CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cui plătim pensie specială (I)

- Politică -

Cui plătim pensie specială (I) Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost adoptată săptămâna trecută de senatori și deputați. Acum, se află la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. După ce va fi promulgată, va fi publicată în Monitorul Oficial și apoi va intra în vigoare. Printre mulții parlamentari care vor beneficia de pensia specială sunt și patru câmpineni foarte cunoscuți: Victor Bercăroiu, Florin Anghel, Virgil Guran și George Severin, adică patru oameni de afaceri. Dar mai sunt și alți trei foști sau actuali parlamentari mai puțin cunoscuți.

Victor Bercăroiu a fost deputat din partea PSD în mandatul 2000-2004. Florin Anghel a fost deputat PDL în mandatul 2008-2012. Virgil Guran este deputat PNL în exercițiu. A fost ales din partea USL în Colegiul 2 Prahova. Acum este membru al PNL Dâmbovița. Senatorul George Severin (PSD) se află la al doilea mandat. Toți patru sunt foarte cunoscuți de opinia publică. Noi nu comentăm mai mult din respect față de alegătorii lor. Și ar mai fi un câmpinean în Parlamentul României - Dragoș Zisopol, care reprezintă Uniunea Elenă din România și este la al treilea mandat de deputat. Iar la capitolul foști parlamentari ar mai fi Gheorghe Palade (deputat FSN în legislatura 1990-1992) și Victor Barbăroșie (deputat CDR în legislatura 1996-2000).
Am folosit termenul
vom plăti” pentru că fiecare fiecare dintre noi va contribui la plata acestor pensii, de vreme ce ele se achită de la bugetul de stat.
Pensia specială, denumită în lege
indemnizație pentru limita de vârstă va fi calculată în funcție de numărul de mandate ale unui parlamentar. Un parlamentar cu un mandat ar urma să primească o pensie specială de aproximativ 1.550 de lei, cel cu două mandate ar primi 3.100 de lei, iar pentru un parlamentar cu trei mandate pensia ar fi de aproximativ 4.600 de lei.
Câteva clarificări
:
- Deputații și senatorii vor beneficia de această indemnizație din momentul în care împlinesc vârsta standard de pensionare. Vor primi pensia normală, ca orice contribuabil la sistemul public de pensii, cumulată cu pensia specială, pe care și-au aprobat-o singuri.
- Pentru mandate incomplete, pensia specială se calculează în funcție de perioada exercitată, dar nu mai puțin de șase luni de activitate parlamentară.
- Legea pensiilor speciale a fost adoptată prima dată în iunie 2015, dar președintele Iohannis nu a promulgat-o și a retrimis-o Parlamentului. Parlamentarii au aprobat-o din nou, săptămâna trecută, cu mici modificări. 


22 Dec 2015 17:01 10169 vizualizari


Comentarii


  • 26.01.2016 21:10 panait Am ma spus-o si o repet, NESIMTIREA care in DEX e de gen feminin, sa devina, prin grija adormitilor de la Academia romana de GEN PARLAMENTAR.
  • 22.12.2015 21:22 Radu Ce au făcut stimabilii pentru țară? Dar pentru Câmpina? Aș putea spune multe despre ce au făcut pentru ei.
362 vizualizari 15 Jul 2024 13:02 A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

A fost lansată Asociația ”Platforma Independentă”. Câmpineanul Adrian Pițigoi este secretarul general al acesteia

Luni, 15 iulie 2024, a fost lansată oficial Asociația ”Platforma Independentă”, un nou proiect politic inițiat de Cristian Diaconescu.

citeste mai mult
5586 vizualizari 14 Jun 2024 18:27 Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

Motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut Primăria Câmpina. Pasajul, lipsa de comunicare și încrederea în oameni care nu meritau

V-am prezentat într-un articol anterior motivele care, credem noi, stau la baza victoriei Irinei Nistor (PSD) în alegerile locale din 9 iunie 2024. Vom încerca acum să creionăm motivele pentru care Alin Moldoveanu a pierdut, surprinzător pentru mulți, funcția de primar.

citeste mai mult
4386 vizualizari 13 Jun 2024 20:59 Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Motivele pentru care Irina Nistor a câștigat Primăria Câmpina. Carul mic (PCC) care a împins carul mare (PSD)

Încercăm o analiză a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie 2024 și începem cu... învingătorii. Despre învinși vom scrie separat.

citeste mai mult
2007 vizualizari 07 Jun 2024 20:14 Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Mesajul primarului Alin Moldoveanu la final de campanie electorală

Campania electorală pentru alegerile din 9 iunie 2024 (locale și europarlamentare) se încheie sâmbătă dimineață la ora 7.00, cu 24 de ore înainte de deschiderea secțiilor de votare. La final de campanie, vă prezentăm mesajul primarului Ioan Alin Moldoveanu, candidat PNL pentru încă un mandat la Casa cu Grifoni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV