Liberalii, în pragul alegerilor interne. Din teritoriu până la vârf

Politică (Categoria articolului)

Luni, 13 februarie, Biroul Permanent Naţional al PNL s-a reunit pentru a stabili calendarul alegerilor interne, formaţiunea politică fiind acum condusă de un preşedinte interimar - Raluca Turcan.

Nu s-a stabilit data exactă a alegerilor la nivel național, dar s-a anunţat că întregul proces electoral intern ar trebui finalizat până la jumătatea lunii iunie. Convenția Națională pentru alegerea unei noi conduceri ar putea avea loc în zilele de 17 și 18 iunie, la puţin timp după încheierea sesiunii parlamentare. Dar până atunci vor trebui organizate alegeri interne în teritoriu, la nivelul fiecărei organziații locale, apoi la nivelul organizațiilor județene. 
La şedinţa de luni s-a mai stabilit componenţa unei comisii de organizare a alegerilor în PNL, comisie care va fi condusă de Daniela Câmpean şi din care mai fac parte Cezar Preda, Lucian Bode, Ioan Bălan (din partea fostului PDL), Florin Alexe, Cristian Chirteş, Claudia Benchescu, Cristian Oltean, Nicoleta Pauliuc (din partea fostului PNL). De asemenea, s-a mai decis înfiinţarea unei comisii de modificare a Statutului PNL, care va fi condusă de Cătălin Boboc şi din care mai fac parte Daniel Buda, Cristina Trăilă, Costică Canacheu, Mircea Toader, Cristian Buican (din partea fostului PDL) şi Victor Paul Dobre, Mihai Voicu, Răzvan Prişcă (din partea fostului PNL).

Până în momentul de faţă pentru funcția de președinte a Partidului Național Liberal şi-au anunţat oficial candidatura Ludovic Orban (chiar la şedinţa de luni) şi Cătălin Predoiu, dar în mod cert vor apărea şi alte candidaturi. După cum spuneam, înaintea alegerilor de la nivel naţional vor avea loc alegeri în teritoriu. Ceea ce înseamnă că şi la nivelul Organizației PNL Prahova, dar şi la Câmpina, unde mulți dintre membri doresc "debarcarea" actualului preşedinte al organizaţiei, Horia Tiseanu, inculpat într-un dosar de corupție și acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi delapidare. În cadrul organizației locale, care acum plutește în derivă, se pare că sunt mai mulți liberali care și-ar dori funcția de președinte. Sunt vehiculate mai multe nume: Florin Frățilă, Dan Mușat, Bogdan Cord, Monica Clinciu, chiar și Virgil Guran. Va urma o perioadă destul de dificilă pentru PNL Câmpina, probabil se va aștepta un semn și de la Ploiești, este foarte posibil să apară și candidați surpriză, oricum, cert este un lucru - misiunea viitorului președinte al organizației locale nu va fi deloc ușoară. 

4802 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 14.02.2017 15:28 Oare sunt în stare să procedeze la niște alegeri corecte și transparente? Să stabilească un calendar detaliat, pe perioade, termene, etc., condiții pentru înscrierea în cursă, modalități de vot, etc. Unii deja au furat startul!

Politică

1282 vizualizari
25 ian. 2021 18:35

AUR se va opune în Parlament trecererii în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată nefolosită de ani buni

Articolul nostru privind proiectul legislativ inițiat de senatorul PSD, Laura Moagher, la solicitarea administrației locale, pentru trecerea în proprietatea Câmpinei a terenurilor pe care se află calea ferată din interiorul localității, a creat mai multe reacții. După ce PSD Câmpina s-a grăbit să-și asume proiectul, acum, un parlamentar AUR și președintele Organizației Județene a acestei formațiuni politice au anunțat că nu vor susține acest proiect.

2196 vizualizari
22 ian. 2021 20:51

Comunicat PSD Câmpina cu privire la preluarea terenurilor pe care se află calea ferată în interiorul municipiului

1 comentarii

Organizația Câmpina a Partidului Social Democrat ne-a transmis următorul comunicat de presă, pe care îl redăm integral.

Alte stiri recente

2302 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

2 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

4371 vizualizari
24 ian. 2021 19:00

Consiliul Local Câmpina îi va acorda lui Paolo Gozzo, post-mortem, titlul de "Cetățean de onoare al municipiului"

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2021, a Consiliului Local Câmpina se va afla și un proiect privind acordarea titlului de "Cetățean de onoare post-mortem al municipiului Câmpina" lui Paolo Gozzo, italianul care a înființat și condus, la Câmpina, Asociația "Inima Sfântă a lui Isus" pentru sprijinirea copiilor proveniți din familiile defavorizate.