Locurile de parcare reprezintă o mare problemă în Câmpina. Și o veșnică promisiune electorală, pe care o auzim din patru în patru ani de la candidații la funcția de primar. În afara perioadelor electorale, rămâne doar trista statistică: peste 13.000 autovehicule (din care 11.200 autoturisme) și doar aproximativ 860 locuri de parcare pe domeniul public. Aceasta este realitatea din Câmpina. Iar în aceste condiții, normal că e "bătaie" pe un loc de parcare. Mai mult, s-a ajuns la o situație destul de greu de controlat de către autorități - blocarea unor locuri de parcare cu... lădițe sau alte obiecte.
Se întâmplă mai ales în parcările blocurilor din zona centrală, acolo unde locatarii își "apără" locurile de parcare de cei aflați în trecere, oameni veniți la cumpăraturi și care fie nu găsesc loc de parcare în zonă, fie vor să evite parcările cu plată de la Piața Centrală sau de pe Strada Republicii. Situația a ajuns în atenția Poliției Locale, având în vedere că sunt tot mai multe astfel de cazuri. "Agenții noștri au remarcat aceasta situație și încercăm să luăm măsurile pe care legea ni le permite. În primul rând, trebuie să știți că este destul de greu de identificat persoana care recurge la o asemenea metodă, pentru că oamenii nu recunosc că ei sunt cei care blochează astfel locurile de parcare. Totuși, după ce îi identificăm, într-o primă fază vor fi atenționați, apoi vom trece la sancțiuni dacă vom constata că astfel de practici persistă. Există un paragraf de lege care ne permite să-i sancționăm pe cei care ocupă carosabilul, iar parcarea de pe domeniul public este socotită ca făcând parte din carosabil. Speram să nu ajungem aici și lumea să înțeleagă că domeniul public este al tuturor", ne-a declarat directorul Poliției Locale, Marius Vișan.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.