Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență aparținând de ISU Prahova a poposit luni, 24 aprilie, la Câmpina, la Școala Gimnazială Centrală.
Rând pe rând, toți elevii acestei instituții de învățământ au vizitat caravana, asistând la simularea unor situații de urgență - un incendiu în bucătărie sau a un cutremur. În toate cazurile li s-a explicat copiilor cum trebuie să reacționeze, cum trebuie să se comporte, ce trebuie să facă, dar și ce nu trebuie să facă. A fost ca o lecție practică pentru supraviețuire, o lecție mult mai atractivă și mai pe înțelesul copiilor decât... teoria.
Am discutat și cu trei dintre copiii care au vizitat caravana - Mara Alexe, Patrick Velicu, Andrei Drăgan, încântați de ceea ce au văzut în interiorul caravanei și de explicațiile pompierilor, dar și cu două eleve - Andreea Elena Bunescu și Daria Maria Cabilaru, voluntare ale Fundației pentru Smurd, membre ale unei echipe de șase copii, pre-educator, care îi învață pe alți copii cum să acorde primul ajutor.
”Ne bucurăm că suntem gazda acestei caravane. Este vorba de o etapă în cadrul unui proiect mai amplu, un proiect pilot pentru județul Prahova din care fac parte doar 15 școli, printre care și școala noastră. Proiectul este inițiat de anul trecut de Fundația pentru Smurd, cu finanțare de la OMV, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Școlar și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Activitatea vine ca un plus față de ceea ce am realizat noi ținând cont că suntem acum în săptămâna Școala Altfel”, ne-a declarat directorul Școlii Gimnaziale Centrale, profesor Florentina Dumitrașcu.

Câmpina a fost locul unde s-au ridicat biserici frumoase, dar și cu povești fascinante. Una dintre acestea este biserica de la târg (de la piață, în zilele noastre), cu hramul Sf. Treime.

Cumpăna dintre ani se apropie, iar restaurantele și-au pregătit din timp oferta pentru cei care doresc să petreacă revelionul într-o astfel de locație.

Cumpăna dintre ani se apropie, iar restaurantele și-au pregătit din timp oferta pentru cei care doresc să petreacă revelionul într-o astfel de locație.

Echipa Delice, coordonată de Pastry Chef Carmela Dragomir, a participat la prima ediție a Campionatului Național de Cofetari și Patiseri, eveniment organizat de Chefi de România, unde juriul a fost format din specialiști renumiți în domeniu.