Primăria Câmpina explică suspendarea proiectelor cu fonduri europene prin existența unor "mici impedimente"

Actualitate (Categoria articolului)

În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe 7 iunie 2018 am transmis Primăriei Câmpina și Ministerului Dezvoltării Regionale câte o adresă prin care solicitam să ni se spună dacă au intervenit probleme în derularea a două proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte aflate încă de anul trecut în faza de contractare, dar se întârzie foarte mult cu semnarea contractelor de finanțare. Ministerul ne-a răspuns după mai puțin de o săptămână. Astăzi, după aproape o lună, am primit răspuns și de la Primăria Câmpina. Ministerul spune că a fost suspendată contractarea proiectelor din cauza unei corecții la Calea Dacia. Primăria Câmpina spune că, de fapt, au apărut unele "mici impedimente".

Punând față în față cele două răspunsuri aproape că ne-am amuza dacă nu ar fi vorba despre un subiect atât de serios și de grav. După aproape o lună de la trimiterea solicitării noastre în baza Legii 544, Primăria ne trimite câteva rânduri în care ne spune că au apărut "mici impedimente" în contractarea finanțării europene pentru cele două proiecte - restaurarea Castelului Hasdeu și reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei. "Mici impedimente" de vreo 5,5 milioane lei, cât este valoarea corecției financiare aplicate la Calea Dacia și pentru care Primăria se judecă cu Ministerul Dezvoltării. Primăria a pierdut la Curtea de Apel Ploiești, iar acum recursul este la Înalta Curte. Niciun cuvânt despre suspendarea contractării celor două proiecte, niciun cuvânt despre adresa trimisă de Ministerul Dezvoltării la Primărie în urmă cu ceva vreme și prin care se anunța decizia privind blocarea proiectelor până la achitarea creanței de 5,5 milioane lei. Totul e bine, sunt doar niște "mici impedimente"...

Citiți și Ministerul Dezvoltării a suspendat proiectele cu fonduri europene pentru Câmpina

4443 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

507 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

820 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

758 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1525 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.