PNL negociază la două capete pentru funcția de viceprimar al Câmpinei

Politică (Categoria articolului)

ALDE și PMP sunt cele două formațiuni politice cu care PNL negociază formarea unei majorități în Consiliul Local Câmpina. Partidul cu care liberalii vor bate palma va primi și postul de viceprimar. Așadar, Adrian Pițigoi sau Daniel Ioniță. Care dintre ei va fi viceprimarul Câmpinei?

PNL are opt mandate în Consiliul Local Câmpina. PSD are șapte, ALDE - două mandate, iar PMP - două. Pentru o majoritate simplă, primarul Tiseanu și liberalii săi ar avea nevoie de zece voturi în Consiliul Local. Cum nu le au, sunt obligați să negocieze. Cum a fost exclusă din start varianta unei negocieri cu PSD, lucru normal, de altfel, au rămas cele două partide mici. Prin urmare, au început negocierile... la două capete. Din informațiile noastre, liberalii ar prefera o alianță cu ALDE și pe Daniel Ioniță viceprimar. Pentru că ALDE e fostul PLR, care s-a desprins din vechiul PNL, așadar ar fi mai apropiați de doctrina liberală. "La noi sunt adevărații liberali", după cum spunea Daniel Ioniță în campania electorală. Pe de altă parte, PMP e rupt și el din fostul PDL, sunt "urmașii lui Traian", o legătură ar exista și aici cu fostul PDL. Să nu-l uităm, însă, nici pe Virgil Guran, deputatul liberal cu care Horia Tiseanu s-a sfătuit puțin la întocmirea listei de candidați pentru Consiliul Local. I-a cerut referințe despre cât de mult și de bine muncesc vechii liberali astfel încât să merite să-i pună pe listă. Iar Guran, știe toată lumea, e apropiat de ALDE. 
În concluzie, sunt șanse mai mari ca viitorul viceprimar să fie Daniel Ioniță, asta deși înainte de alegerile locale se zvonea că Horia Tiseanu a bătut deja palma cu Adrian Pițigoi. 

Ar mai fi un lucru de menționat. Vechii liberali din noul PNL și-ar dori și ei postul de viceprimar pentru unul de-al lor, mai exact pentru Enache Dragomir. Dar nu se poate, pentru că nu au majoritate în Consiliul Local, deci PNL nu poate avea chiar tot așa, de unul singur. E nevoie de o alianță. Și atunci la ce s-au gândit vechii liberali? Că ar putea obține funcția de administrator public al municipiului. Actualului city-manager, Remus Bădulescu, îi va expira contractul în noiembrie, deci postul rămâne vacant. Numai că, surpriză, vechii liberali nu și-au exprimat dorința la președintele lor, primarul Horia Tiseanu, ci la PSD. S-au dus să negocieze fără știrea lui Tiseanu, fiind dispuși să-și ofere votul unui posibil viceprimar PSD cu condiția ca, ulterior, unul dintre ei să devină city-manager. Politica e mai simplă decât pare...

8558 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Grigore U. 07.06.2016 22:53 Nu se mai da concurs pentru postul de administrator public ? Acest post este tot pentru cei care fac politica si conditiile sunt in functie de orientare? Sper sa nu fim dezamagiti din nou!
  • Radu 08.06.2016 08:13 Politica de doi bani, facuta de oameni de doua parale!
  • Al 08.06.2016 21:47 Ionita nu e cel care in campanie a avut sloganul eu nu ma vand si nu va cumpar?! Negocierile pentru viceprimar ce inseamna, ca nu se vinde sau ca nu ne cumpara?! Dovada clara ca totul e doar o vrajeala!
  • poghiță 08.06.2016 23:22 Negociere? Cred că PNL nu știe ce înseamnă o negociere. Cu primar și 8 consilieri, cedează funcția de viceprimar unui partid cu 2 consilieri? Asta nu este negociere ci este capitulare. PNL are toate pârghiile să obțină tot ce își dorește. Depinde doar de ce dorește cu adevărat. P.S. Aștept să fiu combătut, ca să pot detalia subiectul.
  • Livia 09.06.2016 08:35 Asta vrea sa conduca orasul, dar el d-abia leaga doua vorbe. Acum inteleg de ce a refuzat dezbaterea, iar prin cartiere a fost doar acolo unde ii aranjau oamenii lui intalnirile.

Politică

1013 vizualizari
14 aug. 2020 21:12

Dosarul candidatului independent Alin Moldoveanu, înregistrat astăzi la Biroul Electoral Câmpina

Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, și-a depus astăzi dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina. Alin Moldoveanu a venit singur la Biroul Electoral, dar foarte sigur pe el și foarte optimist în privința rezultatelor alegerilor locale din 27 septembrie.

2109 vizualizari
14 aug. 2020 17:11

Alianța PNL-USR-PLUS a depus la BEC dosarele candidaților. "Suntem o forță și vom câștiga alegerile pentru Primăria și Consiliul Local Câmpina!"

La Biroul Electoral de Circumscripție Câmpina au depus astăzi dosarele cu candidaturile pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020 reprezentanții Alianței PNL-USR-PLUS. Alături de Cătălin Florescu, candidatul pentru Primăria Câmpina, s-au aflat președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu - candidat la președinția Consiliului Județean, președintele USR Prahova - Mihai Polițeanu, Andrei Lupu - membru în Biroul Național al PLUS, deputatul PNL Răzvan Prișcă, primarul Horia Tiseanu, o parte din candidații la Consiliul Local Câmpina.

Alte stiri recente

1825 vizualizari
14 aug. 2020 07:20

A X-a ediție a Festivalului Dulceții de la Brebu va avea loc în ultimul week-end din august

În comuna Brebu se va desfășura, în perioada 29-30 august 2020, cea de-a X-a ediție a Festivalului Dulceții, un eveniment tradițional, organizat de Primărie și Consiliul Local, care reunește zeci de firme și producători individuali din Brebu și împrejurimi.

1816 vizualizari
14 aug. 2020 06:40

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 14 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.