Mihai Matei scapă din arestul preventiv și va fi cercetat sub control judiciar

Social (Categoria articolului)

Magistrații Secției Penale a Tribunalului Prahova au admis ieri cererea formulată de directorul societății Matero Ama - Mihai Matei și au dispus înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Matei se află la Penitenciarul Mărgineni, fiind arestat preventiv din 15 octombrie 2015, deci de mai bine de trei luni.

Directorul Matero Ama este acuzat de procurorii DNA de comiterea mai multor infracțiuni: instigare la săvârșirea infracțiunii de prezentare de documente sau declarații false, inexacte ori incomplete, rezultatul fiind obținerea pe nedrept de fonduri europene; constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Potrivit DNA, este vorba despre o fraudă cu fonduri europene, prejudiciul creat fiind de peste 2 milioane euro. Cât se va afla sub control judiciar, lui Mihai Matei îi este interzis să ia legătura cu reprezentanții firmelor implicate în acest dosar (Maktub SRL, Leasimat SRL și Matero Ama SRL), cu ceilalți inculpați - Cătălin Vlădilă și Anghel Avram, precum și cu martorii. 
Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare.

6732 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

810 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4302 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

201 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2018 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.