O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.
Raluca Drăgan era originară din Breaza, iar în perioada junioratului, la CSS "Constantin Istrati" Câmpina, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Pavel, a obținut numeroase medalii și titluri naționale. După încheierea junioratului, la numai 19 ani, Raluca Drăgan a fost diagnosticată cu o insuficienţă renală cronică, în urma căreia a devenit dependentă de dializă, iar apoi a suferit o operaţie pentru un transplant renal chiar de la mama sa. Nu a putut rămâne departe de sport, participând în ultimii ani la numeroase competiţii de atletism dedicate sportivilor care au suferit un transplant. Numai la Campionatul European de Atletism din Finlanda, pentru sportivii cu transplant, a obținut patru medalii de aur (aruncarea suliţei, aruncarea discului, aruncarea greutăţii, aruncarea mingii de oină) şi o medalie de argint (bowling). O performanță remarcabilă a unei tinere care a iubit enorm sportul, viața.
Raluca a fost un om puternic, luptător, o colegă și prietenă minunată pentru cei care au cunoscut-o și iubit-o, persoane care s-au rugat până în ultimul moment ca Raluca să învingă în lupta cu boala, să-și pună planurile în aplicare, să-și ducă până la capăt proiectele pe care le visa.
Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei!
Câmpina, trebuie să recunoaștem, este un oraș în care se întâmplă tot felul de lucruri, unele mai ciudate ca altele... Nu ar avea rost o înșiruire aici, dar amintim cea mai recentă ispravă din Câmpina.
Consiliul Județean Prahova a achiziționat 26 microbuze electrice pentru transportul elevilor, printr-un program finanțat de Administrația Fondului de Mediu.
Despre cinemtograf se discută mult în Câmpina, mai ales în momentul în care se pune problema demolării edificiului care zace abandonat de mulți ani, fiind un real pericol și o pată urâtă pe obrazul orașului care, cel puțin teoretic, se mai mândrește cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori.
Pe 25 august, scriam despre focul de artificii de la ora 3.00 dimineața și ”țara nimănui” pentru că este permisă o astfel de situație.