Peste 3,5 milioane lei din fonduri europene pentru realizarea documentației la pasajul subteran din centrul municipiului Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul ședinței din 29 iulie 2021 a Consiliului Local Câmpina, primarul Alin Moldoveanu le-a solicitat consilierilor locali un acord de principiu privind includerea în bugetul local a unei sume de puțin peste 500.000 lei pentru asigurarea cofinanțării realizării cu fonduri europene a documentației pentru pasajul subteran din centrul Câmpinei și spațiul pietonal de deasupra acestuia. 

Vă reamintim că Primăria Câmpina a depus cerere de finanțare europeană în vederea realizării documentației tehnice pentru două proiecte mari - realizarea unui pasaj subteran pentru traficul rutier pe Bulevardul Carol I, între Liceul Forestier și Policlinica Municipală, precum și amenajarea de la suprafață, deasupra pasajului, unde se dorește crearea unor spații de regenerare urbană.
”ADR Sud-Muntenia a anunțat că proiectele noastre sunt eligibile, dar pentru că nu mai erau fonduri, am fost trecuți pe lista de rezervă. Pe 12 iulie ne-au anunțat că putem beneficia de finanțare pentru documentația tehnică din economiile realizate de ei la alte proiecte, valoarea fiind de 3,527 milioane lei. În condițiile în care valoarea fișei proiectelor noastre se încadrează parțial în această sumă, ni s-a transmis că dacă noi ne asumăm confinanțarea proiectului cu diferența necesară, atunci proiectele pot fi finanțate. Ne încadrăm pentru ambele proiecte, dacă susținem noi realizarea documentației necesare pentru parcările subterane. Este vorba de o sumă de 530.000 lei pentru toate cheltuielile necesare. Vă cer un acord de principiu ca, până la finalul anului 2022, să ne asumăm că includem în bugetul local suma de 530.000 lei, echivalentul documentației pentru parcările subterane, care vor însemna 150 locuri, cu 50 locuri mai mult decât ceea ce există acum pe una dintre laturile Bulevardului Carol I. Atenție, însă, cofinanțarea nu trebuie să o asigurăm neapărat din venituri proprii, ci o putem asigura din noile axe ale PNRR sau din alte surse extrabugetare”, a precizat primarul Alin Moldoveanu. Consiliul Local Câmpina a dat în unanimitate acordul de principiu pentru derularea proiectelor.
Ambele proiecte - pasajul subteran și amenajarea spațiului pietonal de deasupra pasajului - au o valoare totală de peste 20 milioane euro.

8980 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 03.08.2021 08:49 ''suntem pe lista de rezervă ..... putem beneficia ..... pot fi finanțate ....'' Nimic concret. În schimb: cheltuim 530.000 lei pentru o parte din documentație. Suma trebuie prinsă în buget până la finele anului 2022, deci nu se face nimic timp de 1 an jumate. Și ce am putea câștiga: 50 de locuri de parcare? Asta în cazul în care se va face ceva. Dar noi plătim studii.
  • Wow 03.08.2021 08:52 Vorbea cineva despre DEMNITATE??!!! În tricou mulat și cu pieptul gol??!! Ce mai urmează?
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI !!! 09.08.2021 13:11 Un proiect indraznet , bun si eficient ,dar dupa cum se face treaba in ROMANIA draga ,e posibil sa tot avem studii de fezabilitate si alte studii si reavizari pana murim noi acestia de am citit acest articol . Mult succes in acest proiect ,ar fii bun .
  • Ionut 10.08.2021 07:23 Ca de obicei, fantezie. Daca se va bloca proiectul, deh cu fondurile europene nu te joci, vom sta ani de zile cu gropi si santuri in centrul municipiului. Avem nevoie de proiecte reale, care pot fi infaptuite. Pana acum din septembrie nu am vazut decat propuneri SF.

Actualitate

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.

Alte stiri recente

563 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.

667 vizualizari
25 feb. 2024 15:38

Cupa României, faza județeană, turul al II-lea. CS Scorțeni Mislea - Sportul Câmpina 1-3

După ce în primul tur al fazei județene a Cupei României a trecut cu 1-0, pe teren propriu de CS Șotrile, Sportul Câmpina a jucat duminică, 25 februarie, în turul secund, în deplasare, la Mislea, cu formația CS Scorțeni Mislea.