Dezbaterea publică asupra bugetului local al Câmpinei, un exercițiu politico-administrativ interesant

Actualitate (Categoria articolului)

Joi, 26 ianuarie, la Casa Tineretului a avut loc dezbaterea publică asupra bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. A fost o dezbatere inițiată de administrația locală și am numit-o un exercițiu politico-administrativ interesant, pentru că, practic, primarul Alin Moldoveanu a răspuns în premieră unor întrebări ale fostului lider PNL, actualul președinte al Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor și ale liderului PSD, Dan Ioan Mușat.

La dezbatere au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Cartierelor Câmpinița și Muscel, consilierii locali Cosmin Raț, Aron Sabo, Liviu Davidescu și Florin Marcu, precum și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Câmpina.
Dezbaterea a început cu o prezentare a proiectului bugetului local, susținută de inițiatorul proiectului, primarul Alin Moldoveanu, dar asupra căreia nu vom insista pentru că am prezentat în mai multe rânduri detalii privind proiectul de buget, inclusiv în cadrul unui interviu cu primarul Alin Moldoveanu.
Extrem de interesantă a fost partea a doua a dezbaterii. Au vorbit Marian Nistor și Dan Ioan Mușat, niciunul dintre ei neavând propuneri concrete pentru proiectul de buget, ci o serie de întrebări, pe teme considerate delicate și care trebuiau clarificate. Astfel, Marian Nistor a abordat, printre altele, subiecte precum realizarea unor PUZ-uri, banii cheltuiți din creditul accesat în mandatul trecut (subiect asupra căruia vom reveni), sumele alocate de la bugetul local pentru construirea creșei din Cartierul Voila, obiectiv care va fi realizat din fonduri extrabugetare (prin CNI), precum și a problematicii generate de culoarele verzi-albastre.
La rândul său, Ioan Mușat a vrut să știe, printre altele, de ce apare în continuare în bugetul local proiectul privind pasajul subteran (și asupra acestui subiect vom reveni), dar a mai întrebat și despre pista de motocros și sumele mari alocate pentru consultanță și alte servicii.
La toate subiectele, primarul Alin Moldoveanu a răspuns, de multe ori chiar detaliat, și vă invităm să urmăriți în materialul video care au fost răspunsurile edilului câmpinean. Proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023 urmează a fi supus votului Consiliului Local până joi, 2 februarie.

2743 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1876 vizualizari
20 mar. 2023 13:50

La Câmpina, o vizită a degenerat într-o bătaie și s-a soldat cu reținerea de către polițiști a... vizitatorului

Sâmbătă, 18 martie, în jurul orei 19.45, polițiștii din Câmpina au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiu, despre faptul că ea și concubinul acesteia ar fi fost agresați de către un bărbat. 

1619 vizualizari
20 mar. 2023 08:22

Începe reabilitarea termică a Blocului 7ABC din centrul Câmpinei

Creșterea eficienței energetice în Blocul 7ABC de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este o investiție cu fonduri europene, finanțată în cea mai mare parte prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.