În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe 7 iunie 2018 am transmis Primăriei Câmpina și Ministerului Dezvoltării Regionale câte o adresă prin care solicitam să ni se spună dacă au intervenit probleme în derularea a două proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte aflate încă de anul trecut în faza de contractare, dar se întârzie foarte mult cu semnarea contractelor de finanțare. Ministerul ne-a răspuns după mai puțin de o săptămână. Astăzi, după aproape o lună, am primit răspuns și de la Primăria Câmpina. Ministerul spune că a fost suspendată contractarea proiectelor din cauza unei corecții la Calea Dacia. Primăria Câmpina spune că, de fapt, au apărut unele "mici impedimente".
Punând față în față cele două răspunsuri aproape că ne-am amuza dacă nu ar fi vorba despre un subiect atât de serios și de grav. După aproape o lună de la trimiterea solicitării noastre în baza Legii 544, Primăria ne trimite câteva rânduri în care ne spune că au apărut "mici impedimente" în contractarea finanțării europene pentru cele două proiecte - restaurarea Castelului Hasdeu și reabilitarea termică a Blocului 12 de pe Strada Victoriei. "Mici impedimente" de vreo 5,5 milioane lei, cât este valoarea corecției financiare aplicate la Calea Dacia și pentru care Primăria se judecă cu Ministerul Dezvoltării. Primăria a pierdut la Curtea de Apel Ploiești, iar acum recursul este la Înalta Curte. Niciun cuvânt despre suspendarea contractării celor două proiecte, niciun cuvânt despre adresa trimisă de Ministerul Dezvoltării la Primărie în urmă cu ceva vreme și prin care se anunța decizia privind blocarea proiectelor până la achitarea creanței de 5,5 milioane lei. Totul e bine, sunt doar niște "mici impedimente"...
Citiți și Ministerul Dezvoltării a suspendat proiectele cu fonduri europene pentru Câmpina
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.