Comisia pentru administraţie publică a Consiliului Local Câmpina vine cu o nouă soluţie în cazul "turnului înclinat" - medierea

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 22 august, Comisia petru administraţie publică locală din cadrul Consiliului Local Câmpina a avut o întâlnire, în cadrul căreia s-a abordat şi problema "turnului înclinat". Dezbaterile comisiei au venit la solicitarea Executivului şi a plenului Consiliului Local, care ceruse acestei comisii un punct de vedere faţă de adresa societăţii Erin, care dorea un înscris privind recunoaşterea dreptului de concesiune asupra terenului pe care s-a înălţat "turnul înclinat".

Comisia pentru administraţia publică locală va prezenta plenului Consiliului Local în şedinţa de joi, 30 august, un raport, printre cele mai importante concluzii ale sale numărându-se şi următoarele:
"Contractul de concesionare şi caietul de sarcini conţin foarte multe omisiuni, inadvertenţe ori menţiuni contrare spiritului şi legislaţiei în vigoare la data concesionării, putându-se ajunge până la invocarea nulităţii absolute a unor înscrisuri.
Autorizaţiile de construcţie pentru clădire au fost eliberate de Primăria Câmpina în anul 1997 firmei Duran, titulara dreptului de concesiune, în anul 2000 firmei Rodan, iar în 2004 firmei Erin, firme despre care nu există nici un document că ar fi succesoarele firmei Duran. Cele două firme au primit ilegal autorizaţiile de construire întrucât nu sunt titulare ale dreptului de concesiune şi nu s-au obligat în nici un fel să respecte clauzele contractului de concesiune".
Surpriza vine la finalul punctului de vedere, unde se propune şi o soluţie: "Ţinând cont de blocajul care s-a creat în problematica blocului neterminat, comisia optează pentru declanşarea unei proceduri de rezolvare pe cale amiabilă a disputelor, apelând la serviciile unui mediator. În cadrul medierii se vor negocia condiţiile şi clauzele pentru încheierea actului adiţional la contractul de concesiune. Prin acest document,  firma Erin va fi recunoscută ca titular al concesiunii cu drepturile şi obligaţiile legale. Actul adiţional la contract şi acordul de mediere vor fi supuse dezbaterii şi aprobării Consiliului".
În situaţia în care preşedintele Comisiei, consilierul Constantin Cândea, este şi mediator, poate că ar fi fost indicat ca o astfel de rezolvare să nu vină tocmai din partea comisiei pe care o conduce. Decât dacă ar dori o implicare "pro bono" în rezolvarea acestui caz. Nu putem să nu ne amintim şi de faptul că acelaşi consilier spunea despre soluţia exproprierii, propusă anterior în Consiliul Local, că este o "vânzare mascată", dar medierea nu duce la acelaşi rezultat, în condiţiile în care firma respectivă ar primi contravaloarea construcţiei sau alte avantaje, oricum acoperitoare din punct de vedere financiar sau material?! Cu siguranţă, vor fi multe discuţii în plenul Consiliului Local asupra acestui subiect, astfel că promitem să revenim.

3753 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Monica Clinciu 28.08.2018 20:35 Evident ca dl mediator Candea ar vrea sa fie mediator in aceasta problema, numai ca poate citește si statutul aleșilor locali sa vadă ca nu poate. Ideea cu medierea i-a venit probabil si din amiciția sa cu dl Manta, apropiat de SC Erin SRL. Culmea cum s-a gândit la soluția asta numai după ce a devenit consilier si președintele comisiei juridice, de 14 ani de când sta neatinsa construcția aia nu s-a gândit la soluția medierii!
  • Popa Andrei 29.08.2018 14:51 Cei din actuala conducere a Primariei au facut vreodata o analiza serioasa, ce costuri implica preluarea acestui monstru.Se stie clar ca nu a fost respectat proiectul,s-a facut cumva o expertiza si o evaluare?ce destinatia poate capata cand sunt spatii de inchiriat chiar langa piata de legume si nu au cautare.Pare o harjoneala intre PNL si PSD ,nimic serioas,doar campanie electorala ieftina si de prost gust.Daca d-l consilier nu stie statutul de consilier, ceea ce este abc-ul ,lasati-l sa greseasca si ?legea sa se aplice,sau miroase a ceva bani de buzunar la partid.
  • Candea Constantin 29.08.2018 23:19 Spre o corecta informare eu , consilier Candea Constantin in momentul in care am devenit consilier M-AM SUSPENDAT din profesia de mediator, am predat legitimatia si m-am radiat si de la organele fiscale desi nu era o incompatibilitate. Am considerat ca asa este corect sa nu fiu" angajat la doua capete". Nu am propus solutia medierii pentru mine sau pentru alte interese ci pentru faptul ca este cea mai necostisitoare, mai rapida si avantajoasa procedura pentru comunitatea campineana. Mediatorul cauzei va fi ales de comun acord de parti si are intotdeauna interes sa rezolve conflictul cat mai rapid iar lucrurile sa intre pe un fagas de liniste sociala. Optam pentru inlaturarea omisiunilor si inadvertentelor din acesasta cauza astfel incat lucrariile sa continue pe banii concesionarului nu pe cei ai comunitatii campinene iar constructia sa fie data in folosinta intr-un termen cat mai scurt.. Stiu ca medierea este o procedura dezavuata de unii avocati care au cu totul alte interese. Dar acesta este o alta fata a lucrurilor

Actualitate

253 vizualizari
09 dec. 2023 19:08

Ștrandul de la Casa Tineretului din Câmpina între ”e jenant ce se întâmplă” și ”n-avem bani”. Urmează încă un an fără ștrand...

Consilierul Cosmin Raț a fost cel care, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 29 noiembrie, a deschis discuția pe tema ștrandului de la Casa Tineretului.

547 vizualizari
09 dec. 2023 17:52

Primim de cititori. Cine o fi găsit această prescurtare pentru bulevard?

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 această imagine surprinsă pe Calea Dacia, pe sensul de intrare în municipiul Câmpina.

Alte stiri recente

237 vizualizari
09 dec. 2023 20:44

”Salon de iarnă”, ultima expoziție a anului 2023 la Câmpina

Vernisajul expoziției de pictură și sculptură ”Salon de iarnă” a încheiat pentru anul 2023 activitatea Asociației artiștilor plastici ”CâmpinArtelor”. Evenimentul a avut loc vineri, 8 decembrie, la ceas de seară, în Sala ”Constantin Radu” a Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

621 vizualizari
09 dec. 2023 13:08

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)

La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.