Colegiul Tehnic Forestier din municipiul Câmpina a găzduit un șir de ample acțiuni dedicate împlinirii unei jumătăți de secol de învățământ tehnic și profesional în Câmpina. Practic, pentru această instituție de învățământ, momentul înființării a fost cel al transformării din Liceul Teoretic nr. 2 ”Ilie Pintilie” în Liceul de Industrializare a Lemnului nr. 4. Ulterior, după 1990, și-a schimbat denumirea în Forestier, fiind mai întâi grup școlar și devenind apoi colegiu tehnic.
Conducerea Colegiului Tehnic Forestier și-ar fi dorit să marcheze această sărbătoare prin prezența mai multor oameni care s-au confundat cu istoria liceului, dar condițiile impuse de pandemie au limitat drastic intențiile. Totuși, la evenimentul desfășurat vineri, 17 decembrie 2021, au fost prezenți inspectorul școlar pe domeniul tehnic, Ion Ionescu, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip, directorii altor licee din Câmpina - Roxana Stan, de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, Stan Sârbu, de la Liceul Tehnologic Energetic, și Vasile Androne, de la Liceul Tehnologic Mecanic, reprezentanții unor agenți economici care colaborează îndeaproape cu acest liceu, precum și actualele cadre didactice de aici.
S-a dezvelit o placă memorială, care să marcheze cei 50 de ani de la înființarea Liceului Forestier, iar reprezentanții Inspectoratului Școlar Prahova au oferit directorului Vali Șerban o Diplomă de excelență.
Cele mai emoționante momente au fost cele prilejuite de evocarea a două personalități ale învățământului câmpinen, foștii directori ai Liceului Forestier Adrian Popescu și Gheorghe Râncu. De altfel, odată cu această sărbătoare, bibilioteca liceului poartă numele lui Gheorghe Râncu, fiind amenajat chiar și un colț dedicat memoriei sale, cu multe obiecte personale, iar Cabinetul de Silvicultură poartă numele lui Adrian Popescu.
Întregul eveniment s-a încheiat cu un program artistic susținut de Corul ”Lira”, format din elevi de la Forestier și Energetic, pregătiți de profesorul Dănuț Andrei, lor adăugându-li-se Elekterisiteh Amstriida Thideea, fostă elevă a Forestierului, care a recitat ”Doina” lui Mihai Eminescu.
Se cuvin felicitați foștii și actualii profesori și elevi din întreaga activitate de cinci decenii a Colegiului Tehnic Forestier, dar și colectivul coordonat de profesorul Simona Abăluță, care a pregătit aniversarea semicentenarului.
13 Septembrie reprezintă o dată importantă pentru istoria localității Bănești. În urmă cu 111 ani, pe 13 septembrie 1913, pe câmpul de la marginea localității s-a prăbușit, cu avionul pilotat chiar de el, Aurel Vlaicu, în temerara sa încercare de a trece Carpații.
Cea de-a 29-a ediție a Festivalului Sinaia Forever se va desfășura în perioada 13-15 septembrie 2024 și va fi, așa cum ne-au obișnuit organizatorii, un eveniment deosebit.
A devenit o frumoasă tradiție la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina ca la festivitățile dedicate deschiderii anului școlar să fie și momente speciale, emoționante.
Școala Postliceală ”Louis Pasteur”, coordonată de Fundația AMUS France Roumanie, continuă să atragă elevi și să existe de mai bine de un sfert de secol.