O tânără din Galați, la un pas să-și piardă viața în Bucegi, după ce a căzut într-o prăpastie

Actualitate (Categoria articolului)

Salvamontiștii au fost solicitați să intervină sâmbătă, în Bucegi, pe Valea Rea, spre Cabana Mălăiești, după ce o tânără din Galați, în vârstă de 25 ani, a căzut într-o prăpastie, mai bine de 100 metri.

Tânăra din Galați, împreună cu prietenul ei, încerca să ajungă la Cabana Mălăiești, deși niciunul dintre ei nu avea echipament specific de iarnă. Au pornit pe traseu foarte târziu și când au ajuns în zona Valea Rea, fata a alunecat și a cazut mai bine de 100 de metri într-o prăpastie. Doar norocul a făcut ca tânăra să scape doar cu câteva julituri. Panicată și fără echipamentul necesar, aceasta a rămas blocată în prăpastie. Prietenul ei a sunat după ajutor. Salvamontiștii de la Brașov au primit alarma la ora 14.30 și pentru că accidentul era aproape de limita teritorială cu județul Prahova, în scurt timp s-au mobilizat și echipele din Bușteni, de la Salvamont Prahova și de la Râșnov. S-a solicitat și sprijinul unui echipaj aero, iar un elicopter s-a ridicat de la Tg.Mureș. Acesta a ajuns primul la locul accidentului și dupa câteva încercări a reușit să extragă victima. Prietenul ei a fost recuperat de salvamontiștii din Râșnov. În sprijinul lor au venit și salvatorii din Brașov și împreună l-au coborât pe tânăr de pe munte. Acțiunea s-a încheiat cu bine după aproape 3 ore.

1719 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

119 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

338 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

106 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

54 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.