Patru ani de la COLECTIV. O rană care nu se închide...

Social (Categoria articolului)

"Temperatura a început să crească foarte tare și foarte repede, lumea a intrat în panică, au început să se împingă.  Mi-am păzit fața, apoi am avut așa o sincopă, un leșin, m-am lăsat peste alți răniți, pentru că se făcuseră straturi de oameni căzuți unii peste alții... Mai târziu am început să îmi caut prietenii pe care nu îi vedeam. Nu recunoșteam pe nimeni, erau toți cu hainele arse, cu fețele. Unii erau scoși pe brațe, era un haos total, urlete" - Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii de la Colectiv, fragment din interviul acordat Hotnews pe 29 octombrie 2019.

Mihai Grecea a stat aproape o lună în comă și aproape două luni și jumătate internat în spital. După aceea au urmat șapte luni de recuperare medicală. Încă mai trebuie să treacă prin unele intervenții chirurgicale, chiar și acum, la patru ani de la tragedie. Viața lui, ca și a celorlalți supraviețuitori, se împarte în “înainte de Colectiv” și “după Colectiv”. Nimic nu mai e ca înainte și nu va mai fi...
Incendiul din Clubul Colectiv din București a avut loc pe 30 octombrie 2015, la ora 22.30, în timpul concertului trupei “Goodbye to Gravity”. Conform rapoartelor ulterioare ale autorităților, focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) utilizat pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul. 64 de persoane au murit în urma acestei tragedii – 26 în incinta clubului, una în drum spre spital, 37 în săptămânile de după incendiu. Alte 186 persoane au fost rănite. Tineri, foarte tineri. Ancheta de la Colectiv nu este finalizată, încă.

Pe 30 octombrie 2015 s-au stins: Carmen Irina Opriţă (din Câmpina), Anda Ioana Epure, Vlad Ţelea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Bucă, Andrei Ştefan Hamed, Radu Palada (din Câmpina), Diana Elena Enache, Alexandru Cătălin Simion, Cătălina Ioniţă, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Cătălin Alexandru, Adrian Rugină, Marius Ştefan Ruşitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tănăsoiu, Laurenţiu Marian Vârlan, Constantin Marian Ignat, Ionuţ Valentin Fieraru, Simona Livia Stan, Maria Ion.
Pe 1 noiembrie 2015 au murit: Mimi Voicu, Alexandra Matache și Liliana Gheorghe
Pe 7 noiembrie 2015 s-au stins: Andra Elena Toader, Ionuţ Cosmin Popescu, Tullia Ciotola, Mavi Serian, Daniel Ciobanu, Alexandru Chelba, Adrian Popa, Florin Cristian Popescu și Ionuţ Maior
Pe 2 noiembrie - Costel Cârlicean, iar pe 3 noiembrie - Andreea Chiriac
Pe 7 noiembrie au murit: Andra Elena Toader, Ionuţ Cosmin Popescu, Tullia Ciotola, Mavi Serian, Daniel Ciobanu, Alexandru Chelba, Adrian Popa, Florin Cristian Popescu și Ionuţ Maior
Pe 8 noiembrie - Bogdan Enache, Ayberk Manci, Alexandra Rădulescu și Dan Matei Alexandru
Pe 9 noiembrie - Teodora Maftei și Liviu Zaharescu
Pe 10 noiembrie s-au stins: Elena Niţu, Tudor Golu, Alex Pascu și Vlăduț Roberto Andy
Pe 11 noiembrie - Claudiu Bogdan Istrate, pe 12 noiembrie - Mădălina Strugaru și Alex Aliman, iar pe 13 noiembrie - Loredana Dărescu
Pe 16 noiembrie - Ioana Victoria Geambaşu, pe 19 noiembrie - Elsa Albu, pe 20 noiembrie - Andreea Ștefan, pe 21 noiembrie - Alexandru Mihai Iancu, pe 22 noiembrie - Alexandru Hogea
Pe 13 decembrie 2015 - Ioana Raluca Pănculescu, pe 15 decembrie - Roxana Boghian, pe 21 decembrie - Cristian Mitroi
Pe 14 martie 2016 s-a stins Radu Eduard Sienerth

Dumnezeu să-i odihnească în pace!
Oare dacă mâine, în România, am avea, Doamne ferește, o altă tragedie precum cea de la Colectiv, lucrurile ar sta altfel?

2261 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2394 vizualizari
13 nov. 2019 18:27

Proiect al Fundației Zamolxes Câmpina – „Cum să faci școala mai atractivă?”

Fundația Zamolxes din Câmpina derulează de mulți ani proiecte în sfera educațională, cele mai multe dintre acestea vizând educația non-formală și schimburile de experiență între tinerii din Câmpina și tinerii din diferite alte țări ale Europei. Acum, Fundația Zamolxes a lansat o provocare în rândul părinților, profesorilor și elevilor pe tema ”Cum să faci școala mai atractivă?”

2623 vizualizari
13 nov. 2019 08:16

O cisternă încărcată cu carburanți a acroșat un stâlp electric pe DN1, la Comarnic

UPDATE - Aproximativ 100 de consumatori sunt afectați de întreruperea alimentării cu energie electrică în urma distrugerii stâlpului de electricitate de către cisternă. 
UPDATE - Potrivit ISU Prahova, societatea căreia îi aparține cisterna a decis să trimită la locul accidentului un cap de tractor pentru tractarea vehiculului. În cazul în care acest lucru nu se va putea realiza, se va încerca transvazarea combustibilului într-o altă cisternă.


În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3.00, o cisternă încărcată cu 23 tone motorină și 11 tone benzină a acroșat un stâlp electric pe DN1, pe raza orașului Comarnic. Cabina cisternei a fost avariată, dar șoferul nu a pățit nimic, din fericire. De asemenea, nu există scurgeri de carburant pe carosabil. După cum informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, pompierii militari acționează pentru asigurarea măsurilor specifice.

Alte stiri recente

572 vizualizari
14 nov. 2019 22:18

Primăria Câmpina a solicitat 400.000 lei Guvernului României pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare

”400.000 de lei este suma pe care am solicitat-o Guvernului României pentru o viitoare rectificare bugetară. Am solicitat această sumă pentru cheltuieli de funcționare, chiar dacă probabil vom încheia anul cu un ușor excedent, pentru că este foarte greu să închei un buget pe zero. Totuși, în cazul în care nu vom primi acești bani, noi mai avem niște mici rezerve pe la investiții, de 100.000, 200.000, 300.000 lei pe la câteva poziții, la care putem apela la sfârșitul anului, astfel încât să asigurăm total cheltuielile de funcționare”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL. (video)

404 vizualizari
14 nov. 2019 21:50

Deputatul Răzvan Prișcă și președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, au mulțumit electoratului pentru votul din primul tur al prezidențialelor

Candidatul PNL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, a câștigat detașat primul tur al scrutinului electoral atât la nivelul județului Prahova, cât și în Câmpina - în toate cele 23 secții de vot. La Câmpina, Iohannis a obținut 36,95% din voturi, iar în Prahova - 38,70%. Astăzi, liberalii câmpineni au organizat o conferință de presă pentru a vorbi despre rezultatele primului tur al prezidențialelor, la conferință participând, alături de președintele PNL Câmpina, Horia Tiseanu, deputatul PNL Răzvan Prișcă.