Trupa "Fantastic" din Câmpina, pentru prima dată pe podium la un concurs de anvergură

Eveniment (Categoria articolului)

Probabil că puțini dintre dumneavoastră ați auzit despre Trupa de dans "Fantastic" din Câmpina. Sunt patru fetițe frumoase și talentate, ambițioase și extrem de muncitoare. Daria Ana Maria Stanei, Teodora Cucu, Bianca David și Ioana Daniela Dogaru, ele sunt Trupa "Fantastic". Iar profesorul Gabriel Dovînca este cel care le pregătește și alături de care au planuri mari pentru viitor.

Gabriel Dovînca a înființat această trupă în 2017, dar de pregătirea fetelor se ocupă de mai multă vreme. Antrenamentele se desfășoară în incinta Casei Tineretului, de patru ori pe săptămână. Fiecare mișcare este repetată de zeci, poate de sute de ori, până iese perfect. O muncă grea pentru niște fetițe de 10-12 ani. Dar pasiunea lor pentru dans este imensă. Iar acum au început să apară și rezultatele acestei munci formidabile. După premiul I obținut la Festivalul Tineretului de la Câmpina, organizat de Fundația Zamolxes, fetele au participat la prima lor competiție de anvergură - Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal", care a avut loc la București, în perioada 22-25 martie 2018. Iar aici, Trupa "Fantastic" a obținut premiul al II-lea la secțiunea dans modern, categoria 10-12 ani. O reușită extraordinară pentru micile câmpinence și un motiv de mândrie pentru profesorul lor. Felicitările noastre și mult succes în continuare!
Gabriel Dovînca a făcut parte din trupa de balet internațional condusă de maestrele coregraf Violeta Pocola și Marlen Pocola. A fost balerin în Trupa Fantastic din Constanța, a colaborat cu Teatrul Liric din Constanța și a fost coregraf la Fantasio. A lucrat apoi ca instructor coregraf la mai mult agenții de impresariat artistic și a avut numeroase spectacole în țară și străinătate. Are 50 de ani și predă acum cursuri copiilor pasionați de arta dansului.

(Imaginile foto și video ne-au fost puse la dispoziție de profesorul Gabriel Dovînca)

3326 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3132 vizualizari
04 dec. 2018 21:20

"100 ROmantic" a Deliei Lazăr, cea mai bună colecție a Festivalului de modă "City Fashion Week - 2018" de la Cluj-Napoca

Cu siguranță, 2018 reprezintă un an de excepție pentru designerul Delia Lazăr, câmpineanca noastră care a fondat brand-ul Dahlia Couture. După mai multe premii obținute în țară, după premiul "The Best Dress" obținut în Dubai, la "World Fashion Festival Awards", Delia Lazăr a câștigat și premiul pentru "Cea mai bună colecție" la Festivalul "City Fashion Week", desfășurat la Cluj-Napoca, la finalul lunii noiembrie. "100 ROmantic" este o colecție deosebită, o colecție superbă, dedicată Centenarului Marii Uniri, dedicată fascinantei spiritualități românești.

6837 vizualizari
03 dec. 2018 21:08

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit distincția "Omul Unirii" din partea autorităților din Căușeni (Republica Moldova)

Primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a primit titlul onorific "Omul Unirii", distincție acordată de autoritățile Raionului Căușeni din Republica Moldova (președintele raionului - Nicolae Golban) și de Muzeul Memorial "Alexei Mateevici" din Zaim (director prof. Ion Găină). S-a întâmplat chiar pe 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, la inaugurarea "Aleii Domnitorilor" din Zaim, localitate înfrățită cu Poiana Câmpina.

Alte stiri recente

948 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1872 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.