Duminică seara, la Casa Praznicală a Parohiei "Sfântul Nicolae" din Câmpina, solista Ioana Sandu și invitații săi au cântat și încântat publicul cu colinde superbe. O seară magică, de neuitat, cu un public numeros, extrem de receptiv, care a răsplătit cu aplauze îndelungate prestația colindătorilor mici și mari. Alături de Ioana Sandu au evoluat grupul "Mugurași de primăvară" (profesor Alice Botoacă), formația "Celesta" de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (profesor Elisabeta Milea), talentatul pianist Sergiu Dobrescu (pregătit de profesoarele Cornelia Iurevici și Hermina Tabără). Gazdă primitoare a fost părintele paroh Grigore Meșteroaie, cel care păstorește acest loc minunat - Parohia "Sfântul Nicolae" din Cartierul Slobozia.
"Să nu fii singur de Crăciun", așa s-a numit evenimentul la care Câmpinatv.ro a fost partener media și unul dintre organizatori. O seară frumoasă, într-o locație aparte, un concert de suflet, dedicat marii sărbători creștine - Nașterea Mântuitorului. S-au cântat colinde minunate, menite să umple cu bucurie sufletele celor prezenți. Iar sala a rezonat cu colindătorii, atmosfera creată fiind cu adevărat magică. (video)
Ioana Sandu s-a născut și crescut aici, la Câmpina, este o interpretă consacrată de muzică ușoară, dar care are în vastul său repertoriu și romanțe superbe, dar și melodii din folclorul românesc. Repertoriul său original include peste 200 de piese și 13 albume lansate în ultimii opt ani. Cel de-al 14-lea album - "În noaptea de Crăciun" - include colinde foarte frumoase, prezentate duminică în orașul său natal, la parohia din cartierul în care a crescut, un loc de suflet pentru Ioana Sandu și un loc unde revine mereu cu mult drag și bucurie.
Grupul "Mugurași de primăvară", pregătit de prof. Alice Botoacă, este deja cunoscut publicului câmpinean de la numeroasele evenimente la care a participat în ultimii ani, iar luna decembrie le-a adus "Mugurașilor" participarea la mai multe emisiuni de la diferite posturi naționale de televiziune. Sunt copii cu vârste între 4 și 15 ani, din Câmpina și localitățile învecinate, frumoși și talentați, coordonați de o profesoară deosebită.
Formația "Celesta" de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", coordonată de prof. Elisabeta Milea, este tot mai bună de la o apariție publică la alta. Cântecele liceenilor au făcut să vibreze sufletele spectatorilor, colinde vechi, colinde din străbuni, interpretate cu multă dăruire și mult talent. Și o implicare profesională și sufletească totală din partea profesoarei Elisabeta Milea.
L-am lăsat la urmă pe cel mai mic colindător, Sergiu Dobrescu, elev în clasa a III-a la Școala Centrală, micuțul pianist despre care noi am mai scris, un copil foarte talentat, câștigător al mai multor premii la concursurile naționale de muzică la care a participat. Momentul artistic prezentat de Sergiu a fost extrem de emoționant și aplaudat îndelung de public.
O seară magică, după cum spuneam, cu oameni frumoși pe scenă și în public, o seară la care o contribuție importantă a avut-o și Cofetăria Delice, prin cadourile deosebite oferite colindătorilor.
În toamna anului trecut, Asociația Câmpina Curată și societatea Ecogen Power lansau un concurs de idei pentru proiectul de arhitectură și amenajare al viitorului complex urban "Steaua Română". Concursul era destinat studenților din anul V de la Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" București. Vineri, 24 Ianuarie 2025, a avut loc Gala de premiere a proiectelor câștigătoare.
Un cadru natural ideal în Parcul Soceram de pe platoul Muscel din Câmpina, un soare excesiv de generos pentru o zi de ianuarie, multe baloane și foarte mulți oameni, cam acesta a fost ”decorul” în care am asistat la cea mai impresionantă ”Hora Unirii” dansată vreodată la Câmpina.
Administrația locală a organizat manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor în locația tradițională - Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei.
Eveniment special la Colegiul Militar Național ”Dimitrie Cantemir” Breaza în cursul zilei de miercuri, 22 ianuarie.