Demersul Primăriei pentru ieșirea la pensie a câmpinenilor cu doi ani mai devreme, din cauza poluării generate de rafinărie

Social (Categoria articolului)

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a transmis către Parlamentul României și Secretariatul General al Guvernului României o adresă prin care solicită introducerea municipiului Câmpina pe lista localităților afectate de poluare remanentă, adică acele localități afectate de poluare prin prelucrarea țițeiului.

De ce este important acest lucru? Conform articolului 65, aliniatul 5 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă, inclusiv din cauza prelucrării țițeiului, pe o rază de 8 km în jurul localității în care se află situl contaminat beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.
În adresele înaintate către instituțiile amintite, primarul Alin Moldoveanu menționează situația Rafinăriei ”Steaua Română”, fondată din anul 1897 și care a funcționat până în primul deceniu al acestui mileniu, contribuind la poluarea întregii zone. De asemenea, se face referire în adresa menționtă și la numărul mare de sonde care au funcționat în Câmpina din a doua parte a secolului al XIX-lea, unele dintre ele fiind încă vizibile și aatăzi.
Prin toate argumentele aduse, primarul Alin Moldoveanu este convins că va obține introducerea Câmpinei pe lista localităților afectate de poluare remanentă, adică afectate de poluare și la mulți ani după ce sursa poluării inițiale a dispărut sau și-a încetat activitatea. Conform legii, de introducerea Câmpinei pe această listă vor beneficia nu numai câmpinenii, ci și locuitorii din comunele limitrofe, aflate la mai puțin de 8 km de Câmpina, printre care se numără Bănești, Telega, Brebu, Cornu, Poiana Câmpina, Provița de Jos.

4395 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Hodoiu Dan 01.06.2022 19:21 Sa se considere gr I de munca vechime. Gândiți va dacă funcționa și mina de la Bustenari, parca era de uraniu.... Tara încă are bogații în subsol, scoli profesionale sunt rare, de maiștrii la fel. Mulți care au lucrat în fabricile din Câmpina au lucrat pe salarii de mizerie și mult nu au apucat pensia de drept.... au dat fabricile în judecata, unii au câștigat, mulți au pierdut.
  • Petre Sorin 02.06.2022 14:43 Mai bine sa iasa Primarul la pensie ,oricum nu intelege mai nimic ,iar zonele poluate sa intre cu Rafinaria in Patrimoniu National ,ca tot traim vremuri de populism haos si debandada.
  • Iorga Dumitru 07.11.2022 18:39 Cred cä este justificat ca śi Cåmpineni si localitäțile satelit din jurul acesteia sä beneficieze de aceastä reducere la fel ca cei din Ploieśti, nu uitați ca Rafinäria din Cåmpina a fișt prima din Europa śi prima scoalä de Sondori din lume a fost la Cåmpina. Ca sä nu mai vorbim śi de poluarea industralä, pentru cä densitatea intreprinderilor la Cåmpina era foarte mare. Numărul de locuri de muncä era egal cu cel al locuitorilor. Ca să mai numesc doar cåteva intreprinderi mari ca TURNÄTORIA, IRA (reparatiî auto),NEPTUN (reductoare), POIANA CÂMPINA (reparatii utilaje grele), IRUE (utiloje electrice), SCHELA DE PETROL SI INSTITUTUL DE CERCETARE ÎN PETROL, ENERGO PETROL, ENERGOUTILAJ, A.C.C. (utilaj petrolier), FABRICI DE MOBILÅ, DE CIORAPI, FABRICA 21 DECEMBRIE ( cherestea śi tot felul de componente si prefabricate din lemn), etc. Īntr-un cuvânt susțin Câmpineni pentru acest demeŕs meritat.

Social

1679 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

1703 vizualizari
07 apr. 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

1 comentarii

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

Alte stiri recente

147 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

254 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.