Încă două căsuțe cu cărți amplasate în Câmpina la Școala Centrală și la Biblioteca Municipală

Social (Categoria articolului)

Căsuțele cu cărți fac parte dintr-un proiect frumos al Clubului de Lectură din Câmpina, inițiativa aparținându-i tânărului câmpinean Ionuț Oprea. Pe lângă cele trei căsuțe realizate și montate anul trecut, ieri, 15 februarie 2022, de Ziua Națională a Lecturii, au mai apărut două, una în incinta Școlii Gimnaziale Centrale și una în fața Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati".

Căsuța cu cărți de la Școala Centrală poartă numele regretatului profesor Alexandru Maxim Blanck, cetățean de onoare al municipiului Câmpina și fost director al Școlii Gimnaziale Centrale. Căsuța cu cărți de la Biblioteca Municipală poartă numele savantului Constantin I. Istrati, cel care și-a legat pentru totdeauna numele de Câmpina nu doar pentru că a ales să trăiască aici, ci și prin două donaţii extrem de importante: fondul de carte, care a format nucleul bibliotecii orăşeneşti şi parcul amenajat pe platoul Câmpiniţei, în jurul casei sale, parc pe care l-a donat oraşului pentru a deveni un loc de agrement pentru câmpineni.
Cele trei căsuțe amplasate anul trecut în Câmpina poartă numele a trei scriitori câmpineni: Florin Dochia (căsuța cu numele său se află în fața Casei de Cultură "Geo Bogza"), Codruț Constantinescu (care dă numele său căsuței cu cărți din fața Librăriei Elstar) și Mircea Teculescu (numele său îl poartă căsuța cu cărți din apropierea Lacului Bisericii).
Cum funcționează căsuțele cu cărți? ”Iei cartea dorită, aranjezi frumos cărțile rămase și închizi cu grijă ușa! După ce o termini de citit, adu-o înapoi sau adu alta în locul ei. Dacă ai cărți și vrei să le donezi, pune-le în căsuță, pur și simplu! Scrie pe cărțile donate un mesaj de suflet pentru cititori!” - este descrierea conceptului chiar pe pagina de Facebook a Clubului de Lectură din Câmpina.

4305 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Diss 16.02.2022 19:24 Felicitări, o inițiativă excelentă!

Social

1617 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

839 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

973 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

192 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.