Săptămâna Națională a Voluntariatului, marcată și la Câmpina de Fundația Zamolxes și colaboratorii acesteia

Social (Categoria articolului)

La Centrul pentru Tineret al Fundației ”Zamolxes” din Câmpina a avut loc marți, 11 mai 2021, un prim eveniment dedicat Săptămânii Naționale a Voluntariatului.

Este vorba despre un eveniment inițiat și coordonat de Pro Vobis - Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat încă din anul 2002, fiind implementat în colaborare cu sute de parteneri locali – ONG-uri și instituții care implică voluntari, dar și centre de voluntariat. Săptămâna Națională a Voluntariatului este cel mai mare eveniment anual de celebrare a voluntariatului și de apreciere publică a voluntarilor din România, menit să mobilizeze cât mai multe organizații și voluntarii pe care aceștia îi implică, pentru a sărbători împreună voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunității pentru acesta și pentru a recunoaște public activitatea voluntarilor.
Anul acesta, la ediția a XX-a, Fundația ”Zamolxes” din Câmpina și tinerii voluntari din cadrul acesteia au hotărât să se alature acestui concept, să promoveze şi să sărbătorească voluntariatul ȋn toate formele lui, prin activități propuse de tineri, pentru tineri şi ȋmpreună cu tinerii din Câmpina. Pentru această săptămână s-au propus ateliere de lucru (origami - prin care se realizează diferite obiecte prin plierea hârtiei colorate, realizarea diferitelor figurine cu ajutorul baloanelor modelabile, realizarea de tricouri personalizate folosind şabloane realizate de voluntari, face-painting - pictura pe faţă și muzică), o întâlnire-dezbatere pe o temă de interes pentru comunitate - “Cum să facem oraşul atractiv pentru revenirea tinerilor acasă după studiile universitare?“, precum și participarea la a doua etapă a campaniei “Câmpina curată“.
Toate aceste activități sunt realizate de voluntarii fundației, voluntari ce vor avea ca invitați elevi de la Şcoala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, Școala Gimnazială Centrală și Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, care se vor implica şi ei ȋn aceste activități.

În prima zi dedicată aniversării Săptămânii Naționale a Voluntariatului, elevi din clasele IX-a - XI-a de la licee din Câmpina au avut ca oaspeți elevii unei clase a V-a din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, clasă al cărei diriginte este chiar un fost voluntar al Fundației ”Zamolxes” - profesor Georgiana Moldoveanu. S-au modelat baloane, s-a pictat pe fețe, s-a făcut origami, a avut loc un karaoke, la final, cu toții bucurându-se de o acțiune deosebită și înțelegând și mai bine ceea ce înseamnă voluntariatul.

3238 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4393 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3209 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

479 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: