Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență aparținând de ISU Prahova a poposit luni, 24 aprilie, la Câmpina, la Școala Gimnazială Centrală.
Rând pe rând, toți elevii acestei instituții de învățământ au vizitat caravana, asistând la simularea unor situații de urgență - un incendiu în bucătărie sau a un cutremur. În toate cazurile li s-a explicat copiilor cum trebuie să reacționeze, cum trebuie să se comporte, ce trebuie să facă, dar și ce nu trebuie să facă. A fost ca o lecție practică pentru supraviețuire, o lecție mult mai atractivă și mai pe înțelesul copiilor decât... teoria.
Am discutat și cu trei dintre copiii care au vizitat caravana - Mara Alexe, Patrick Velicu, Andrei Drăgan, încântați de ceea ce au văzut în interiorul caravanei și de explicațiile pompierilor, dar și cu două eleve - Andreea Elena Bunescu și Daria Maria Cabilaru, voluntare ale Fundației pentru Smurd, membre ale unei echipe de șase copii, pre-educator, care îi învață pe alți copii cum să acorde primul ajutor.
”Ne bucurăm că suntem gazda acestei caravane. Este vorba de o etapă în cadrul unui proiect mai amplu, un proiect pilot pentru județul Prahova din care fac parte doar 15 școli, printre care și școala noastră. Proiectul este inițiat de anul trecut de Fundația pentru Smurd, cu finanțare de la OMV, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Activitatea vine ca un plus față de ceea ce am realizat noi ținând cont că suntem acum în săptămâna Școala Altfel”, ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.