Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, începem astăzi prezentarea, în serial, a modului în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - Campinatv sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Primul episod al acestui serial îl dedicăm Londrei, capitala Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, de unde ne-a povestit cum stau lucrurile Andrei, un prieten apropiat, stabilit aici de mai multă vreme. ”Stau în nordul Londrei, în Finchley, iar de aproximativ o lună lucrez de acasă. Începe să se contureze o formă de blocare a orașului. În cursul zilei de vineri (n.r. - 20 martie 2020) au tot urlat sirenele, s-au făcut niște teste, dar cred că se pregătesc și ei pentru ce este mai rău. Nu s-au stabilit deocamdată limitări ale deplasării, dar oricum este destul de pustiu pe străzi, mai ales în zona centrală. Aici se merge mai mult pe bunul simț și pe responsabilitatea cetățeanului. Poate sună ușor cinic, dar premierul britanic nu cred că-și permite să le spună din prima oamenilor să stea acasă pur și simplu. Mulți oameni sunt încă naivi, dar mesajul ajunge ușor, ușor și este destul de clar că începe să se simtă teama. Autoritățile au emis o lege care prevede că nu pot fi evacuați chiriașii din locuințe în această perioadă și că suportă Guvernul 80% din salarii, dar până la limita maximă de 2.500 lire sterline. Am constatat o nemulțumire din partea oamenilor față de autorități în privința lipsei de claritate a măsurilor și a faptului că se iau prea gradual. Și vă dau un exemplu - vineri au anunțat că mai durează câteva săptămâni până la izolarea bătrânilor, categoria cea mai vulnerabilă, apoi au revenit și au anunțat că se întâmplă acest lucru chiar de luni. Este destul de anormal și din ceea ce văd la televizor sau pe internet, este mai rău ca în țară. Aici unde stau, pe o rază de aproximativ cinci minute de mers cu mașina, cred că sunt peste 100 de persoane vârstnice. Mă uit alarmat la numărul deceselor - 30-40 pe zi, ieri, alaltăieri, dar parcă nu se face prea mare caz. Au ajuns în total la 177 de morți, dar parcă nici nu se prea vorbește despre ei. Eu văd toată această situație la nivel mondial ca pe o mare problemă. Sunt deja multe joburi puse în așteptare și nu cred că știe cineva ce va fi cu adevărat. Mama mea este în țară, la Câmpina, vorbesc tot timpul cu ea la telefon, pe internet și sper ca la noi acasă lucrurile să nu ajungă să fie atât de grave cât sunt aici”, ne-a povestit Andrei.

Bilanțul de astăzi, duminică, 22 martie 2020, din Marea Britanie este următorul: 5.067 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 234 persoane decedate și 67 persoane vindecate.

2986 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

981 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.