Dezbaterea publică asupra bugetului local al Câmpinei, un exercițiu politico-administrativ interesant

Actualitate (Categoria articolului)

Joi, 26 ianuarie, la Casa Tineretului a avut loc dezbaterea publică asupra bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. A fost o dezbatere inițiată de administrația locală și am numit-o un exercițiu politico-administrativ interesant, pentru că, practic, primarul Alin Moldoveanu a răspuns în premieră unor întrebări ale fostului lider PNL, actualul președinte al Asociației pentru Câmpina - Marian Nistor și ale liderului PSD, Dan Ioan Mușat.

La dezbatere au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Cartierelor Câmpinița și Muscel, consilierii locali Cosmin Raț, Aron Sabo, Liviu Davidescu și Florin Marcu, precum și mai mulți reprezentanți ai Primăriei Câmpina.
Dezbaterea a început cu o prezentare a proiectului bugetului local, susținută de inițiatorul proiectului, primarul Alin Moldoveanu, dar asupra căreia nu vom insista pentru că am prezentat în mai multe rânduri detalii privind proiectul de buget, inclusiv în cadrul unui interviu cu primarul Alin Moldoveanu.
Extrem de interesantă a fost partea a doua a dezbaterii. Au vorbit Marian Nistor și Dan Ioan Mușat, niciunul dintre ei neavând propuneri concrete pentru proiectul de buget, ci o serie de întrebări, pe teme considerate delicate și care trebuiau clarificate. Astfel, Marian Nistor a abordat, printre altele, subiecte precum realizarea unor PUZ-uri, banii cheltuiți din creditul accesat în mandatul trecut (subiect asupra căruia vom reveni), sumele alocate de la bugetul local pentru construirea creșei din Cartierul Voila, obiectiv care va fi realizat din fonduri extrabugetare (prin CNI), precum și a problematicii generate de culoarele verzi-albastre.
La rândul său, Ioan Mușat a vrut să știe, printre altele, de ce apare în continuare în bugetul local proiectul privind pasajul subteran (și asupra acestui subiect vom reveni), dar a mai întrebat și despre pista de motocros și sumele mari alocate pentru consultanță și alte servicii.
La toate subiectele, primarul Alin Moldoveanu a răspuns, de multe ori chiar detaliat, și vă invităm să urmăriți în materialul video care au fost răspunsurile edilului câmpinean. Proiectul bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023 urmează a fi supus votului Consiliului Local până joi, 2 februarie.

3073 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

495 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

187 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

215 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

430 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.