Reglementări noi pentru depozitarea deșeurilor din construcții sau voluminoase. Amenzi de până la 40.000 lei

Social (Categoria articolului)

Pe aleile Parcului și Arinului din Câmpina, alternativ, la două săptămâni, sunt amplasate containere pentru colectarea deșeurilor din construcții și a deșeurilor voluminoase, în special mobilier vechi și uzat.

Administrația câmpineană a stabilit un regulament de depozitare a deșeurilor pentru containerele amplasate în cele două locații, menționându-se că acestea sunt destinate exclusiv persoanelor fizice. De asemenea, prin același regulament s-a mai stabilit că pentru deșeurile din construcții, limita este de doi metri cubi, fiind necesară depozitarea acestora în saci pentru a se evita împrăștierea lor. Persoanele juridice nu au voie să depoziteze deșeuri în zona containerelor de pe aleile Parcului și Arinului, fără a avea în prealabil avizul operatorului de salubritate. De asemenea, zona este supravegheată prin sisteme de monitorizare video, astfel încât cei care depozitează aici deșeuri trebuie să știe că nu au voie să le abandoneze în afara containerelor. De altfel, amenzile pentru nerespectarea prevederilor acestui regulament, conform Legii nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor, sunt destul de mari, fiind cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice, și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice.
În primele două luni ale anului 2021, Poliția Locală Câmpina - care verifică depozitarea corectă a deșeurilor provenite din construcții și deșeurilor voluminoase - a aplicat 19 sancțiuni contravenționale, fiind aplicată și măsura complementară a depozitării corespunzătoare a deșeurilor.

4162 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NECHITA GEONY 09.03.2021 20:40 Intrucat orasul Milano este un reper inportant pentru d-l primar Alin Moldoveanu ii propun sa revada acest oras si sa se documenteze ce inseamna si cum se face recuperarea deseurilor de la populatie si care sunt acele tipuri de deseuri pe care administratia orasului Milano le colecteaza de la locuitori,atat din Milano ,cat si de la cei din exterior. In luna octombrie 2020 am cerut politistilor locali ,care m-au amendat dupa ce am incarcat 19 saci cu moloz ,pe ploaie,in container ,sa comunice d-lui primar ca ceea ce se numeste colectare de deseuri de la populatie , in Campina ,este o bataie de joc ! Eu am 62 de ani si o conditie fizica inca buna , care mi-a permis sa incarc sacii , pe o scara improvizata , in container .Dar daca eram o "baba" de 75 de ani,ce faceam? ii propun d-lui primar sa revada procesul meu de sanctionare intrucat agentul de politie a trecu un martor inexistent(ii platesc eu testul poligraf acestui martor ) si daca am succes fac plangere penala pentru fals si uz de fals in acte publice !
  • Rammstein 10.03.2021 17:15 Da de ce nu cară firma contracarată moșul de la locuințele locuitorilor!!..am inteles ca vin afro..si te-ai ars la buzunar...sa stabileasca un tarif pe kg,pe sac ,pe ce-o vrea el și să-ți ia molozul de acasă... Apropo cei de la salubritate lasă în mijlocul drumului tomberoanele descărcare...caz concret azi în muscel....atrageti-le atenția că se pot intampla accidente grave de circulație...

Social

2268 vizualizari
17 aug. 2022 16:08

260 de tineri susțin examenul de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina

În perioada 16 august - 3 septembrie are loc sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, la care participă cei care nu au absolvit acest examen la sesiunea din vară, dar și la sesiunile din anii anteriori. În total, la nivel național s-au înscris pentru această sesiune a examenului de Bacalaureat aproape 35.000 candidați, dintre care 22.586 provin din promoția acestui an, iar diferența de peste 12.000 provine din promoțiile anterioare.

2772 vizualizari
17 aug. 2022 07:41

Încă un accident grav pe DN1. Un bărbat a fost lovit mortal de o mașină, în timp ce traversa drumul național

UPDATE - Victima avea 30 ani și era din Bușteni.
Miercuri dimineață, în jurul orei 6.15, un grav accident rutier s-a produs pe DN1, la intersecția cu drumul spre Băicoi, între municipiile Câmpina și Ploiești. Un bărbat care traversa neregulamentar partea carosabilă a fost lovit de un autoturism condus de un bărbat de 44 ani și a decedat pe loc.

Alte stiri recente

908 vizualizari
19 aug. 2022 22:57

ISU a emis mesaj RO-ALERT pentru prezența unui urs pe Strada Fabricii, din Câmpina

În ultima vreme, în zona Câmpinei situată la ieșirea spre Telega - Brebu, și-a făcut apariția mai multe zile la rând un urs.

1378 vizualizari
19 aug. 2022 21:35

Urmărire ca-n filme pe DN1, la doi pași de Câmpina. Au lipsit doar focurile de armă...

Joi dupa-amiază, în jurul orei 16.45, un echipaj de Poliție a avut de efectuat o urmărire ca-n filme, la Bănești, la doi pași de Câmpina, după ce un conducător auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. Știa el ce știa, pentru că avea să se aleagă cu un dosar penal.