CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primăria Câmpina vă propune cinci locații în care ar putea fi amplasat bustul lui B.P. Hasdeu și vă solicită punctul de vedere

- Actualitate -

Primăria Câmpina vă propune cinci locații în care ar putea fi amplasat bustul lui B.P. Hasdeu și vă solicită punctul de vedere

Primăria Câmpina organizează o consultare publică pe tema relocării statuii marelui savant B.P. Hasdeu. Cu alte cuvinte, solicită sprijinul câmpinenilor pentru alegerea unei locații în care să fie amplasat bustul celui care a lăsat localității noastre o importantă moștenire culturală, dar și arhitectonică.

Bustul lui Hasdeu a fost realizat de sculptorul Alfred Dumitriu și a fost amplasat în centrul Câmpinei, în Pacul Milia, în anul 2003, la împlinirea a 500 de ani de atestare documentară a localității. Acolo a rămas până în mai 2015, când Parcul Milia a fost reabilitat, iar bustul a fost dus într-un depozit al Primăriei, unde se află și astăzi. Pe locul unde a fost bustul lui Hasdeu, în parc, este acum amplasată o fântână arteziană.
Fiind vorba despre un monument de for public, bustul savantului nu poate rămâne într-un depozit și trebuie expus, iar acum Primăria Câmpina încearcă să-i găsească o locație potrivită cu ajutorul cetățenilor. Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei a găsit cinci locații unde ar putea fi amplasat bustul, pe un soclu potrivit, desigur. Este vorba despre:
- scuarul de pe Bulevardul Culturii
- spațiul verde de la intersecția Bulevardului Culturii cu Strada Plevnei
- în Parcul Regele Mihai (fost Milia), pe spațiul verde
- lângă Școala Centrală Câmpina
- în incinta Școlii Gimnaziale "B.P. Hasdeu"
Puteți vedea în fotografii cele cinci locații, cu simulări ale poziționării monumentului (realizate de Primărie). Cei interesați pot trimite propuneri Primăriei Câmpina cu privire la cea mai potrivită locație pentru amplasarea bustului, până cel târziu la 19 octombrie 2018, direct la Registratura instituției, prin poșta clasică, prin fax sau e-mail (web@primariacampina.ro). Primăria propune aprecierea celor cinci locații cu note pe o scară de la 1 la 10. Pe site-ul Primăriei există și un tabel care poate fi printat și completat. 


02 Oct 2018 20:14 4333 vizualizari



Comentarii






445 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2546 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2655 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1499 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV