021.414.44.44 - numărul de call-center pus la dispoziția populației de Prefectura Prahova. Se pot obține informații despre vaccinare, carantinare, testare și altele

Actualitate (Categoria articolului)

Instituția Prefectului Prahova pune la dispoziția populației un call center care sprijină activitatea Direcției de Sănătate Publică în efectuarea de anchete epidemiologice și preia apeluri de la cetățenii interesați să obțină informații despre vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, testare și obținerea certificatelor digitale privind Covid-19. Numărul unic de call-center este 021.414.44.44 și poate fi apelat de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-20.00.

“Acest call center va funcționa în sala de ședinte a Palatului Administrativ, pusă la dispoziție de Consiliul Județean Prahova, timp de aproximativ o lună de zile, cu ajutorul voluntarilor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova și voluntarilor de la Crucea Roșie. Până în prezent și-au manifestat dorința de a prelua apeluri în call center inclusiv angajați ai Instituției Prefectului Județul Prahova, în afara orelor de program. Toți voluntarii sunt instruiți și coordonați de un medic epidemiolog desemnat de Direcția de Sănătate Publică. Astfel, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale și al MAPN prin Baza 2 Logistică Valahia, la nivelul județului Prahova a fost, practic, extins call center-ul deja existent la DSP Prahova prin suplimentarea cu 10 linii telefonice. Acest proiect este unic la nivel județean, poate chiar național, din punct de vedere al organizării activității”, se precizează în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.
La numărul de telefon 021.414.44.44, cetățenii pot primi informaţii despre: decizii de izolare/ carantinare, transmiterea rapoartelor medicale, comunicarea rezultatelor testărilor prin metoda RT-PCR pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, informaţii despre testări rapide antigen, măsuri de igienă, derogări de la măsura de carantinare, informaţii despre tipul de vaccin și programul centrelor fixe de vaccinare anti-COVID din Prahova, informații despre medicii de familie implicați în procesul de vaccinare, farmacii autorizate pentru testare etc.

”Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a suprasolicitat activitatea DSP și SAJ, ceea ce a făcut ca în județul Prahova să avem un număr foarte mare de solicitări privind anchetele epidemiologice și, implicit, eliberarea documentelor necesare în urma trecerii prin boală. Activitatea celor două instituții s-a suprapus cu numărul mare de solicitări pentru testarea la domiciliu și obținerea certificatelor digitale Covid-19. Am decis împreună cu toate instituțiile implicate să sprijinim aceste activități pentru a oferi cetățenilor informațiile de care au nevoie, în cel mai scurt timp”, a afirmat prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu.
Pentru a putea activa în regim de 12 ore pe zi, în intervalul orar 8.00-20.00, ajutorul oricărui voluntar este binevenit. Toți cei care doresc să se înscrie pentru una dintre cele 3 ture a câte 4 ore stabilite în programul zilnic (8-12, 12-16 și 16-20) pot trimite un e-mail, menționând datele de contact, experiența și motivul implicării, pe adresa: relatii_cu_publicul@prefecturaprahova.ro  și vor fi contactați de un reprezentant al Instituției Prefectului Județul Prahova. Selecția și programarea voluntarilor care să sprijine activitatea call center-ului se va face în funcție de turele rămase descoperite după programarea voluntarilor deja implicați. Prioritare sunt persoanele cu o minimă experiență într-un call center, care au urmat un curs de prim ajutor și sunt dispuse să urmeze procedura pentru semnarea unui contract de voluntariat cu DSP Prahova.

MENIU CALL CENTER DSP PRAHOVA - 021.414.44.44

Când o persoană sună la numărul de Call Center ascultă mesajul următor:
Ați sunat la DSP Prahova!
Vă informăm că acest apel este înregistrat, iar continuarea lui reprezintă acceptul dumneavoastră!
Atenție! Numărul apelat nu este unul pentru urgențe medicale! Dacă aveți o urgență medicală, vă rugăm să apelați numărul de urgență 112!

Dacă doriți informații legate de unitățile de învățământ, vă rugăm să apelați numărul 0800.67.20.31 - linie telefonică destinată elevilor, studenților și părinților.

Pentru informații privind campania de vaccinare împotriva COVID-19 apăsați tasta 1
1. Informații privind obținerea certificatului verde;
2. Informații privind vaccinarea (tip vaccin din centre fixe, program centre fixe, medici de familie care vaccineaza, echipe mobile, farmacii care testeaza, preluarea tichetelor de vaccinare etc.)

 

Pentru DSP apăsați tasta 2:
- apăsați tasta 1 - dacă prezentați simptome specifice COVID-19 și doriți informații suplimentare privind măsurile necesare.
- apăsați tasta 2 - dacă sunteți contact direct cu un caz confirmat COVID-19 și doriți informații suplimentare.
- apăsați tasta 3 - dacă doriți informații despre izolare, carantinare, călătorii în străinătate, concediu medical sau alte informații.
- apăsați tasta 0 - pentru a reasculta acest mesaj.

2434 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.

1394 vizualizari
02 iul. 2022 13:01

Tânăr din București, prins drogat la volan de polițiștii din Câmpina

Vineri, 1 iulie, în jurul orei 19.30, polițiștii din Câmpina au oprit pentru control pe Strada I.H. Rădulescu un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul București.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2376 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.