Câmpina, România 100. Fermecătoarea zonă centrală din perioada interbelică și zona centrală din zilele noastre

Social (Categoria articolului)

Vă prezentăm o nouă imagine cu superbul centru al Câmpinei din perioada interbelică, o zonă cu un farmec aparte, rămasă acum doar în fotografiile vechi.

Imaginea este realizată de undeva din zona actualului sediu al BCR spre nord, putându-se vedea pe partea dreaptă a Străzii Carol I, actualul Bulevard Carol I, de la celebra Casă Veneţiană (în plan apropiat), până la sediul vechi al Primăriei, din apropierea intersecției cu Calea Doftanei. Astăzi, în toată această zonă sunt doar blocuri la parterul cărora se va află diverse spaţii comerciale. Pe partea cealaltă a străzii, în perioada interbelică se aflau alte clădiri pitoreşti, prăvăii de stil vechi, fermecătoare. Astăzi, în locul acestora se află una dintre laturile Parcului Regele Mihai I.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și: 
Câmpina, România 100. Atelierul lui Aurel Kraus, de ieri, farmaciile de astăzi
Câmpina, România 100. Magazinul Agneta de ieri, un spațiu comercial gol, astăzi
Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

 

2348 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2684 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

2 comentarii

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1963 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

522 vizualizari
11 dec. 2018 12:15

Bal mascat latino - tema din acest an a Balului Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

Balul Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" este unul dintre cele mai frumoase evenimente ale sfârșitului de an în municipiul Câmpina. Pentru că este un spectacol, un show în toată regula. Nu lipsește nimic. Anul acesta, evenimentul are loc vineri, 14 decembrie, de la ora 17.30, la Casa de Cultură "Geo Bogza".

1299 vizualizari
11 dec. 2018 10:55

Revelion cu Holograf și Florin Cîrciu, în centrul Câmpinei

Cunoscuta formație Holograf și tânărul solist Florin Cîrciu vor cânta la Câmpina, de Revelion. Acestea sunt numele care se vor afla pe afișul evenimentului organizat și finanțat de administrația locală prin intermediul Casei Tineretului.