Sute de persoane au vizitat Muzeul Hasdeu, Muzeul Grigorescu și Muzeul Schițelor în “Seara muzeelor câmpinene”

Eveniment (Categoria articolului)

"Seara muzeelor câmpinene", un eveniment inclus în Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor, s-a dovedit a fi un succes. Vineri seară, în decurs de aproape trei ore, de la 17.00 la 19.45, aproximativ 400 de persoane au vizitat cele trei muzee câmpinene.

La “Seara muzeelor”, vizitatorii au putut să bea o cafea în curtea repectivelor instituții, să socializeze și, bineînțeles, să viziteze gratuit cele trei muzee. Au fost oaspeți care au făcut turul celor trei muzee, dar și persoane care au vizitat doar unul dintre ele. Muzeul Memorial “Bogdan Petriceicu Hasdeu” și Muzeul Memorial “Nicolae Grigorescu” sunt instituții cunoscute și apreciate de vizitatori, de turiști, deci era de așteptat ca oamenii să vină sau să revină în aceste două locații. Bucuria este aceea că și Muzeul Schițelor (situat în incinta Casei Căsătoriilor, de pe Bulevardul Culturii) a avut vizitatori și chiar destul de mulți. Aici se află expuse fotocopii după 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu, ultimele lucrări realizate de pictorul Nicolae Grigorescu în casa sa de la Câmpina.
Schițele originale sunt extrem de fragile și necesită condiții speciale de umiditate și luminozitate, de aceea nu pot fi expuse permanent. 42 dintre ele sunt încadrate la categoria tezaur, iar celelalte 160 sunt încadrate în categoria fond. Toate au fost fotocopiate, iar fotocopiile sunt expuse permanent, astfel încât să poată fi văzute de toți cei interesați. Tematica schițelor este legată de portrete, desene umoristice, studii pe tema Războiului de Independență din 1877-1878, război la care Grigorescu a participat ca pictor de front, satul și lumea sa, studii de animale și peisaje.

2023 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1661 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

1928 vizualizari
28 feb. 2024 20:35

Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, inaugurat la Spitalul Voila Câmpina

2 comentarii

La Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina a fost inaugurat miercuri, 28 februarie 2024, Centrul de Recuperare și Educație Împotriva Adicțiilor pentru Adolescenți și Tineri, un proiect derulat într-un parteneriat format din Asociația "Zi de Bine", Atelier Psy și Spitalul de Psihiatrie Voila.

Alte stiri recente

0 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

16 vizualizari
03 mar. 2024 08:48

Veteranul Viorel Savu, campion național la aruncarea greutății

În ziua în care Antofița Mocanu a câștigat pentru al doilea an consecutiv proba de aruncarea greutății la categoria feminin peste 40 ani, la Campionatul Național de Atletism Masters (pentru veterani), CSS ”Constantin Istrati” a mai obținut o medalie de aur prin Viorel Savu, categoria peste 60 ani, tot în proba de aruncarea greutății.