Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în... Londra

Social (Categoria articolului)

În urma tot mai multor mesaje ale unor cititori, inclusiv din afara țării, începem astăzi prezentarea, în serial, a modului în care simt, trăiesc, înfruntă pandemia de coronavirus câmpineni aflați peste hotare. Ești din Câmpina și stai în Diaspora - cum se "trăiește" pandemia de coronavirus în orașul tău, aceasta este denumirea noului serial care va cuprinde povești adevărate, triste, dar adevărate, de la rude, prieteni (reali sau doar virtuali), cunoscuți, apropiați, oameni care se află departe de Câmpina și care au dorit să spună, să comunice, să transmită, într-un fel sau altul, mesaje celor de acasă. Dacă sunteți într-o asemenea situație sau cunoașteți câmpineni aflați în afara granițelor și care vor să ne spună cum se simte pandemia de coronavirus în orașul lor, îi așteptăm să ne transmită gândurile lor pe pagina noastră de Facebook - Campinatv sau la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com.

Primul episod al acestui serial îl dedicăm Londrei, capitala Regatului Marii Britanii și Irlandei de Nord, de unde ne-a povestit cum stau lucrurile Andrei, un prieten apropiat, stabilit aici de mai multă vreme. ”Stau în nordul Londrei, în Finchley, iar de aproximativ o lună lucrez de acasă. Începe să se contureze o formă de blocare a orașului. În cursul zilei de vineri (n.r. - 20 martie 2020) au tot urlat sirenele, s-au făcut niște teste, dar cred că se pregătesc și ei pentru ce este mai rău. Nu s-au stabilit deocamdată limitări ale deplasării, dar oricum este destul de pustiu pe străzi, mai ales în zona centrală. Aici se merge mai mult pe bunul simț și pe responsabilitatea cetățeanului. Poate sună ușor cinic, dar premierul britanic nu cred că-și permite să le spună din prima oamenilor să stea acasă pur și simplu. Mulți oameni sunt încă naivi, dar mesajul ajunge ușor, ușor și este destul de clar că începe să se simtă teama. Autoritățile au emis o lege care prevede că nu pot fi evacuați chiriașii din locuințe în această perioadă și că suportă Guvernul 80% din salarii, dar până la limita maximă de 2.500 lire sterline. Am constatat o nemulțumire din partea oamenilor față de autorități în privința lipsei de claritate a măsurilor și a faptului că se iau prea gradual. Și vă dau un exemplu - vineri au anunțat că mai durează câteva săptămâni până la izolarea bătrânilor, categoria cea mai vulnerabilă, apoi au revenit și au anunțat că se întâmplă acest lucru chiar de luni. Este destul de anormal și din ceea ce văd la televizor sau pe internet, este mai rău ca în țară. Aici unde stau, pe o rază de aproximativ cinci minute de mers cu mașina, cred că sunt peste 100 de persoane vârstnice. Mă uit alarmat la numărul deceselor - 30-40 pe zi, ieri, alaltăieri, dar parcă nu se face prea mare caz. Au ajuns în total la 177 de morți, dar parcă nici nu se prea vorbește despre ei. Eu văd toată această situație la nivel mondial ca pe o mare problemă. Sunt deja multe joburi puse în așteptare și nu cred că știe cineva ce va fi cu adevărat. Mama mea este în țară, la Câmpina, vorbesc tot timpul cu ea la telefon, pe internet și sper ca la noi acasă lucrurile să nu ajungă să fie atât de grave cât sunt aici”, ne-a povestit Andrei.

Bilanțul de astăzi, duminică, 22 martie 2020, din Marea Britanie este următorul: 5.067 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, 234 persoane decedate și 67 persoane vindecate.

3068 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5791 vizualizari
16 apr. 2021 08:04

Un simbol al Câmpinei culturale de altădată, ”Casa Cărții” a devenit ”Centru shop”. Un magazin cu de toate, dar nu și cu carte

”Casa Cărții” din centrul municipiului Câmpina reprezintă un exemplu negativ de gestionare a unei situații. Un edificiu reprezentativ pentru cultura unui oraș care s-a mândrit mult timp cu numărul cel mai mare de intelectuali la mia de locuitori a ajuns acum un magazin cu... chinezării. Nu este nimic desuet într-un astfel de magazin, dar parcă este limita cea mai de jos a comerțului, mai ales într-un spațiu aproape sacru, unde, cu niște ani în urmă, își lansau cărți Fănuș Neagu, Ana Blandiana, Adrian Păunescu, Romulus Rusan și mulți, mulți alții.

3352 vizualizari
14 apr. 2021 23:25

Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

2 comentarii

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Alte stiri recente

2201 vizualizari
17 apr. 2021 20:03

Polițiștii prahoveni au verificat zonele de agrement, inclusiv la Câmpina și Valea Doftanei. Au fost aplicate 108 sancțiuni contravenționale

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, polițiștii prahoveni au desfășurat o amplă acțiune în principalele zone de agrement din județul Prahova (Ploiești, Bucov, Câmpina, Valea Doftanei, Vălenii de Munte și Măneciu - Cheia) pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, dar și pentru asigurarea unui climat de ordine publică.  

3525 vizualizari
17 apr. 2021 19:22

Probleme pe Strada Muscelului. Firma care asfaltează, pusă să refacă o parte din lucrare

3 comentarii

Sâmbătă, 17 aprilie, în jurul orei 18.00, când muncitorii care lucrează la asfaltarea unei părți a Străzii Muscelului și a străduțelor adiacente (acolo unde s-a intervenit la conducta de gaze) se pregăteau să încheie activitatea, la fața locului a sosit primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.