Ședință de constituire a Consiliului Județean Prahova. Președintele CJ și consilierii județeni au depus jurământul de credință

Actualitate (Categoria articolului)

La Palatul Administrativ din Ploiești a avut loc vineri, 23 octombrie 2020, ședința de constituire a Consiliului Județean Prahova, o ședință festivă în cadrul căreia președintele CJ - liberalul Iulian Dumitrescu și consilierii județeni aleși în urma scrutinului electoral din 27 septembrie au depus jurământul de credință. Printre noii consilieri județeni se numără și doi câmpineni - Rodica Papuc (PNL) și Ioan Adrian Pițigoi (PMP). Luni, 26 octombrie, va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Județean pentru alegerea celor doi vicepreședinți.

În urma alegerilor locale din 27 septembrie, structura politică a Consiliului Județean Prahova este următoarea: Alianța PNL-USR-PLUS - 17 mandate de consilier, Alianța PSD - ProRomânia - PPU (S-L) - 11 mandate, PMP și ALDE - câte trei mandate, Prahova în Acțiune - două mandate. Noii consilieri județeni au depus astăzi jurământul de credință, iar aceștia sunt: 
- Cristian Apostol, Raluca Bercea, Marius Bulearcă, Dan Ciolac, Răzvan Constantin, Mihaela Godeanu, Cătălin Ignat, Eugen Ionică, Nelu Iordăchescu, Mihai Neagu, Rodica Papuc, Sorin Teju, Dumitru Tudone, Dorin Tudora, Lorin Gabriel Tudoran (Alianța PNL-USR-PLUS)
- Vasile Ardeleanu, Sorin Dumitrașcu, Rareș Enescu, Beatrice Găjman Ioniță, Ioana Mădălina Lupea, Adrian Petrache, Alin Valentin Pințoiu, Nicolae Samoilă, Ludmila Sfârloagă, Bogdan Toader (Alianța PSD - ProRomânia - PPU)
- Adina Chițu, Ioan Adrian Pițigoi (PMP)
- Viorel Dosaru, Elena Dosaru (ALDE)
- Mihai Apostolache și Daniela Băzăvan (Prahova în Acțiune)
A absentat de la ședința de constituire Cătălin Beciu (ALDE). Cătălina Bozianu (PMP) a renunțat la mandatul de consilier județean, pentru a rămâne deputat și va candida la un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare din decembrie 2020. Gabriel Bogdan Chelan (PNL) și Nicolae Măruntu (PMP), membri supleanți care vor deveni consilieri județeni, urmează să depună jurământul într-o viitoare ședință a Consiliului Județean.

"Le mulțumesc prahovenilor pentru votul din 27 septembrie. Este un vot care mă obligă și, desigur, care mă onorează. Îmi doresc ca Prahova să devină un model de administrație, peste Sibiu, peste Cluj, peste Oradea sau peste Suceava. Am emoții pentru că știu că așteptările prahovenilor sunt foarte mari. Am emoții pentru că avem soluții la problemele prahovenilor și abia aștept să le implementăm, fie că vorbim de curățenie, fie că vorbim de spitale, fie că vorbim de locuri de muncă, fie că vorbim de alimentare cu gaze, apă, canalizare sau fie că vorbim de o viață socială mai bună în Prahova. În perioada următoare, prioritatea zero va fi să îmbunătățim activitatea Spitalului Județean de Urgență, sunt multe probleme acolo și o să luăm rapid decizii pentru ca lucrurile să meargă mai bine", a spus Iulian Dumitrescu, noul președinte al Consiliului Județean Prahova, la ședința festivă de astăzi, ședință la care a fost prezent și prefectul Cristian Ionescu.

4256 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

160 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

306 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

697 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1577 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.