Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor. Parada mașinilor de epocă pe Bulevardul Culturii

Eveniment (Categoria articolului)

Într-un cadru natural unic conferit de splendidul Bulevard al Culturii, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor a continuat vineri, 29 septembrie, cu prima zi a paradei mașinilor de epocă.

În lumina soarelui de după-amiază și printre frunzele copacilor de pe Bulevard, mașinile de epocă parcă erau și mai bine puse în valoare. Zeci de oameni, rând pe rând, au venit să vadă mașini din ultimul secol. Curioși, dar și cu ochii unora care apreciază acest gen de automobile, oameni de toate vârstele au parcurs distanța dintre Casa Căsătoriilor și Cotul Donului (intersecția cu Strada Podului și Strada Plevnei).
Peste 50 de mașini, care mai de care mai sofisticate, au fost aliniate de-a lungul Bulevardului, în cea mai mare paradă a acestui gen de automobile care a fost vreodată la Câmpina. Cele mai multe priviri le-au atras mașinile americane - Buick, Cadillac, Lincoln, Chrysler, unele de dimensiuni apreciabile, dar și mașinile decapotabile sau cele mai vechi - un Dodge Victory din anul 1928 sau un Chevrolet Cabriolet din anul 1929, care aminteau de filmele cu Stan și Bran. Erau și mașini românești - un ARO din anul 1969 și o Dacia 1300 din anul 1970, fiind așteptată să sosească și o Dacia 1310 din anul 1984, care a fost folosită de Miliție.
Sâmbătă, 30 septembrie, automobilele vor fi expuse pe Bulevardul Carol I, în zona cuprinsă între Hotelul Muntenia și Casa Cărții. La ora 11.00 se va da startul concursului de automobile retro pe mai multe trasee din localitate, după care între orele 13.30 și 16.00, câmpinenii și nu numai le vor putea admira din nou în zona centrală, de asemenea, între Casa Cărții și Hotelul Muntenia.
Parada mașinilor de epocă este înscrisă în calendarul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, care se desfășoară în perioada 1 septembrie - 1 octombrie 2023 și care este realizat exclusiv din sponsorizări.
CâmpinaTV.ro este partener media al Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023.

3004 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 01.10.2023 09:29 Cea mai tare, minciună cred eu, este aia cu ”cheltuieli numai din sponsorizări”!!! Păi să vedem și noi lista sponsorilor cu sumele donate...apropo cine o fi plătit ”darul” de aproape 10.000 de euro la nunta,a se citi recitalul, lui Alin de la 1/2 din formația Talisman? Administrația, cea mai slabă ever, ne aburește exact cum a făcut și cu echipa de fotbal care spuneau edilii că se va autofinanța iar acum toacă lunar banii cămpinenilor .Cum spuneam: circ ieftin, pe banii contribualilor, niciun proiect major demarat/ finalizat, multe scandaluri în CL, consilieri foarte slab pregătiți, șușanele, poze, flori și festivaluri ...și uite așa au trecut / pierdut deja 3 ani.Problema este că situația din Cămpina este generalizată în peste 80% dintre localitățile României.Dar cănd vezi ce adunătură de politruci au ajuns/ au fost votați, să conducă țara nu te mai poți mira că România este, și va mai fi mult timp, cea mai săracă și coruptă țară din UE. Peștele de la cap se împute, nu-i așa?

Eveniment

1301 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1261 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

586 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

670 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.