Patru ani de la COLECTIV. O rană care nu se închide...

Social (Categoria articolului)

"Temperatura a început să crească foarte tare și foarte repede, lumea a intrat în panică, au început să se împingă.  Mi-am păzit fața, apoi am avut așa o sincopă, un leșin, m-am lăsat peste alți răniți, pentru că se făcuseră straturi de oameni căzuți unii peste alții... Mai târziu am început să îmi caut prietenii pe care nu îi vedeam. Nu recunoșteam pe nimeni, erau toți cu hainele arse, cu fețele. Unii erau scoși pe brațe, era un haos total, urlete" - Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii de la Colectiv, fragment din interviul acordat Hotnews pe 29 octombrie 2019.

Mihai Grecea a stat aproape o lună în comă și aproape două luni și jumătate internat în spital. După aceea au urmat șapte luni de recuperare medicală. Încă mai trebuie să treacă prin unele intervenții chirurgicale, chiar și acum, la patru ani de la tragedie. Viața lui, ca și a celorlalți supraviețuitori, se împarte în “înainte de Colectiv” și “după Colectiv”. Nimic nu mai e ca înainte și nu va mai fi...
Incendiul din Clubul Colectiv din București a avut loc pe 30 octombrie 2015, la ora 22.30, în timpul concertului trupei “Goodbye to Gravity”. Conform rapoartelor ulterioare ale autorităților, focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) utilizat pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. Flăcările s-au extins foarte repede în tot clubul. 64 de persoane au murit în urma acestei tragedii – 26 în incinta clubului, una în drum spre spital, 37 în săptămânile de după incendiu. Alte 186 persoane au fost rănite. Tineri, foarte tineri. Ancheta de la Colectiv nu este finalizată, încă.

Pe 30 octombrie 2015 s-au stins: Carmen Irina Opriţă (din Câmpina), Anda Ioana Epure, Vlad Ţelea, Mihaela Vieru, Gabriel Matei, Nicoleta Baldovin, Petru Andrei Bucă, Andrei Ştefan Hamed, Radu Palada (din Câmpina), Diana Elena Enache, Alexandru Cătălin Simion, Cătălina Ioniţă, Valentina Florea, Nelu Tilie, Maria Dorina Vulcu, Mihai Cătălin Alexandru, Adrian Rugină, Marius Ştefan Ruşitoru, Paul Alexandru Georgescu, George Claudiu Petre, Ioan Tripa, Monica Tănăsoiu, Laurenţiu Marian Vârlan, Constantin Marian Ignat, Ionuţ Valentin Fieraru, Simona Livia Stan, Maria Ion.
Pe 1 noiembrie 2015 au murit: Mimi Voicu, Alexandra Matache și Liliana Gheorghe
Pe 7 noiembrie 2015 s-au stins: Andra Elena Toader, Ionuţ Cosmin Popescu, Tullia Ciotola, Mavi Serian, Daniel Ciobanu, Alexandru Chelba, Adrian Popa, Florin Cristian Popescu și Ionuţ Maior
Pe 2 noiembrie - Costel Cârlicean, iar pe 3 noiembrie - Andreea Chiriac
Pe 7 noiembrie au murit: Andra Elena Toader, Ionuţ Cosmin Popescu, Tullia Ciotola, Mavi Serian, Daniel Ciobanu, Alexandru Chelba, Adrian Popa, Florin Cristian Popescu și Ionuţ Maior
Pe 8 noiembrie - Bogdan Enache, Ayberk Manci, Alexandra Rădulescu și Dan Matei Alexandru
Pe 9 noiembrie - Teodora Maftei și Liviu Zaharescu
Pe 10 noiembrie s-au stins: Elena Niţu, Tudor Golu, Alex Pascu și Vlăduț Roberto Andy
Pe 11 noiembrie - Claudiu Bogdan Istrate, pe 12 noiembrie - Mădălina Strugaru și Alex Aliman, iar pe 13 noiembrie - Loredana Dărescu
Pe 16 noiembrie - Ioana Victoria Geambaşu, pe 19 noiembrie - Elsa Albu, pe 20 noiembrie - Andreea Ștefan, pe 21 noiembrie - Alexandru Mihai Iancu, pe 22 noiembrie - Alexandru Hogea
Pe 13 decembrie 2015 - Ioana Raluca Pănculescu, pe 15 decembrie - Roxana Boghian, pe 21 decembrie - Cristian Mitroi
Pe 14 martie 2016 s-a stins Radu Eduard Sienerth

Dumnezeu să-i odihnească în pace!
Oare dacă mâine, în România, am avea, Doamne ferește, o altă tragedie precum cea de la Colectiv, lucrurile ar sta altfel?

2849 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

179 vizualizari
01 oct. 2020 09:22

De la 1 octombrie 2020 se schimbă modalitatea de plată a taxelor pentru permise și înmatriculări auto

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Prahova anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că de la 1 octombrie 2020 plățile aferente operațiunilor de înmatriculare și permise de conducere NU se mai pot achita la ghișeele instituției.

825 vizualizari
01 oct. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 1 octombrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1284 vizualizari
30 sept. 2020 22:51

Amenajări pentru o așteptare mai... ușoară a pacienților la intrarea în Policlinica Municipală Câmpina

De câteva zile, la intrarea în Policlinica Municipală Câmpina se lucrează de zor. Se amenajează o copertină, urmează să fie amplasate și câteva bănci, astfel încât așteptarea celor care au neapărată nevoie de serviciile medicale de aici să fie puțin mai ușoară, mai ales având în vedere că vine vremea rece.

1446 vizualizari
30 sept. 2020 21:17

Cornel Nanu a obținut al optulea mandat în fruntea Primăriei Cornu

Cornel Nanu este cel mai longeviv primar din județul Prahova și, probabil, din țară. Conduce Primăria Cornu din 1992, iar la alegerile locale din 27 septembrie 2020 a obținut cel de-al 8-lea mandat de primar.