Echipa Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, coordonată de directorul adjunct Corina Gheorghe, a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”, organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Prahova.
Au fost multe emoții, dar și multă bucurie pentru echipajul școlii câmpinene, concursul în sine nefiind privit ca o simplă competiție, ci ca o temă de viață, pentru că a ști să salvezi o viață este un adevărat dar.
”Deși, aparent, elevii școlii noastre au concurat cu alte echipe, de fapt, adevărata concurență este a fiecăruia cu el însuși. Atunci când te pregătești să salvezi o viață, nu există concurență. Exista doar problema în sine și timpul, care - de cele mai multe ori - este în defavoarea victimei. Concursul nu a fost doar o testare a cunoștințelor acumulate de-a lungul anului, ci o etapă în formarea elevilor participanți ca viitori salvatori. Într-un astfel de concurs, elevii învață ce este solidaritatea, empatia, stăpânirea de sine, adevărata muncă în echipă și, mai ales, abilitatea de a salva o viață aplicând corect procedurile necesare”, ne-a declarat Raluca Crețu, directorul Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.
Centrul Județean de Cultură Prahova "Academician Eugen Simion" și Asociația Așezămintelor Culturale din România organizează în fiecare an Colocviul Național "Coregrafia dansului tradițional astăzi".
În prezent, contribuția de la bugetul local al municipiului Câmpina pentru fiecare beneficiar al Centrului Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială a Persoanelor fără Adăpost este de 4.053,17 lei/ lună.
În Câmpina se derulează un proiect foarte interesant - ”Calificat pnetru viitor”, care propune inclusiv stagii de practică pentru elevi la mai mulți agenți economici din municipiu și nu numai, parteneri în cadrul acestui proiect.
În perioada în care România a fost monarhie, mai multe capete încoronate au vizitat Câmpina. Sunt povești fabuloase despre o istorie frumoasă, dar care - aproape sigur - nu se va mai repeta niciodată.