CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Modernizarea transportului public, un subiect care nu mai este de actualitate pentru Câmpina

- Actualitate -

Modernizarea transportului public, un subiect care nu mai este de actualitate pentru Câmpina

Primăria Câmpina nu a mai depus cererea de finanțare pentru obținerea de fonduri europene în vederea modernizării transportului public. Practic, s-a intrat în criză de timp, studiul de trafic și studiul privind parcările nu au mai putut fi realizate și depuse până la termenul limită stabilit de Ministerul Dezvoltării, astfel că putem închide subiectul referitor la fondurile europene pentru achiziția de autobuze ecologice, pentru crearea unei rețele de piste de biciclete și pentru un studiu complex de management al traficului.

"Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane, bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă" - aceasta era denumirea oficială a proiectului pentru care se puteau accesa fonduri europene prin POR 2014-2020. Un proiect despre care noi am scris de nenumărate ori în a doua parte a anului trecut și la începutul acestui an, pentru că l-am considerat a fi o excelentă oportunitate pentru Câmpina. N-a fost să fie. Nu vom avea, deocamdată, nici autobuze ecologice, nici piste de biciclete, nu se va înființa nici societatea de transport public la care administrația locală să fie unic acționar. Mergem mai departe cu Eliro, după aceea tot cu Eliro sau poate o altă societate privată care va avea contract cu Primăria. Prin urmare, nu se va schimba nimic, cu toate cele șase runde de discuții care au avut loc la Primăria Câmpina și care au fost inițiate de consilierii locali Monica Clinciu și Florin Frățilă, cu tot acordul de principiu dat de CL pentru depunerea cererii de finanțare.
Reprezentanții Primăriei Câmpina motivează această situație prin faptul că nu s-a prezentat nimeni la selecțiile de oferte pentru realizarea studiului de trafic și a studiului privind organizarea parcărilor, iar apoi, când, în sfârșit, a fost găsită o firmă, aceasta a refuzat să semneze contractul deoarece și-a dat seama că nu are timp să realizeze documentația menționată în mai puțin de o lună.

"Știu că acest proiect a constituit slăbiciunea unor consilieri locali care și l-ar fi dorit realizat. Vreau să vă spun că și noi ni l-am fi dorit realizat, ne-am fi dorit și noi autobuze electrice moderne cu care să circule cetățenii municipiului, ne-am fi dorit o societate de transport în subordinea administrației locale. Doar că a fost vorba de multe documente care trebuiau întocmite, am făcut două proceduri de achiziție, dar nu a venit nicio firmă. Am identificat până la urmă o firmă de specialitate, care dorea să facă aceste studii, dar după ce a analizat mai bine situația și-a dat seama că nu mai e timp. Dacă suntem optimiști, poate că va fi reluat și acest proiect, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor proiecte", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul unei conferințe de presă organizată recent la Primărie. (video)
Poate dacă Primăria se apuca de treabă din vara lui 2017, când a fost lansată această axă de finanțare europeană și s-a știut despre asta, nu se mai intra în criză de timp. Dar așa, s-a pierdut mai bine de jumătate de an. Oricum, reamintim administrației locale că anul viitor intră în vigoare Legea 37/2018 privind promovarea transportului ecologic, act normativ care prevede obligația autorităților locale, regiilor autonome, societăților aflate în subordinea primăriilor, dar și societăților private de transport, inclusiv firmelor de taxi, de a achiziționa mijloace de transport în comun acționate electric într-o proporție de minimum 30% din necesarul achizițiilor viitoare, scopul fiind în principal reducerea poluării. Pentru instituțiile publice, legea se aplică din 2019, iar în cazul societăţilor cu capital privat, inclusiv firmelor de taxi, legea se aplică din 2020.


17 Jul 2018 10:44 4819 vizualizari


Comentarii


  • 17.07.2018 13:11 Tudor Ar fi interesant să faceți un link la știrea inițială și să vedem dacă s-au adeverit comentariile de acolo. „Joc de glezne” parcă zicea cineva. Au făcut un pic de valuri pe uscat .... și gata. Game over!
140 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
1852 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1732 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
1518 vizualizari 15 May 2024 22:25 Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

Un judecător de la Câmpina s-a transferat la București. Altor doi colegi le-au fost respinse cererile

La Secția pentru Judecători de la Consiliul Superior al Magistraturii a avut loc marți, 14 mai, o ședință în cadrul căreia s-au discutat cererile de transferuri ale mai multor judecători. Pe listă s-au aflat și trei judecători de la Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV