Reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina se va realiza tot cu fonduri europene. Valoarea proiectului - aproape 6 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Prezent astăzi la Câmpina pentru a semna contractul de finanțare cu fonduri europene pentru restaurarea Muzeului Hasdeu, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a venit și cu o altă veste bună. Acesta a afirmat că până la sfârșitul anului va fi semnat și contractul de finanțare pentru reabilitarea termică a Spitalului Municipal Câmpina. Proiectul va fi finanțat în cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile, în cadrul POR - Axa prioritară 3.

"Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Câmpina" este un proiect cu o valoare foarte mare, de 26,53 milioane lei, care a fost depus de mai multă vreme de Primăria Câmpina în vederea obținerii de fonduri europene. Proiectul se află acum în etapa de evaluare tehnico-financiară și, după cum a afirmat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, "suntem convinși că vom reveni la Câmpina în al patrulea trimestru al anului pentru a semna și acest contract de finanțare". (video)
Fiind vorba despre un proiect cu o valoare mare, automat și cofinanțarea de 2% de la bugetul local va fi destul de importantă, undeva la 530.000 lei. Proiectul nu presupune doar o anvelopare a clădirii Spitalului Municipal, ci este un proiect complex, care include multe lucrări de izolații și termoizolații, preluare a apelor pluviale, un sistem de panouri fotovoltaice, sisteme de climatizare și ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, a instalației electrice, a rețelei de canalizare etc.

4404 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ham Production 04.09.2018 23:24 Cu fonduri europene ar reabilita Capela Hernea,Caminele de la Petrol,podul spre Banesti,etc.
  • Dumitru Sile 05.09.2018 10:16 HA,s-a deschis robinetul UE,unii isi freaca mainile,altii se enerveaza,in general toti se gandesc acum cum sa FURE din bani fara sa observe UE.Experienta trecuta va fi oare de folos?sa nu ajungem in justitie ?dar ce conteaza, FURA ei platim noi.Oare cate dosare penale se vor face?putem sa pariem la bursa?ne distram si noi.
  • Papuc Victor 05.09.2018 10:20 Expresia fetei edilului exprima dezamagire,ingandurare,oare mai pot fura ceva ,acum vin altii la rand.oricum D-l Hasdeu a fost de fata si a ascultat si inregistrat tot,va fi chemat ca martor.

Actualitate

1937 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)

1815 vizualizari
23 ian. 2019 19:38

Cursurile școlare vor fi suspendate în toată țara vineri, 25 ianuarie 2019

Ministerul Educației Naționale a emis astăzi un ordin prin care se decide suspendarea cursurilor școlare în întreaga țară pentru vineri, 25 ianuarie 2019. Măsura a fost luată după ce Ministerul Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut, în ultima săptămână, cu peste 20% față de nivelul așteptat. Joi, 24 ianuarie, este, oricum, zi liberă, astfel că, timp de patru zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități.

Alte stiri recente

2232 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1705 vizualizari
23 ian. 2019 11:43

Primăria Câmpina vă invită să dansați Hora Unirii pe 24 ianuarie 2019, în Pasajul de la Ceas

1 comentarii

UPDATE - Evenimentul a fost anulat.

La 24 Ianuarie 2019 se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită joi, la ora 12.00, în Pasajul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.