CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala din Poiana Câmpina, la ceas aniversar. Întâlnire emoționantă a cadrelor didactice și elevilor de ieri și de azi

- Eveniment -

Școala din Poiana Câmpina, la ceas aniversar. Întâlnire emoționantă a cadrelor didactice și elevilor de ieri și de azi

Este greu de descris în cuvinte ce a însemnat, anul acesta, aniversarea Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu" din comuna Poiana Câmpina. Au fost câteva ore de emoție copleșitoare, au fost și zâmbete, au fost și lacrimi. Lacrimile revederii pentru fostele cadre didactice care și-au desfășurat aici ani întregi de activitate, lacrimile tristeții pentru cei care nu mai sunt, dar care au pus o cărămidă la temelia învățământului din Poiana Câmpina. Școala “Învățător Ion Mateescu” este inima comunității locale, este locul de unde pleci pentru a-ți construi o viață, este locul unde te întorci pentru a-ți retrăi copilăria, tinerețea, cariera, în unele cazuri.

Școala de la Poiana Câmpina a fost dată în folosință în anul 1931. Până la acea dată, cursurile școlare s-au desfășurat la biserică (1860-1864), apoi într-o casă particulară (1864-1911) pe un teren unde, ulterior a fost amenajată o magazie de materiale a fostei Uzine Poiana. În 1911, în centrul comunei, acolo unde astăzi se află o hală a uzinei, a fost construită prima clădire destinată școlii. Avea două săli de clasă și o cancelarie. În 1923 a început construcția la actuala clădire a școlii, dată în folosință în 1931. Școala poartă numele învățătorului Ion Mateescu, primul director al școlii, cel care a condus instituția de la înființare și până în anul 1959, desfășurând în paralel și o bogată activitate cultural-științifică. De-a lungul timpului, aici, la școala din Poiana, și-au desfășurat activitatea didactică oameni extraordinari, devotați copiilor și instituției. Ei au fost invitații de onoare de la Ziua Școlii, sărbătorită pe 8 noiembrie 2019, iar alături de ei s-au aflat profesorii de astăzi, reprezentanții administrației publice locale și cei ai Bisericii. 
Oaspeții au fost întâmpinați în mod tradițional, cu pâine și sare. Apoi, au vizitat clasele pentru a vedea cum arată astăzi școala pe care au slujit-o o bună parte din viață. Ba chiar, unele cadre didactice, pensionare acum, au și învățat în această școală și apoi, după ani, au revenit aici pentru a educa noi generații.
“Este ziua școlii, dar este și ziua dumneavoastră, a tuturor, pentru că vi-o dedicăm. Cu mic, cu mare, îmbrăcăm astăzi haine de sărbătoare, cu emoții firești, pentru că, iată, sărbătorim 159 de ani de existență a școlii din Poiana Câmpina. Le mulțumim tuturor celor care, de-a lungul anilor, au făcut cinste acestei școli, ne mândrim cu ei și vrem să evidențiem aceste valori care promovează prestigiul școlii noastre”, a spus actualul director al instituției, prof. Elena Nițu, la dezvelirea a două panouri omagiale, pe holul de la intrarea principală în școală, panouri pe care se află fotografii cu dascălii de altădată, dascălii de azi, directorii școlii și șefii de promoție. O întreagă istorie și sute de amintiri frumoase pe aceste panouri omagiale. (video)
A urmat o slujbă de sfințire și binecuvântare a școlii, săvârșită de preoții Laurențiu Buchiu și Niculae Dincă, iar activitățile au continuat apoi în clubul școlii. “Sunt mai emoționat ca niciodată. Mă aflu în fața dumneavoastră, a celor care ați modelat caracterele atâtor generații de elevi din Poiana Câmpina. Am încercat întotdeauna, ca primar, să fiu alături de școală și de oamenii săi, pentru că aici, la școală, se formează caractere și se pun bazele educației copiilor noștri. Dumneavoastră sunteți elita intelectuală a acestei comunități și îmi doresc din suflet să fiți în continuare alături de noi pentru că avem multe de învățat de la dumneavoastră”, a fost mesajul primarului comunei, Alin Moldoveanu. (video)
Toți cei prezenți au urmărit apoi un film de prezentare a școlii, un film emoționat, cu multe imagini din școala de ieri și de azi, imagini cu cei care au crescut și educat de-a lungul vremii copiii de la Poiana. O punte peste timp... Invitații de onoare, foste cadre didactice și foști elevi - șefi de promoție, au primit diplome din partea conducerii școlii, iar la final, copiii au fost cei care, cu momentele lor artistice, au bucurat sufletele celor prezenți. (video)
Ar mai trebui menționat un lucru deosebit. Oaspeții și-au așternut câteva gânduri, impresii, pe hârtie, la ceas aniversar. Rândurile lor au fost puse în plicuri multicolore, postate apoi pe o tablă, o tablă pe care scriau cu cretă, cândva, în fața elevilor. O tablă a amintirilor frumoase, la Școala “Ion Mateescu” din Poiana Câmpina. La mulți ani, școlii și oamenilor săi!

Mai multe imagini de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Campinatv


09 Nov 2019 23:40 7004 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1070 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
6772 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
760 vizualizari 15 Jun 2024 14:16 O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

O premieră pentru Câmpina, un festival de robotică

Câmpina a fost sâmbătă, 15 iunie 2024, gazda unei premiere - un festival de robotică. ”Undefined Festival” a fost denumirea acestuia, inspirată din numele echipei de robotică de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Team Undefined, organizatorul acestui eveniment.

citeste mai mult
1727 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV