CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Demersul Primăriei pentru ieșirea la pensie a câmpinenilor cu doi ani mai devreme, din cauza poluării generate de rafinărie

- Social -

Demersul Primăriei pentru ieșirea la pensie a câmpinenilor cu doi ani mai devreme, din cauza poluării generate de rafinărie

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a transmis către Parlamentul României și Secretariatul General al Guvernului României o adresă prin care solicită introducerea municipiului Câmpina pe lista localităților afectate de poluare remanentă, adică acele localități afectate de poluare prin prelucrarea țițeiului.

De ce este important acest lucru? Conform articolului 65, aliniatul 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă, inclusiv din cauza prelucrării țițeiului, pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.
În adresele înaintate către instituțiile amintite, primarul Alin Moldoveanu menționează situația Rafinăriei ”Steaua Română”, fondată din anul 1897 și care a funcționat până în primul deceniu al acestui mileniu, contribuind la poluarea întregii zone. De asemenea, se face referire în adresa menționtă și la numărul mare de sonde care au funcționat în Câmpina din a doua parte a secolului al XIX-lea, unele dintre ele fiind încă vizibile și aatăzi.
Prin toate argumentele aduse, primarul Alin Moldoveanu este convins că va obține introducerea Câmpinei pe lista localităților afectate de poluare remanentă, adică afectate de poluare și la mulți ani după ce sursa poluării inițiale a dispărut sau și-a încetat activitatea. Conform legii, de introducerea Câmpinei pe această listă vor beneficia nu numai câmpinenii, ci și locuitorii din comunele limitrofe, aflate la mai puțin de 8 km de Câmpina, printre care se numără Bănești, Telega, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos.


01 Jun 2022 17:36 4503 vizualizari


Comentarii


  • 07.11.2022 18:39 Iorga Dumitru Cred cä este justificat ca śi Cåmpineni si localitäțile satelit din jurul acesteia sä beneficieze de aceastä reducere la fel ca cei din Ploieśti, nu uitați ca Rafinäria din Cåmpina a fișt prima din Europa śi prima scoalä de Sondori din lume a fost la Cåmpina. Ca sä nu mai vorbim śi de poluarea industralä, pentru cä densitatea intreprinderilor la Cåmpina era foarte mare. Numărul de locuri de muncä era egal cu cel al locuitorilor. Ca să mai numesc doar cåteva intreprinderi mari ca TURNÄTORIA, IRA (reparatiî auto),NEPTUN (reductoare), POIANA CÂMPINA (reparatii utilaje grele), IRUE (utiloje electrice), SCHELA DE PETROL SI INSTITUTUL DE CERCETARE ÎN PETROL, ENERGO PETROL, ENERGOUTILAJ, A.C.C. (utilaj petrolier), FABRICI DE MOBILÅ, DE CIORAPI, FABRICA 21 DECEMBRIE ( cherestea śi tot felul de componente si prefabricate din lemn), etc. Īntr-un cuvânt susțin Câmpineni pentru acest demeŕs meritat.
  • 02.06.2022 14:43 Petre Sorin Mai bine sa iasa Primarul la pensie ,oricum nu intelege mai nimic ,iar zonele poluate sa intre cu Rafinaria in Patrimoniu National ,ca tot traim vremuri de populism haos si debandada.
  • 01.06.2022 19:21 Hodoiu Dan Sa se considere gr I de munca vechime. Gândiți va dacă funcționa și mina de la Bustenari, parca era de uraniu.... Tara încă are bogații în subsol, scoli profesionale sunt rare, de maiștrii la fel. Mulți care au lucrat în fabricile din Câmpina au lucrat pe salarii de mizerie și mult nu au apucat pensia de drept.... au dat fabricile în judecata, unii au câștigat, mulți au pierdut.
317 vizualizari 22 Jul 2024 21:41 Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Pe 9 septembrie încep cursurile noului an școlar. Ministerul Educației a anunțat calendarul integral

Luni, 9 septembrie 2024, vor începe cursurile noului an școlar, a anunțat Ministerul Educației. Noul an școlar va avea cinci module, iar calendarul integral arată astfel:

citeste mai mult
644 vizualizari 19 Jul 2024 15:14 Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Angajări în Jandarmerie, din sursă externă. Care sunt condițiile?

Gruparea de Jandarmi ”Matei Basarab” Ploiești organizează concurs prin încadrare directă sau rechemare în activitate în vederea ocupării a 16 posturi de subofițer - 15 la Ordine Publică, iar unul la Administrarea Patrimoniului Mondial.

citeste mai mult
586 vizualizari 14 Jul 2024 19:31 La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Câmpina a avut loc primul turneu de fotbal virtual, la Fantasy Club, cu premii deosebite

La Fantasy Club, situat în clădirea BCR din centrul Câmpinei, a avut loc primul eveniment Pixel Pitch, un eveniment de tip turneu EAFC24 (fostul joc FIFA - simulator de fotbal).

citeste mai mult
327 vizualizari 11 Jul 2024 09:00 Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

Creative Youth, o mobilitate Erasmus+ în care tineri din Europa își descoperă și dezvoltă creativitatea

În perioada 7-13 iulie 2024, satul Trăisteni, comuna Valea Doftanei, a devenit centrul creativității tinerilor din Europa, găzduind mobilitatea Creative Youth sub egida programului Erasmus+.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV