Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, începem astăzi prezentarea, în serial, a modului în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - Campinatv sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Primul episod al acestui serial îl dedicăm Londrei, capitala Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, de unde ne-a povestit cum stau lucrurile Andrei, un prieten apropiat, stabilit aici de mai multă vreme. ”Stau în nordul Londrei, în Finchley, iar de aproximativ o lună lucrez de acasă. Începe să se contureze o formă de blocare a orașului. În cursul zilei de vineri (n.r. - 20 martie 2020) au tot urlat sirenele, s-au făcut niște teste, dar cred că se pregătesc și ei pentru ce este mai rău. Nu s-au stabilit deocamdată limitări ale deplasării, dar oricum este destul de pustiu pe străzi, mai ales în zona centrală. Aici se merge mai mult pe bunul simț și pe responsabilitatea cetățeanului. Poate sună ușor cinic, dar premierul britanic nu cred că-și permite să le spună din prima oamenilor să stea acasă pur și simplu. Mulți oameni sunt încă naivi, dar mesajul ajunge ușor, ușor și este destul de clar că începe să se simtă teama. Autoritățile au emis o lege care prevede că nu pot fi evacuați chiriașii din locuințe în această perioadă și că suportă Guvernul 80% din salarii, dar până la limita maximă de 2.500 lire sterline. Am constatat o nemulțumire din partea oamenilor față de autorități în privința lipsei de claritate a măsurilor și a faptului că se iau prea gradual. Și vă dau un exemplu - vineri au anunțat că mai durează câteva săptămâni până la izolarea bătrânilor, categoria cea mai vulnerabilă, apoi au revenit și au anunțat că se întâmplă acest lucru chiar de luni. Este destul de anormal și din ceea ce văd la televizor sau pe internet, este mai rău ca în țară. Aici unde stau, pe o rază de aproximativ cinci minute de mers cu mașina, cred că sunt peste 100 de persoane vârstnice. Mă uit alarmat la numărul deceselor - 30-40 pe zi, ieri, alaltăieri, dar parcă nu se face prea mare caz. Au ajuns în total la 177 de morți, dar parcă nici nu se prea vorbește despre ei. Eu văd toată această situație la nivel mondial ca pe o mare problemă. Sunt deja multe joburi puse în așteptare și nu cred că știe cineva ce va fi cu adevărat. Mama mea este în țară, la Câmpina, vorbesc tot timpul cu ea la telefon, pe internet și sper ca la noi acasă lucrurile să nu ajungă să fie atât de grave cât sunt aici”, ne-a povestit Andrei.

Bilanțul de astăzi, duminică, 22 martie 2020, din Marea Britanie este următorul: 5.067 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 234 persoane decedate și 67 persoane vindecate.

3651 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1334 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

638 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.