Administrația locală câmpineană a reluat demersurile pe lângă Ministerul Afacerilor Interne în vederea preluării terenului de 14 hectare situat lângă Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", teren care aparține acestei instituții. Primăria Câmpina ar dori ca aici să construiască un cartier de locuințe pentru tineri. Este doar o idee, Consiliul Local urmând să decidă în ce scop va fi utilizat terenul după ce se va primi acordul MAI și vor fi finalizate toate documentele legate de preluare.
În ultimii aproximativ patru ani, reprezentanții Primăriei Câmpina au încercat de mai multe ori să convingă Ministerul Afacerilor Interne să cedeze administrației locale terenul de 14 hectare, dar nu s-a primit un răspuns favorabil. În luna iunie a acestui an, demersurile au fost reluate, iar în numele primarului Horia Tiseanu a mers la București, la MAI, cu o solicitare scrisă, consilierul local Daniel Ioniță. De ce el? Pentru că face parte din ALDE, partid care are reprezentanți în Guvern, iar astfel ușile ministerelor se pot deschide mai ușor. MAI și-a dat un acord de principiu, dar în același timp a solicitat un punct de vedere din partea conducerii Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr". Conducerea acestei instituții este de acord să cedeze terenul către administrația locală, cu condiția să primească la schimb câteva apartamente deținute de Primărie, pentru cadrele școlii.
"Ministerul Afacerilor Interne ne-a trimis adresa înaintată de Primăria municipiului Câmpina pentru a ne exprima un punct de vedere privind solicitarea de a ceda terenul din zona de nord a Școlii de Poliție. Avem convingerea că se va ține cont de părerea noastră, iar noi suntem de acord cu cedarea acestui teren către administrația locală, dar sub forma unui schimb. Una dintre problemele cu care instituția noastră se confruntă este cea a lipsei unor apartamente pentru cadrele școlii. Astfel că, noi considerăm oportun un schimb, Școala de Poliție cedează terenul, iar administrația locală să ne pună la dispoziție câteva apartamente din cele pe care le deține. În momentul de față suntem în faza identificării unor astfel de spații locative. Am avut o întâlnire la nivelul conducerii Primăriei Câmpina și sunt convins că în scurt timp vom ajunge la un numitor comun pentru realizarea acestui schimb. Practic, după efectuarea unor evaluări, se va aproba realizarea acestui schimb: noi vom ceda terenul de 14 hectare și vom primi mai multe apartamente din fondul locativ deținut de administrația locală", ne-a declarat comisar șef Vasile Tache, comandantul Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr".
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.
Cele două asocieri de firme care participă la licitația pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare de la Câmpina și Poiana Câmpina au atacat în instanță decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor. Curtea de Apel Ploiești a respins ambele plângeri ca nefondate.
Luni dimineață, la Câmpina, la intersecția Străzii Maramureș cu Bulevardul Carol I.
Elevii claselor a VIII-a încep de luni, 17 martie, seria simulărilor pentru Evaluarea Națională.