Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

Actualitate (Categoria articolului)

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, structura politică a Consiliului Județean Prahova este următoarea: Alianța PNL-USR-PLUS - 17 mandate de consilier, Alianța PSD - ProRomânia - PPU (S-L) - 11 mandate, PMP și ALDE - câte trei mandate, Prahova în Acțiune - două mandate. Noii consilieri județeni au depus astăzi jurământul de credință, iar aceștia sunt: 
- Cristian Apostol, Raluca Bercea, Marius Bulearcă, Dan Ciolac, Răzvan Constantin, Mihaela Godeanu, Cătălin Ignat, Eugen Ionică, Nelu Iordăchescu, Mihai Neagu, Rodica Papuc, Sorin Teju, Dumitru Tudone, Dorin Tudora, Lorin Gabriel Tudoran (Alianța PNL-USR-PLUS)
- Vasile Ardeleanu, Sorin Dumitrașcu, Rareș Enescu, Beatrice Găjman Ioniță, Ioana Mădălina Lupea, Adrian Petrache, Alin Valentin Pințoiu, Nicolae Samoilă, Ludmila Sfârloagă, Bogdan Toader (Alianța PSD - ProRomânia - PPU)
- Adina Chițu, Ioan Adrian Pițigoi (PMP)
- Viorel Dosaru, Elena Dosaru (ALDE)
- Mihai Apostolache și Daniela Băzăvan (Prahova în Acțiune)
A absentat de la ședința de constituire Cătălin Beciu (ALDE). Cătălina Bozianu (PMP) a renunțat la mandatul de consilier județean, pentru a rămâne deputat și va candida la un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Gabriel Bogdan Chelan (PNL) și Nicolae Măruntu (PMP), membri supleanți care vor deveni consilieri județeni, urmează să depună jurământul într-o viitoare ședință a Consiliului Județean.

"Le mulțumesc prahovenilor pentru votul din 27 septembrie. Este un vot care mă obligă și, desigur, care mă onorează. Îmi doresc ca Prahova să devină un model de administrație, peste Sibiu, peste Cluj, peste Oradea sau peste Suceava. Am emoții pentru că știu că așteptările prahovenilor sunt foarte mari. Am emoții pentru că avem soluții la problemele prahovenilor și abia aștept să le implementăm, fie că vorbim de curățenie, fie că vorbim de spitale, fie că vorbim de locuri de muncă, fie că vorbim de alimentare cu gaze, apă, canalizare sau fie că vorbim de o viață socială mai bună în Prahova. În perioada următoare, prioritatea zero va fi să îmbunătățim activitatea Spitalului Județean de Urgență, sunt multe probleme acolo și o să luăm rapid decizii pentru ca lucrurile să meargă mai bine", a spus Iulian Dumitrescu, noul președinte al Consiliului Județean Prahova, la ședința festivă de astăzi, ședință la care a fost prezent și prefectul Cristian Ionescu.

3189 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1696 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1294 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.

Alte stiri recente

1785 vizualizari
20 iun. 2021 11:49

Anunț public privind depunerea solicitării de obținere a avizului de mediu

Municipiul Câmpina, cu sediul în municipiul Câmpina, cod poștal 105600, Bulevardul Culturii nr. 18, județul Prahova, telefoane 0244.337.454, 0244.332.071, fax 0244.371.458, adresă de e-mail: web@primariacampina.ro, titular al planului/programului PUD – ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE ÎN ȘCOALA GIMNAZIALĂ “BOGDAN PETRICEICU HASDEU DIN MUNICIPIUL CÂMPINA, cu amplasamentul în Câmpina, strada Mihail Kogălniceanu, nr. 31, anunță publicul interesat asupra DEPUNERII SOLICITĂRII DE OBȚINERE A AVIZULUI DE MEDIU PENTRU PLANUL/PROGRAMUL MENȚIONAT ȘI DECLANȘAREA ETAPEI DE ÎNCADRARE.

3181 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.