Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

Actualitate (Categoria articolului)

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, structura politică a Consiliului Județean Prahova este următoarea: Alianța PNL-USR-PLUS - 17 mandate de consilier, Alianța PSD - ProRomânia - PPU (S-L) - 11 mandate, PMP și ALDE - câte trei mandate, Prahova în Acțiune - două mandate. Noii consilieri județeni au depus astăzi jurământul de credință, iar aceștia sunt: 
- Cristian Apostol, Raluca Bercea, Marius Bulearcă, Dan Ciolac, Răzvan Constantin, Mihaela Godeanu, Cătălin Ignat, Eugen Ionică, Nelu Iordăchescu, Mihai Neagu, Rodica Papuc, Sorin Teju, Dumitru Tudone, Dorin Tudora, Lorin Gabriel Tudoran (Alianța PNL-USR-PLUS)
- Vasile Ardeleanu, Sorin Dumitrașcu, Rareș Enescu, Beatrice Găjman Ioniță, Ioana Mădălina Lupea, Adrian Petrache, Alin Valentin Pințoiu, Nicolae Samoilă, Ludmila Sfârloagă, Bogdan Toader (Alianța PSD - ProRomânia - PPU)
- Adina Chițu, Ioan Adrian Pițigoi (PMP)
- Viorel Dosaru, Elena Dosaru (ALDE)
- Mihai Apostolache și Daniela Băzăvan (Prahova în Acțiune)
A absentat de la ședința de constituire Cătălin Beciu (ALDE). Cătălina Bozianu (PMP) a renunțat la mandatul de consilier județean, pentru a rămâne deputat și va candida la un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Gabriel Bogdan Chelan (PNL) și Nicolae Măruntu (PMP), membri supleanți care vor deveni consilieri județeni, urmează să depună jurământul într-o viitoare ședință a Consiliului Județean.

"Le mulțumesc prahovenilor pentru votul din 27 septembrie. Este un vot care mă obligă și, desigur, care mă onorează. Îmi doresc ca Prahova să devină un model de administrație, peste Sibiu, peste Cluj, peste Oradea sau peste Suceava. Am emoții pentru că știu că așteptările prahovenilor sunt foarte mari. Am emoții pentru că avem soluții la problemele prahovenilor și abia aștept să le implementăm, fie că vorbim de curățenie, fie că vorbim de spitale, fie că vorbim de locuri de muncă, fie că vorbim de alimentare cu gaze, apă, canalizare sau fie că vorbim de o viață socială mai bună în Prahova. În perioada următoare, prioritatea zero va fi să îmbunătățim activitatea Spitalului Județean de Urgență, sunt multe probleme acolo și o să luăm rapid decizii pentru ca lucrurile să meargă mai bine", a spus Iulian Dumitrescu, noul președinte al Consiliului Județean Prahova, la ședința festivă de astăzi, ședință la care a fost prezent și prefectul Cristian Ionescu.

2799 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4717 vizualizari
24 nov. 2020 18:18

O autosanitară complet echipată, donație pentru Spitalul Municipal Câmpina

1 comentarii

La începutul lunii noiembrie, în cadrul întâlnirii pe care primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a avut-o cu conducerea Spitalului Municipal și cu șefii de secție, au fost discutate mai multe probleme, printre care și lipsa unei autosanitare pentru transportul pacienților externați la domiciliu. Autosanitara spitalului, veche și extrem de uzată, a cedat complet și nu a mai putut fi utilizată.

5913 vizualizari
23 nov. 2020 18:16

Rata de infectare cu SARS CoV-2, în scădere la Câmpina și Poiana Câmpina

Dacă în urmă cu o săptămână, municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina erau localitățile din Prahova cu cea mai mare rată de infectare cu SARS CoV-2, iată că astăzi primim o veste bună de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Rata incidenței a scăzut în ambele localități, la 23 noiembrie 2020 înregistrându-se 6,28 cazuri / 1.000 locuitori în Câmpina (de la 6,85) și 4,61 cazuri / 1.000 locuitori în Poiana Câmpina (de la 7,41). La nivelul județului Prahova, cea mai mare rată de infectare o au comuna Păulești (8,31 cazuri / 1.000 locuitori) și municipiul Ploiești (7,49 cazuri / 1.000 locuitori).

Alte stiri recente

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".