Reglementări noi pentru depozitarea deșeurilor din construcții sau voluminoase. Amenzi de până la 40.000 lei

Social (Categoria articolului)

Pe aleile Parcului și Arinului din Câmpina, alternativ, la două săptămâni, sunt amplasate containere pentru colectarea deșeurilor din construcții și a deșeurilor voluminoase, în special mobilier vechi și uzat.

Administrația câmpineană a stabilit un regulament de depozitare a deșeurilor pentru containerele amplasate în cele două locații, menționându-se că acestea sunt destinate exclusiv persoanelor fizice. De asemenea, prin același regulament s-a mai stabilit că pentru deșeurile din construcții, limita este de doi metri cubi, fiind necesară depozitarea acestora în saci pentru a se evita împrăștierea lor. Persoanele juridice nu au voie să depoziteze deșeuri în zona containerelor de pe aleile Parcului și Arinului, fără a avea în prealabil avizul operatorului de salubritate. De asemenea, zona este supravegheată prin sisteme de monitorizare video, astfel încât cei care depozitează aici deșeuri trebuie să știe că nu au voie să le abandoneze în afara containerelor. De altfel, amenzile pentru nerespectarea prevederilor acestui regulament, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, sunt destul de mari, fiind cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice, și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice.
În primele două luni ale anului 2021, Poliția Locală Câmpina - care verifică depozitarea corectă a deșeurilor provenite din construcții și deșeurilor voluminoase - a aplicat 19 sancțiuni contravenționale, fiind aplicată și măsura complementară a depozitării corespunzătoare a deșeurilor.

3901 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NECHITA GEONY 09.03.2021 20:40 Intrucat orasul Milano este un reper inportant pentru d-l primar Alin Moldoveanu ii propun sa revada acest oras si sa se documenteze ce inseamna si cum se face recuperarea deseurilor de la populatie si care sunt acele tipuri de deseuri pe care administratia orasului Milano le colecteaza de la locuitori,atat din Milano ,cat si de la cei din exterior. In luna octombrie 2020 am cerut politistilor locali ,care m-au amendat dupa ce am incarcat 19 saci cu moloz ,pe ploaie,in container ,sa comunice d-lui primar ca ceea ce se numeste colectare de deseuri de la populatie , in Campina ,este o bataie de joc ! Eu am 62 de ani si o conditie fizica inca buna , care mi-a permis sa incarc sacii , pe o scara improvizata , in container .Dar daca eram o "baba" de 75 de ani,ce faceam? ii propun d-lui primar sa revada procesul meu de sanctionare intrucat agentul de politie a trecu un martor inexistent(ii platesc eu testul poligraf acestui martor ) si daca am succes fac plangere penala pentru fals si uz de fals in acte publice !
  • Rammstein 10.03.2021 17:15 Da de ce nu cară firma contracarată moșul de la locuințele locuitorilor!!..am inteles ca vin afro..si te-ai ars la buzunar...sa stabileasca un tarif pe kg,pe sac ,pe ce-o vrea el și să-ți ia molozul de acasă... Apropo cei de la salubritate lasă în mijlocul drumului tomberoanele descărcare...caz concret azi în muscel....atrageti-le atenția că se pot intampla accidente grave de circulație...

Social

132 vizualizari
23 sept. 2021 12:08

Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

3379 vizualizari
22 sept. 2021 18:44

Acțiune de control și prevenție a polițiștilor câmpineni la mai mulți agenți economici din municipiu și comunele vecine, pe tema COVID-19

Polițiștii câmpineni au desfășurat astăzi, 22 septembrie 2021, în municipiul Câmpina și în câteva dintre comunele învecinate (Brebu, Telega, Cornu și Provița de Jos), o acțiune de control și prevenție care a avut la bază noile reglementări legale privind măsurile de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. Au fost verificate 45 de obiective economice, dintre care șapte restaurante, cinci hoteluri, 30 baruri/cafenele, trei stații de combustibil, trei săli de jocuri, dar și mijloace de transport în comun.

Alte stiri recente

5 vizualizari
23 sept. 2021 20:54

La Spitalul de Psihiatrie Voila a avut loc conferința de închidere a proiectului de achiziție de echipamente și aparatură medicală cu fonduri europene

Zece luni a durat, la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, implementarea unui proiect cu fonduri europene privind achiziția de echipamente și aparatură medicală, toate acestea necesare în dezvoltarea capacității de diagnosticare și îngrijiri medicale acordate pacienților cu afecțiuni psihice și suspecți sau confirmați cu infecția SARS-CoV-2.

1048 vizualizari
23 sept. 2021 07:45

9.756 candidați la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj-Napoca, la sesiunea de admitere septembrie-octombrie-noiembrie 2021

S-au încheiat înscrierile pentru sesiunea de admitere septembrie-octombrie la unitățile postliceale de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Pentru cele 1.292 locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina s-au înscris 8.232 candidați, iar pentru cele 300 de locuri de la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" din Cluj-Napoca s-au înscris 1.524 candidați. În total, 9.756 candidați la această admitere de toamnă.