O amplă acțiune de curățenie și igienizare s-a desfășurat sâmbătă, 15 septembrie, în comuna Poiana Câmpina, în cadrul campaniei "Let's do it, România!", cel mai mare proiect de implicare socială organizat în țara noastră. Poiana Câmpina a fost unul dintre cele 41 de puncte de înregistrare din Prahova, unde toți cei interesați puteau veni pentru a se alătura campaniei de curățenie.
În total, 220 de voluntari au participat la acțiunea de la Poiana Câmpina, o acțiune coordonată de șefa SVSU din cadrul Primariei, Ana Maria Goran. Au fost voluntari din Brebu, Telega, Florești, Câmpina, chiar și București (de unde au venit două persoane, spre surpriza și bucuria organizatorilor). Și, bineînțeles, cei mai mulți voluntari au fost din Poiana Câmpina, printre aceștia numărându-se 60 de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate, dar și reprezentanți ai Primăriei (în frunte cu primarul Alin Moldoveanu și viceprimarul Sergiu Constanda) și ai Consiliului Local. Din Câmpina a participat și o echipă de voluntari de la Tenaris, echipă care l-a inclus și pe directorul societății, Esteban Foresi.
Voluntarii au fost împărțiți în șapte echipe, fiecare echipă fiind coordonată de un angajat al Primăriei Poiana Câmpina și dotată cu mănuși și saci de plastic (puși la dispoziție de Floricon Salub) pentru strângerea gunoaielor. Practic, s-a luat la pas toată comuna, pe străzi și străduțe, prin parcuri și spații verzi, prin zona adiacentă căii ferate etc. Aproximativ 240 de saci cu gunoaie au fost strânși în total în cadrul campaniei din 15 septembrie 2018, deșeurile fiind preluate ulterior de operatorul de salubritate.
O acțiune bine organizată, la finalul căreia toți voluntarii au fost de acord că, deși a fost o zi destul de obositoare, au făcut treabă bună, s-au simțit bine, au muncit, dar s-au și distrat, iar campania "Let's do it, România!" a fost un succes la Poiana Câmpina.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.