Alianță PSD - PNL pentru alegerea viceprimarului comunei Telega

Politică (Categoria articolului)

Negocierile politice din cadrul consiliilor locale nou formate în urma alegerilor din 27 septembrie 2020 aduc uneori surprize, așa cum s-a întâmplat la Telega, la ședința în care a fost ales viceprimarul comunei. Doi dintre cei trei consilieri locali PNL au băut palma cu PSD, iar unul dintre ei, Romică Dumitrache, a devenit noul viceprimar al comunei Telega. ”Manevra” a încins spiritele pe scena politică locală, conducerea PNL Telega dând publicității următorul comunicat.

”În urma ședinței Consiliului Local Telega din data de 17.11.2020 privind alegerea viceprimarului comunei Telega, facem următoarele precizări: opțiunea pentru candidatul la funcția de viceprimar pe care organizația PNL Telega l-a susținut a fost Bogdan Roman, președintele interimar al partidului și candidatul pentru funcția de primar la alegerile locale. Organizația PNL Telega se delimitează de persoanele din interiorul partidului care au ales să promoveze un alt tip de politică, străină de doctrina liberală, și pe această cale cerem demisia din toate funcțiile deținute de către domnii Romică Dumitrache și Sorin Ciobotaru. Având în vedere declarațiile președintelui PNL, Ludovic Orban, prin care organizațiile locale au interdicție de a face alianțe sau înțelegeri cu PSD, suntem nevoiți să ne delimităm de persoanele care caută cu orice preț funcții politice și care fac înțelegeri dăunătoare comunității noastre doar pentru foloasele personale și considerăm oportună o demisie de onoare din toate funcțiile politice ale persoanelor sus-numite. Lipsa de principii și de responsabilitate pentru comunitate, cât și modul discreționar prin care Romică Dumitrache a ales să facă înțelegeri cu PSD nu fac parte din doctrina și principiile Partidului Național Liberal și nu ne permitem să ne batem joc de încrederea cetățenilor comunei Telega. Deși președintele PNL Telega, Bogdan Roman, a menționat public la ședința de învestire faptul că nominalizarea lui Romică Dumitrache nu a fost discutată sau acceptată la nivel județean, acesta a fost propus de Sorin Ciobotaru, partener al înțelegerii cu PSD”.

Dacă PNL le va retrage sprijinul politic celor doi consilieri care au bătut palma cu PSD, aceștia își vor pierde mandatele de aleși locali, locul lor va fi luat de doi supleanți de pe lista de candidați a PNL pentru alegerile locale, iar Consiliul Local va trebui să aleagă un alt viceprimar.

5082 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gabriela 22.11.2020 21:38 Ar fi perfect sa rămânem fără ei. Votanții PNL sant dezamăgiți total. TRADARE,TRADARE,TRADARE!!

Politică

1313 vizualizari
24 mar. 2024 09:49

Daniel Ioniță: ”Este rușinos pentru un consilier local ca într-un mandat de patru ani să nu depui niciun proiect!”

2 comentarii

Invitat în cadrul unei emisiuni la CâmpinaTV.ro, unde a mărturisit ”Am un gust amar la finalul acestui mandat”, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune, a făcut și o serie de alte comentarii legate de activitatea aleșilor locali din Câmpina.

1219 vizualizari
22 mar. 2024 08:57

Instanța a acceptat Alianța Dreapta Unită, care va fi pe buletinul de vot la alegerile locale din 9 iunie

1 comentarii

Biroul Electoral Central refuzase recunoașterea Alianței Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei. Decizia BEC a fost contestată, iar instanța Înaltei Curți de Casație șiJustiție a admis-o, astfel că Alianța Dreapta Unită se va afla pe buletinul de vot la alegerile din 9 iunie.

Alte stiri recente

176 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

397 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.