Un adolescent de 14 ani, din Câmpina, s-a urcat la volan pentru a muta mașina părinților săi și a lovit o altă mașină

Social (Categoria articolului)

Un echipaj de la Poliția Municipală Câmpina a intervenit, duminică seara, pentru aplanarea unui conflict izbucnit pe Strada Ecaterina Teodoroiu din localitate. Mai multe persoane se certau din cauza unei tamponări între două autovehicule. Ce se întâmplase? Un adolescent de 14 ani s-a urcat la volanul autoturismului părinților săi și a lovit mașina parcată în fața sa.

Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, băiatul a fost trimis de mama sa să ia un obiect din mașină, iar un vecin i-a spus că mașina trebuie mutată, lucru pe care adolescentul a și încercat să-l facă deși, bineînțeles, nu avea permis de conducere. "În urma efectuării verificărilor și după ascultarea declarațiilor persoanelor implicate, polițiștii au stabilit faptul că un minor în vârstă de 14 ani s-a urcat la volanul unui autoturism, proprietatea părinților, cu scopul de a muta mașina, și din cauza lipsei de experiență a avariat un alt autoturism parcat în fața sa. În cauză s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis", precizează IJP Prahova.
În prezent se efectuează cercetări in rem (asupra faptei, nu asupra persoanei). În cazul minorilor sub 16 ani, părinții răspund pentru faptele comise de aceștia.

4575 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iulian 10.06.2019 20:29 Inconsistent. Dosar penal si incapacitatea sa dea de permis pana la 22 ani.

Social

2175 vizualizari
23 aug. 2019 19:05

23 August. Cum era sărbătorită, la Câmpina, ziua națională din perioada comunistă

1 comentarii

23 August 2019. Astăzi se împlinesc 30 de ani de la ultima zi națională a României din perioada comunistă - 23 August, ziua eliberării de sub jugul fascist, cum se spunea în vremea respectivă. Tot astăzi se împlinesc 38 de ani de la ultima defilare de... 23 August, organizată la Câmpina (în 1981, foto). În ultimii ani ai regimului comunist, defilările aveau loc doar în reședințele de județ, acolo unde erau trimise detașamente muncitorești și brigăzi artistice din majoritatea localităților. Au trecut câteva decenii de atunci, o perioadă lungă pentru o viață de om, dar scurtă, chiar foarte scurtă, la scara istoriei. 

1998 vizualizari
23 aug. 2019 11:52

Recursul compensatoriu, darul politicului pentru infractori. De ce nu abrogă Guvernul legea care a eliberat criminali, violatori, tâlhari?

Aproape că nu este săptămână în care să nu aflăm de câte un caz în care un fost pușcăriaș, eliberat în baza recursului compensatoriu, comite o nouă infracțiune. Ucide, violează ori tâlhărește, exploatează femei sau racolează minori, iar apoi se întoarce după gratii și beneficiază din nou de aceeași lege care-i permite să nu ispășească întreaga pedeapsă. Ultimul caz de acest gen, cel al bărbatului care miercuri a răpit un băiețel de 9 ani, din Grădina Publică de la Focșani, pentru a-l abuza sexual. Un recidivist care ar fi trebuit să se afle după gratii. În 2009 a violat o fetiță, a fost condamnat la 15 ani închisoare, dar a fost eliberat în 2017, în baza recursului compensatoriu. Și a făcut o nouă victimă care, probabil, va rămâne marcată pe viață.

Alte stiri recente

2525 vizualizari
24 aug. 2019 19:52

Liga A Prahova, etapa a 2-a. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a început etapa a doua din Liga A, cu partida dintre Petrolul 95 Ploiești și AFC Brebu. Sâmbătă dimineață a avut loc un al doilea joc, la Văleni, după-amiază având loc alte trei jocuri ale acestei etape, care se va încheia duminică. Iată rezultatele de până acum și clasamentul actualizat:

2018 vizualizari
24 aug. 2019 13:45

Slăbire și întinerire, la Fabrica de Frumusețe din Câmpina, cu o tehnologie revoluționară

Încă din primul moment ale existenței sale, Fabrica de Frumusețe din Câmpina și-a propus să fie mai mult decât un simplu salon de înfrumusețare. A fost gândit și creat ca un loc în care visele să devină realitate și s-a reușit acest lucru datorită echipei de profesioniști, produselor de top și aparaturii de ultimă generație. Iar Fabrica de Frumusețe nu încetează să ne surprindă. Din 22 august 2019, aici se oferă servicii de remodelare corporală și rejuvenare facială, adică slăbire și întinerire cu o tehnologie revoluționară.