CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”FORESTIER 50” - jumătate de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina

- Eveniment -

”FORESTIER 50” - jumătate de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina

Colegiul Tehnic Forestier din municipiul Câmpina a găzduit un șir de ample acțiuni dedicate împlinirii unei jumătăți de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina. Practic, pentru această instituție de învățământ, momentul înființării a fost cel al transformării din Liceul Teoretic nr. 2 ”Ilie Pintilie” în Liceul de Industrializare a Lemnului nr. 4. Ulterior, după 1990, și-a schimbat denumirea în Forestier, fiind mai întâi grup școlar și devenind apoi colegiu tehnic.

Conducerea Colegiului Tehnic Forestier și-ar fi dorit să marcheze această sărbătoare prin prezența mai multor oameni care s-au confundat cu istoria liceului, dar condițiile impuse de pandemie au limitat drastic intențiile. Totuși, la evenimentul desfășurat vineri, 17 decembrie 2021, au fost prezenți inspectorul școlar pe domeniul tehnic, Ion Ionescu, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip, directorii altor licee din Câmpina - Roxana Stan, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Stan Sârbu, de la Liceul Tehnologic Energetic, și Vasile Androne, de la Liceul Tehnologic Mecanic, reprezentanții unor agenți economici care colaborează îndeaproape cu acest liceu, precum și actualele cadre didactice de aici.
S-a dezvelit o placă memorială, care să marcheze cei 50 de ani de la înființarea Liceului Forestier, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au oferit directorului Vali Șerban o Diplomă de excelență.
Cele mai emoționante momente au fost cele prilejuite de evocarea a două personalități ale învățământului câmpinen, foștii directori ai Liceului Forestier Adrian Popescu și Gheorghe Râncu. De altfel, odată cu această sărbătoare, bibilioteca liceului poartă numele lui Gheorghe Râncu, fiind amenajat chiar și un colț dedicat memoriei sale, cu multe obiecte personale, iar Cabinetul de Silvicultură poartă numele lui Adrian Popescu.
Întregul eveniment s-a încheiat cu un program artistic susținut de Corul ”Lira”, format din elevi de la Forestier și Energetic, pregătiți de profesorul Dănuț Andrei, lor adăugându-li-se Elekterisiteh Amstriida Thideea, fostă elevă a Forestierului, care a recitat ”Doina” lui Mihai Eminescu.
Se cuvin felicitați foștii și actualii profesori și elevi din întreaga activitate de cinci decenii a Colegiului Tehnic Forestier, dar și colectivul coordonat de profesorul Simona Abăluță, care a pregătit aniversarea semicentenarului.


18 Dec 2021 12:24 5937 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
865 vizualizari 13 Jun 2024 23:11 Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Multă ”răceală” la Ziua Eroilor, de la Câmpina

Ziua Eroilor a venit în anul 2024 la foarte puțin timp după alegerile locale. Poate de aici o ”răceală” evidentă, schimburi de priviri reci, chiar dure între... diverse persoane, implicate direct sau indirect în derularea procesului electoral.

citeste mai mult
1542 vizualizari 13 Jun 2024 21:59 Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

Ziua Eroilor a fost la Cornu o mare sărbătoare

Comuna Cornu excelează atunci când vine vorba de organizarea de evenimente, dar, dintre toate, Ziua Eroilor pare cea mai apropiată de sufletul administrației din, probabil, cea mai europeană comună din Prahova și nu numai.

citeste mai mult
949 vizualizari 11 Jun 2024 08:58 Grupul vocal folcloric ”Dor, doruleț”, al CAR Pensionari Câmpina, a fost la Festivalul iProsop, de la Selemet, Moldova

Grupul vocal folcloric ”Dor, doruleț”, al CAR Pensionari Câmpina, a fost la Festivalul iProsop, de la Selemet, Moldova

Din anul 2022, seniorii câmpineni și din localitățile limitrofe au participat la acțiunile proiectului ”Îmbătrânire activă și sănătoasă”, inițiat de Asociația CAR Pensionari Câmpina.

citeste mai mult
865 vizualizari 04 Jun 2024 17:46 Aurelian Temișan, sărbătorit de publicul câmpinean la finalul spectacolului “O noapte furtunoasă”

Aurelian Temișan, sărbătorit de publicul câmpinean la finalul spectacolului “O noapte furtunoasă”

Pe scena Casei Tineretului din Câmpina s-a jucat, luni seară, spectacolul "O noapte furtunoasă", după I.L. Caragiale, în regia lui Alexandru Nagy.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV