Săptămâna Națională a Voluntariatului, marcată și la Câmpina de Fundația Zamolxes și colaboratorii acesteia

Social (Categoria articolului)

La Centrul pentru Tineret al Fundației ”Zamolxes” din Câmpina a avut loc marți, 11 mai 2021, un prim eveniment dedicat Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

Este vorba despre un eveniment inițiat și coordonat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat încă din anul 2002, fiind implementat în colaborare cu sute de parteneri locali – ONG-uri și instituții care implică voluntari, dar și centre de voluntariat. Săptămâna Națională a Voluntariatului este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului și de apreciere publică a voluntarilor din România, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.
Anul acesta, la ediția a XX-a, Fundația ”Zamolxes” din Câmpina și tinerii voluntari din cadrul acesteia au hotărât să se alature acestui concept, să promoveze şi să sărbătorească voluntariatul ȋn toate formele lui, prin activități propuse de tineri, pentru tineri şi ȋmpreună cu tinerii din Câmpina. Pentru această săptămână s-au propus ateliere de lucru (origami - prin care se realizează diferite obiecte prin plierea hârtiei colorate, realizarea diferitelor figurine cu ajutorul baloanelor modelabile, realizarea de tricouri personalizate folosind şabloane realizate de voluntari, face-painting - pictura pe faţă și muzică), o întâlnire-dezbatere pe o temă de interes pentru comunitate - “Cum să facem oraşul atractiv pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?“, precum și participarea la a doua etapă a campaniei “Câmpina curată“.
Toate aceste activități sunt realizate de voluntarii fundației, voluntari ce vor avea ca invitați elevi de la Şcoala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, care se vor implica şi ei ȋn aceste activități.

În prima zi dedicată aniversării Săptămânii Naționale a Voluntariatului, elevi din clasele IX-a - XI-a de la licee din Câmpina au avut ca oaspeți elevii unei clase a V-a din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, clasă al cărei diriginte este chiar un fost voluntar al Fundației ”Zamolxes” - profesor Georgiana Moldoveanu. S-au modelat baloane, s-a pictat pe fețe, s-a făcut origami, a avut loc un karaoke, la final, cu toții bucurându-se de o acțiune deosebită și înțelegând și mai bine ceea ce înseamnă voluntariatul.

3741 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1709 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1739 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.