Popasul Paltinu, situat pe malul lacului cu același nume, în apropierea barajului, a fost amenajat în această vară în baza unui parteneriat încheiat între Primăria Valea Doftanei și firma Poiana Ciucaș. S-a dorit și s-a realizat o amenajare simplă, cu foișoare, mese, bănci, grătare și coșuri de gunoi, fără o intervenție brutală asupra naturii. În apropiere au fost amplasate și toalete ecologice. În perioada 3-4 august 2019, aici va avea loc Festivalul Grătarelor, eveniment aflat la prima ediție.
Popasul Paltinu a fost inclus în programul național de reamenajare a locurilor de relaxare în mijlocul naturii, program de derulat de Ciucaș sub sloganul "Ciucaș e parte din natură, iar natura e parte din noi". Scopul declarat este acela de a reaprinde cheful românilor pentru ieșirea la iarbă verde, în locuri moderne și curate, situate în zone deosebite. Au fost reamenajate două locuri la Brașov (Lacul Noa și Pietrele lui Solomon), apoi Popasul Paltinu de la Valea Doftanei și urmează zonele "C.A. Rosetti" de la Iași și "Gârboavele" de la Galați.
Potrivit Primăriei Valea Doftanei, Popasul Paltinu este destinat tuturor celor care doresc să iasă la un picnic, la un grătar sau pur și simplu să se bucure de frumusețea naturii. Nu este permisă camparea cu corturi sau rulote în zona amenajată.
Valea Doftanei este cunoscută pentru Festivalul Cașcavelei, o manifestare tradițională, care se desfășoară în fiecare an în luna septembrie și la care vin mii de oameni. Autoritățile locale au dorit să mai existe un festival destinat cu precădere turiștilor, dar și locuitorilor din Valea Doftanei plecați pe alte meleaguri și care vin acasă în concediu. Așa a luat nașter ideea Festivalului Grătarelor, în august, la Popasul Paltinu. Iar la festival vor veni producători de carne, dar și firme care își vor etala... grătarele spre satisfacția celor care vor alege să-și petreacă timpul în locația menționată.
(Sursă foto - Primăria Valea Doftanei și BereCiucas.ro)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.