Mihai Matei scapă din arestul preventiv și va fi cercetat sub control judiciar

Social (Categoria articolului)

Magistrații Secției Penale a Tribunalului Prahova au admis ieri cererea formulată de directorul societății Matero Ama - Mihai Matei și au dispus înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Matei se află la Penitenciarul Mărgineni, fiind arestat preventiv din 15 octombrie 2015, deci de mai bine de trei luni.

Directorul Matero Ama este acuzat de procurorii DNA de comiterea mai multor infracțiuni: instigare la săvârșirea infracțiunii de prezentare de documente sau declarații false, inexacte ori incomplete, rezultatul fiind obținerea pe nedrept de fonduri europene; constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani. Potrivit DNA, este vorba despre o fraudă cu fonduri europene, prejudiciul creat fiind de peste 2 milioane euro. Cât se va afla sub control judiciar, lui Mihai Matei îi este interzis să ia legătura cu reprezentanții firmelor implicate în acest dosar (Maktub SRL, Leasimat SRL și Matero Ama SRL), cu ceilalți inculpați - Cătălin Vlădilă și Anghel Avram, precum și cu martorii. 
Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată de procurori în termen de 48 de ore de la comunicare.

7314 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1254 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

609 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

28 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

128 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.