Dacă nici asta nu e inconștiență, atunci ce e?! Credincioșii de la Catedrala Ortodoxă din Cluj Napoca, împărtășiți cu aceeași linguriță

Social (Categoria articolului)

Un preot de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca a împărtășit credincioșii cu aceeași linguriță, la finalul slujbei oficiate duminică în aer liber. Asta, în condițiile în care, știm cu toții, autoritățile fac apel permanent la populație și instituții să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Unde este responsabilitatea bisericii în acest caz?

Punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe este la fel de cinic precum gestul preotului - credincioșii nu și-au adus de acasă propriile lingurițe.
"În ceea ce privește administrarea euharistiei, Sfântul Sinod al BOR a recomandat credincioșilor care doresc să fie împărtășiți separat, la final, cu lingurița lor adusă de acasă, să anunțe acest lucru preotului. La Catedrala Mitropolitană nu s-a primit nicio solicitare în acest sens, astfel că s-a urmat procedura obișnuită. Cei care au venit la slujbă sunt credincioși vechi, care așa s-au împărtășit de fiecare dată și nu au reținerile altora. Oricum, de luni, conform ordonanței militare, slujbele vor avea loc în biserici fără credincioși", a declarat pentru Mediafax Bogdan Ivanov, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului.
(Sursă - Cluj24.ro)

2700 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • gabriel 22.03.2020 21:48 Daca ati cunoaste istoria bisericii orotodoxe nu ati avea nimic de comentat . Daca ati fi credinciosi cu adevarat ati aprecia ceea ce face biserica ca ''spital duhovnicesc''. In toate bisericile din Romania se intimpla lucrul acesta de peste 1000 de ani in vreme de ciuma,holera ,etc. Nimeni nu este obligat sa se impartaseasca sau sa vina la biserica . Mai interbati sau studiati si dupa aceea publicati stiri ca acestea .Sau macar va abtineti . Cind va botezati copii sau inmormantati parintii este buna biserica.........
  • Madalin Focsa 23.03.2020 12:06 Nu este absurd si periculos sa propagi un fals precum acela ca Trupul si sangele Mantuitorului (in care se transforma la Liturghie painea si vinul), care sunt izvor al Vietii si care au fost consumate de doua milenii, la fiecare Liturghie, din acelasi potir si cu o singura lingurita, ar putea vreodata transmite boli ? De ce sa cream panica inutila ? Preotii sunt primii care ar fi trebuit sa fie expusi la contaminare, daca Sfanta Impartasanie ar transmite boli, pentru ca ei consuma intotdeauna, la fiecare liturghie, ceea ce ramane in potir, dupa ce au impartasit credinciosii. Si niciodata nu s-a auzit de cazuri de preoti imbolnaviti prin Trupul si Sangele Domnului, care sunt datatoare de Viata. Pe deasupra, trebuie sa intelegem cu totii ca Sfanta Impartasanie este un act asumat benevol numai de cei care CRED cu adevarat in faptul ca acolo nu mai este paine si vin, ci Trupul si Sangele Mantuitorului Iisus Hristos. CREDINTA e cea care face minunea de a ne feri si de boli, de doua mii de ani. Dar aceasta e o minune secundara, cea importanta e transformarea painii si vinului sub puterea Duhului Sfant.

Social

374 vizualizari
04 dec. 2020 10:51

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 4 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1638 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1499 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1148 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Senatorul Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației (și nu numai ei) vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate în misiunile din teatrele de operațiuni militare.