Încă două căsuțe cu cărți amplasate în Câmpina la Școala Centrală și la Biblioteca Municipală

Social (Categoria articolului)

Căsuțele cu cărți fac parte dintr-un proiect frumos al Clubului de Lectură din Câmpina, inițiativa aparținându-i tânărului câmpinean Ionuț Oprea. Pe lângă cele trei căsuțe realizate și montate anul trecut, ieri, 15 februarie 2022, de Ziua Națională a Lecturii, au mai apărut două, una în incinta Școlii Gimnaziale Centrale și una în fața Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati".

Căsuța cu cărți de la Școala Centrală poartă numele regretatului profesor Alexandru Maxim Blanck, cetățean de onoare al municipiului Câmpina și fost director al Școlii Gimnaziale Centrale. Căsuța cu cărți de la Biblioteca Municipală poartă numele savantului Constantin I. Istrati, cel care și-a legat pentru totdeauna numele de Câmpina nu doar pentru că a ales să trăiască aici, ci și prin două donaţii extrem de importante: fondul de carte, care a format nucleul bibliotecii orăşeneşti şi parcul amenajat pe platoul Câmpiniţei, în jurul casei sale, parc pe care l-a donat oraşului pentru a deveni un loc de agrement pentru câmpineni.
Cele trei căsuțe amplasate anul trecut în Câmpina poartă numele a trei scriitori câmpineni: Florin Dochia (căsuța cu numele său se află în fața Casei de Cultură "Geo Bogza"), Codruț Constantinescu (care dă numele său căsuței cu cărți din fața Librăriei Elstar) și Mircea Teculescu (numele său îl poartă căsuța cu cărți din apropierea Lacului Bisericii).
Cum funcționează căsuțele cu cărți? ”Iei cartea dorită, aranjezi frumos cărțile rămase și închizi cu grijă ușa! După ce o termini de citit, adu-o înapoi sau adu alta în locul ei. Dacă ai cărți și vrei să le donezi, pune-le în căsuță, pur și simplu! Scrie pe cărțile donate un mesaj de suflet pentru cititori!” - este descrierea conceptului chiar pe pagina de Facebook a Clubului de Lectură din Câmpina.

3869 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diss 16.02.2022 19:24 Felicitări, o inițiativă excelentă!

Social

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.

Alte stiri recente

757 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

3155 vizualizari
30 ian. 2023 21:45

Câmpinenii sunt invitați să depună copii ale actelor de proprietate la primărie pentru finalizarea Cadastrului General

2 comentarii

Primăria municipiului Câmpina îi invită pe cetățeni să depună copii legalizate ale documentelor de proprietate pentru realizarea și finalizarea Cadastrului General. Este vorba despre cetățenii care locuiesc în zonele unde s-au efectuat lucrări cadastrale.