ro/News/Article/ae953014-3081-4f22-9938-323888d2ac38_lucrarile-de-modernizare-a-policlinicii-municipale-prelungite-cu-sase-luni-si-nu-vor-mai-fi-platite-din-fonduri-europene-ci-din-buzunarul-campinenilor


08 Dec 2015 22:04 4182 vizualizari


Comentarii






  • 09.12.2015 08:36 As Asa primar...asa consiliu local...Rusine...Si asa s-au pierdut niste bani.Ma indoiesc ca vom scapa vreodata de birocratie si incompetenta unora.Dar vor sa fie in fruntea urbei...
  • 09.12.2015 07:03 voila Livia ar trebui să îi bată obrazul primarului Tiseanu. A băgat validarea ei acum ca să aducă PSD iștii în sală ca să își treacă el policlinica. S-a folosit de ea din prima zi. RUȘINE RUȘINE RUȘINE
  • 09.12.2015 06:53 gicu Se apropie alegerile si se termina mandatul stimabilului iar afacerile personale trebuie rezolvate. Si cum daca nu pe carca consiliului. Acolo alte genii. Notati undeva ziua asta. O sa mai auzim de ea.
  • 09.12.2015 06:45 Dan Dragu Înțeleg că primarul își pierde susținerea propriilor colegi? Cred că s-au săturat până și ei de ce se întâmplă. Și la Energetic, și la Oaș, și la policlinică, primarul se simțea confortabil *ca acasă *. Avea confortul celor 10 voturi PNL. Dar se pare că partidul Brătienilor s-a trezit. Acum întreb și eu: avea vicele Dragomir dreptate când a țipat la primar? Nu că aș fi de acord cu acest tip de comportament. Această situație nu trebuie băgată sub preș. Consiliul local să facă o comisie care să verifice lucrarea. Iar dacă nu se pricep, să contracteze audit extern. Ori DLAF, DNA, etc.
  • 09.12.2015 02:01 Andrei Postolache Deci, inteleg ca daca nu se vota astazi, se pierdeau toti banii si lucrarea s-ar fi blocat. Inseamna ca ce a zis primarul era singura cale prin care s-a putut salva proiectul, la magnitudinea proiectului suma estimata de 900k lei fiind intr-adevar mica. Apoi, sa continui: Eliza Oprescu - demisia(incompetenta), Tiu - demisia(delasare), consilierii PSD si viceprimarul Dragomir, consilierii Nistor, Clinciu, Dumitrescu, Albu - demisia(nu au participat la sedinta). Si bineinteles, Florin Fratila - demisia(cum adica esti consilier local de atatia ani si nu "intelegi"?). Ar fi interesant de vazut daca in alte localitati, Ploiesti, Urlati, Sinaia, Breaza etc s-a intamplat la fel si daca s-ar putea schimba sistemul pentru nu se mai ajunge in astfel de cazuri.
  • 08.12.2015 22:53 Teo Andrei Am și eu doua comentarii. Este adevărat ca firma care lucrează la policlinica a făcut diverse lucrări probabil fără nici un contract la casa lui Tiseanu de pe Muscel?Asa se vorbeste prin spital. Si foarte buna întrebarea dvs de partea cui e primăria. Eu as mai adaugă și unde cetățeanul în toată aceasta ecuație cu excepția faptului ca el plătește deciziile aleșilor. Respect!
  • 08.12.2015 22:27 gigel E normal ca 7 oameni, buni sau prosti, e alta discuție, sa decidă pentru un oraș întreg?
4100 vizualizari 01 Jul 2025 18:44 Trei ani închisoare cu suspendare, pedeapsa acordată de Judecătoria Câmpina autoarei cumplitului accident de pe trecerea de pietoni de la Salcie

Trei ani închisoare cu suspendare, pedeapsa acordată de Judecătoria Câmpina autoarei cumplitului accident de pe trecerea de pietoni de la Salcie

Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.

citeste mai mult
362 vizualizari 01 Jul 2025 12:54 ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”, o campanie pentru siguranța copiilor, la începutul vacanței

”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”, o campanie pentru siguranța copiilor, la începutul vacanței

Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.

citeste mai mult
1061 vizualizari 30 Jun 2025 20:11 Câmpina primește un milion de lei de la Consiliul Județean pentru investiții

Câmpina primește un milion de lei de la Consiliul Județean pentru investiții

Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.

citeste mai mult
862 vizualizari 30 Jun 2025 20:10 Zilele următoare, restricții de circulație pe DN1

Zilele următoare, restricții de circulație pe DN1

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2025 Câmpina TV