Popasul Paltinu, reamenajat în această vară, vă așteaptă la Festivalul Grătarelor

Social (Categoria articolului)

Popasul Paltinu, situat pe malul lacului cu același nume, în apropierea barajului, a fost amenajat în această vară în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Valea Doftanei și firma Poiana Ciucaș. S-a dorit și s-a realizat o amenajare simplă, cu foișoare, mese, bănci, grătare și coșuri de gunoi, fără o intervenție brutală asupra naturii. În apropiere au fost amplasate și toalete ecologice. În perioada 3-4 august 2019, aici va avea loc Festivalul Grătarelor, eveniment aflat la prima ediție.

Popasul Paltinu a fost inclus în programul național de reamenajare a locurilor de relaxare în mijlocul naturii, program de derulat de Ciucaș sub sloganul "Ciucaș e parte din natură, iar natura e parte din noi". Scopul declarat este acela de a reaprinde cheful românilor pentru ieșirea la iarbă verde, în locuri moderne și curate, situate în zone deosebite. Au fost reamenajate două locuri la Brașov (Lacul Noa și Pietrele lui Solomon), apoi Popasul Paltinu de la Valea Doftanei și urmează zonele "C.A. Rosetti" de la Iași și "Gârboavele" de la Galați.
Potrivit Primăriei Valea Doftanei, Popasul Paltinu este destinat tuturor celor care doresc să iasă la un picnic, la un grătar sau pur și simplu să se bucure de frumusețea naturii. Nu este permisă camparea cu corturi sau rulote în zona amenajată.
Valea Doftanei este cunoscută pentru Festivalul Cașcavelei, o manifestare tradițională, care se desfășoară în fiecare an în luna septembrie și la care vin mii de oameni. Autoritățile locale au dorit să mai existe un festival destinat cu precădere turiștilor, dar și locuitorilor din Valea Doftanei plecați pe alte meleaguri și care vin acasă în concediu. Așa a luat nașter ideea Festivalului Grătarelor, în august, la Popasul Paltinu. Iar la festival vor veni producători de carne, dar și firme care își vor etala... grătarele spre satisfacția celor care vor alege să-și petreacă timpul în locația menționată.

(Sursă foto - Primăria Valea Doftanei și BereCiucas.ro)

38984 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Toma Cristian Vasile 25.07.2019 03:28 Mulțumim
  • Popas 06.08.2019 10:19 SUUUUUUPERBBBBBBBB.O tara frumoasa ce merita atentia cuvenita.Multumim.
  • Daniel 06.08.2019 16:31 Se poate campa si cu cortul?
  • Tănase Constantin 16.07.2020 19:42 Buna ziua!Ce tarif aveți pt.cazare cu cortul la barajulPaltinul.?Cu mulțumiri.

Social

1350 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

642 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

466 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

387 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.