Federația Patronatelor Serviciilor Publice s-a constituit încă din 1990, dar administrația câmpineană a aderat în mandatul 1996-2000. De atunci, principalul scop al colaborării dintre cele două părți a fost realizarea unor schimburi de experiență în străinătate. Așa se numeau oficial, în realitate fiind vorba, în majoritatea cazurilor, de excursii pe bani publici. Câmpina doar plătea, fără să beneficieze de ceva de pe urma deplasărilor aleșilor locali. Acum, nemulțumiți de prețurile din ce în ce mai mari și de calitatea serviciilor oferite, consilierii locali au aprobat ca municipiul să nu mai fie membru al acestei federații.
Ani la rând, consilieri de la toate partidele politice și angajați din cadrul Primăriei Câmpina au beneficiat de „schimburile de experienţă” realizate în special în zonele cu plajă. În ultimul timp, Grecia şi Turcia au fost destinaţiile favorite, dar de-a lungul anilor au mai fost experienţe în ţări europene precum Elveţia, Franţa, Spania. Anul trecut a apărut oportunitatea vizitării a două țări deosebite - Suedia și Danemarca, dar după un întreg scandal, deplasarea a fost mai întâi amânată, apoi anulată. Vizita includea inițial o serie de întâlniri la nivelul administrațiilor locale din Malmo și Copenhaga, dar cum din delegația României nu ar fi făcut parte decât reprezentanții Câmpinei, singurii care s-au înscris și care achitaseră deja banii, programul a fost schimbat. După apariţia în presă a scandalului, s-a renunţat la această deplasare, spre marea dezamăgire a celor care aveau deja bagajele făcute. Supărarea pare să fi fost atât de mare, încât la începutul acestui an, atunci când Federaţia Patronatelor Serviciilor Publice a solicitat achitarea taxei anuale de 2.500 lei, la propunerea consilierului local Viorel Bondoc s-a luat decizia de a se ieşi din această asociere. „Mergem cu alţii”, a spus consilierul Dragomir Enache, mai în glumă, mai în serios.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.