Peste 3,5 milioane lei din fonduri europene pentru realizarea documentației la pasajul subteran din centrul municipiului Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței din 29 iulie 2021 a Consiliului Local Câmpina, primarul Alin Moldoveanu le-a solicitat consilierilor locali un acord de principiu privind includerea în bugetul local a unei sume de puțin peste 500.000 lei pentru asigurarea cofinanțării realizării cu fonduri europene a documentației pentru pasajul subteran din centrul Câmpinei și spațiul pietonal de deasupra acestuia. 

Vă reamintim că Primăria Câmpina a depus cerere de finanțare europeană în vederea realizării documentației tehnice pentru două proiecte mari - realizarea unui pasaj subteran pentru traficul rutier pe Bulevardul Carol I, între Liceul Forestier și Policlinica Municipală, precum și amenajarea de la suprafață, deasupra pasajului, unde se dorește crearea unor spații de regenerare urbană.
”ADR Sud-Muntenia a anunțat că proiectele noastre sunt eligibile, dar pentru că nu mai erau fonduri, am fost trecuți pe lista de rezervă. Pe 12 iulie ne-au anunțat că putem beneficia de finanțare pentru documentația tehnică din economiile realizate de ei la alte proiecte, valoarea fiind de 3,527 milioane lei. În condițiile în care valoarea fișei proiectelor noastre se încadrează parțial în această sumă, ni s-a transmis că dacă noi ne asumăm confinanțarea proiectului cu diferența necesară, atunci proiectele pot fi finanțate. Ne încadrăm pentru ambele proiecte, dacă susținem noi realizarea documentației necesare pentru parcările subterane. Este vorba de o sumă de 530.000 lei pentru toate cheltuielile necesare. Vă cer un acord de principiu ca, până la finalul anului 2022, să ne asumăm că includem în bugetul local suma de 530.000 lei, echivalentul documentației pentru parcările subterane, care vor însemna 150 locuri, cu 50 locuri mai mult decât ceea ce există acum pe una dintre laturile Bulevardului Carol I. Atenție, însă, cofinanțarea nu trebuie să o asigurăm neapărat din venituri proprii, ci o putem asigura din noile axe ale PNRR sau din alte surse extrabugetare”, a precizat primarul Alin Moldoveanu. Consiliul Local Câmpina a dat în unanimitate acordul de principiu pentru derularea proiectelor.
Ambele proiecte - pasajul subteran și amenajarea spațiului pietonal de deasupra pasajului - au o valoare totală de peste 20 milioane euro.

8225 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 03.08.2021 08:49 ''suntem pe lista de rezervă ..... putem beneficia ..... pot fi finanțate ....'' Nimic concret. În schimb: cheltuim 530.000 lei pentru o parte din documentație. Suma trebuie prinsă în buget până la finele anului 2022, deci nu se face nimic timp de 1 an jumate. Și ce am putea câștiga: 50 de locuri de parcare? Asta în cazul în care se va face ceva. Dar noi plătim studii.
  • Wow 03.08.2021 08:52 Vorbea cineva despre DEMNITATE??!!! În tricou mulat și cu pieptul gol??!! Ce mai urmează?
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI !!! 09.08.2021 13:11 Un proiect indraznet , bun si eficient ,dar dupa cum se face treaba in ROMANIA draga ,e posibil sa tot avem studii de fezabilitate si alte studii si reavizari pana murim noi acestia de am citit acest articol . Mult succes in acest proiect ,ar fii bun .
  • Ionut 10.08.2021 07:23 Ca de obicei, fantezie. Daca se va bloca proiectul, deh cu fondurile europene nu te joci, vom sta ani de zile cu gropi si santuri in centrul municipiului. Avem nevoie de proiecte reale, care pot fi infaptuite. Pana acum din septembrie nu am vazut decat propuneri SF.

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.