Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Lucrările de reabilitare termică încep în aceste zile, la mai bine de patru ani de la efectuarea demersurilor pentru obținerea fondurilor europene. Prima cerere de finanțare pentru această investiție a fost depusă de administrația câmpineană în toamna anului 2018, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Administrația locală aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020 a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, în decembrie 2020 fiind aprobată de către Consiliul Local actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare.
Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Alin Moldoveanu la ADR Sud-Muntenia în luna mai 2021, apoi a fost organizată o primă licitație pentru proiectare și execuție, la care nu s-a prezentat nimeni. Abia a doua licitație a fost cu succes, fiind câștigată (în septembrie 2022) de Rad Panorama Construct – pentru partea de execuție și Thadec Engineering – pentru partea de proiectare, la o valoare a contractului de 4.150.301 lei fără TVA. Termenul de realizare a investiției este de 12 luni. Blocul 7 ABC are trei scări și un total de 63 apartamente. Lucrările principale vor consta în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă, hidroizolarea acoperișului de tip terasă, înlocuirea becurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, va fi reparat acoperișul, vor fi reparate elementele de construcție care prezintă potenția pericol de desprindere, va fi reabilitat sistemul de colectare a apelor pluviale, vor fi refăcute finisajele interioare din spațiile comune.

2048 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

7 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

956 vizualizari
05 iun. 2023 18:48

Primim de la cititori. Din nou despre copacii măcelăriți din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis aceste imagini și un scurt comentariu, subiectul fiind unul care s-a mai discutat la nivelul Câmpinei fără a se ajunge vreodată la o soluție unanim acceptată - toaletarea copacilor.

Alte stiri recente

1147 vizualizari
05 iun. 2023 15:20

Programul handbalistelor de la CS Câmpina la turneul final de la Suceava

Turneul final al Campionatul Național de Handbal Feminin pentru Juniori IV se desfășoară în perioada 7-11 iunie, la Suceava. La turneul final la care participă cele mai bune 16 echipe din țară se află și CS Câmpina, antrenor Daniel Vasile.

1461 vizualizari
05 iun. 2023 14:03

Fotbal în Prahova. La mijlocul săptămânii au loc semifinalele Cupei și o restanță

La mijlocul acestei săptămâni, în fotbalul prahovean sunt programate mai multe partide. Este vorba de semifinalele fazei județene a Cupei României, dar și o restanță din campionat. Iată programul complet al acestor meciuri și delegările: