Un adolescent de 14 ani, din Câmpina, s-a urcat la volan pentru a muta mașina părinților săi și a lovit o altă mașină

Social (Categoria articolului)

Un echipaj de la Poliția Municipală Câmpina a intervenit, duminică seara, pentru aplanarea unui conflict izbucnit pe Strada Ecaterina Teodoroiu din localitate. Mai multe persoane se certau din cauza unei tamponări între două autovehicule. Ce se întâmplase? Un adolescent de 14 ani s-a urcat la volanul autoturismului părinților săi și a lovit mașina parcată în fața sa.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, băiatul a fost trimis de mama sa să ia un obiect din mașină, iar un vecin i-a spus că mașina trebuie mutată, lucru pe care adolescentul a și încercat să-l facă deși, bineînțeles, nu avea permis de conducere. "În urma efectuării verificărilor și după ascultarea declarațiilor persoanelor implicate, polițiștii au stabilit faptul că un minor în vârstă de 14 ani s-a urcat la volanul unui autoturism, proprietatea părinților, cu scopul de a muta mașina, și din cauza lipsei de experiență a avariat un alt autoturism parcat în fața sa. În cauză s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis", precizează IJP Prahova.
În prezent se efectuează cercetări in rem (asupra faptei, nu asupra persoanei). În cazul minorilor sub 16 ani, părinții răspund pentru faptele comise de aceștia.

5063 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iulian 10.06.2019 20:29 Inconsistent. Dosar penal si incapacitatea sa dea de permis pana la 22 ani.

Social

2290 vizualizari
04 iul. 2020 11:45

Pacienții COVID, liberi să părăsească spitalele. Acesta este efectul deciziei CCR emisă în urma unei sesizări a Avocatului Poporului

Din 3 iulie 2020, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri luate împotriva pandemiei de coronavirus, statul român a rămas fără instrumentul legal privind obligativitatea carantinării sau izolării cetățenilor. Mai mult, persoanele infectate cu noul coronavirus nu pot fi internate în spital dacă nu doresc acest lucru. Un prim efect al acestei decizii este acela că pacienții cu COVID au început să părăsească spitalele la cerere, pe baza unei declarații pe proprie răspundere.

1868 vizualizari
04 iul. 2020 10:33

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

2616 vizualizari
03 iul. 2020 21:03

Centenarul fotbalului câmpinean. Mara Ciobotaru: ”Nu am dormit două luni după ce am părăsit Unirea”

Continuăm seria interviurilor dedicate centenarului fotbalului câmpinean cu Mara Ciobotaru, un om implicat trup și suflet în fotbalul local, în ultimii 30 de ani. Jucător extrem de talentat, Mara Ciobotaru s-a dedicat ulterior activității de conducător și, mai ales, finanțator, numele său fiind strâns legat de ultima mare performanță a fotbalului câmpinean - promovarea echipei Unirea în Liga a 3-a.

3460 vizualizari
02 iul. 2020 20:19

Incendiu la Poiana Câmpina. Acoperișul unei case a luat foc

UPDATE - Cauza incendiului, potrivit ISU Prahova, este un scurt-circuit electric generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.
Acoperișul unei case din satul Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina, a luat foc marți după-amiază, incendiul manifestându-se destul de violent.