Liberalii, în pragul alegerilor interne. Din teritoriu până la vârf

Politică (Categoria articolului)

Luni, 13 februarie, Biroul Permanent Naţional al PNL s-a reunit pentru a stabili calendarul alegerilor interne, formaţiunea politică fiind acum condusă de un preşedinte interimar - Raluca Turcan.

Nu s-a stabilit data exactă a alegerilor la nivel național, dar s-a anunţat că întregul proces electoral intern ar trebui finalizat până la jumătatea lunii iunie. Convenția Națională pentru alegerea unei noi conduceri ar putea avea loc în zilele de 17 și 18 iunie, la puţin timp după încheierea sesiunii parlamentare. Dar până atunci vor trebui organizate alegeri interne în teritoriu, la nivelul fiecărei organziații locale, apoi la nivelul organizațiilor județene. 
La şedinţa de luni s-a mai stabilit componenţa unei comisii de organizare a alegerilor în PNL, comisie care va fi condusă de Daniela Câmpean şi din care mai fac parte Cezar Preda, Lucian Bode, Ioan Bălan (din partea fostului PDL), Florin Alexe, Cristian Chirteş, Claudia Benchescu, Cristian Oltean, Nicoleta Pauliuc (din partea fostului PNL). De asemenea, s-a mai decis înfiinţarea unei comisii de modificare a Statutului PNL, care va fi condusă de Cătălin Boboc şi din care mai fac parte Daniel Buda, Cristina Trăilă, Costică Canacheu, Mircea Toader, Cristian Buican (din partea fostului PDL) şi Victor Paul Dobre, Mihai Voicu, Răzvan Prişcă (din partea fostului PNL).

Până în momentul de faţă pentru funcția de președinte a Partidului Național Liberal şi-au anunţat oficial candidatura Ludovic Orban (chiar la şedinţa de luni) şi Cătălin Predoiu, dar în mod cert vor apărea şi alte candidaturi. După cum spuneam, înaintea alegerilor de la nivel naţional vor avea loc alegeri în teritoriu. Ceea ce înseamnă că şi la nivelul Organizației PNL Prahova, dar şi la Câmpina, unde mulți dintre membri doresc "debarcarea" actualului preşedinte al organizaţiei, Horia Tiseanu, inculpat într-un dosar de corupție și acuzat de procurorii DNA de luare de mită, abuz în serviciu şi delapidare. În cadrul organizației locale, care acum plutește în derivă, se pare că sunt mai mulți liberali care și-ar dori funcția de președinte. Sunt vehiculate mai multe nume: Florin Frățilă, Dan Mușat, Bogdan Cord, Monica Clinciu, chiar și Virgil Guran. Va urma o perioadă destul de dificilă pentru PNL Câmpina, probabil se va aștepta un semn și de la Ploiești, este foarte posibil să apară și candidați surpriză, oricum, cert este un lucru - misiunea viitorului președinte al organizației locale nu va fi deloc ușoară. 

5246 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 14.02.2017 15:28 Oare sunt în stare să procedeze la niște alegeri corecte și transparente? Să stabilească un calendar detaliat, pe perioade, termene, etc., condiții pentru înscrierea în cursă, modalități de vot, etc. Unii deja au furat startul!

Politică

6906 vizualizari
28 mai 2023 09:47

Irina Nistor: "Voi veni cu un proiect pentru Câmpina, bazat pe un dialog permanent cu cetățenii!"

PSD Câmpina a desemnat-o pe Irina Mihaela Nistor candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale de anul viitor, după cum scriam într-un articol anterior. Este pentru prima dată când la Câmpina candidează o femeie din partea PSD și tot pentru prima dată când la lansarea oficială a candidatului de la Câmpina participă cei mai importanți lideri ai PSD Prahova.

4067 vizualizari
26 mai 2023 16:08

Irina Nistor, candidatul surpriză al PSD la Primăria Câmpina

1 comentarii

Surpriză de proporții oferită de PSD electoratului câmpinean. Irina Nistor a fost desemnată candidat la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din toamna anului viitor.

Alte stiri recente

91 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

703 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.