Drumul județean 214 dintre Brebu și Pietriceaua, din ce în ce mai afectat de alunecările de teren

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt câțiva ani buni de când tot scriem despre situațiatot mai gravă în care se află drumul județean 214 din județul Prahova, care face legătura între Brebu și satul Pietriceaua. Este un drum afectat de alunecările de teren din zonă, un drum care cedează de la o zi la alta și există riscul să se producă surpări semnificative pe unele porțiuni, care ar duce efectiv la izolarea satului Pietriceaua.

Puteți vedea în imaginile trimise de cititori cum arată acest drum la sfârșit de iunie 2020. Oamenilor le trebuie curaj să circule prin această zonă și se întreabă, pe bună dreptate, dacă nu cumva autoritățile așteaptă ca drumul să se rupă de tot pentru a interveni. Ceea ce, chiar s-ar putea întâmpla. Este adevărat, DJ 214 nu are nevoie de o simplă asfaltare, ci de o consolidare în toată regula ceea ce, evident, necesită mulți bani. Dar nu vorbim despre o situație nouă, sunt ani de zile de când aici sunt probleme din cauza alunecărilor de teren care se reactivează periodic în urma ploilor torențiale. Situația este cunoscută la nivelul autorităților locale, dar și la nivelul celor județene, Consiliul Județean Prahova fiind administratorul acestui drum. Se intenționează executarea lucrărilor de consolidare, dar deocamdată au fost alocați bani (55.000 lei) doar pentru realizarea proiectării în vederea consolidării.

4709 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

0 vizualizari
09 iul. 2020 13:48

Acuzat de consilierii PSD că promovează proiecte în Consiliul Local Câmpina doar în scopuri electorale, Horia Tiseanu a răspuns prin... tăcere

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 iunie s-au aflat și mai multe proiecte cu un vădit caracter electoral, mai ales că marea majoriotate a acestora au fost ”uitate” multe luni sau chiar ani întregi. Mai mult, primarul Horia Tiseanu a adus în fața consilierilor locali alte două proiecte, de asemenea cu o vădită tentă electorală.

366 vizualizari
09 iul. 2020 11:57

Multe semne de întrebare în jurul deciziei pe care CCR o va lua pe 14 iulie privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituțională a României va discuta marți, 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care poate ajunge până la 85% conform legii votate în Parlamentul României.

Alte stiri recente

719 vizualizari
09 iul. 2020 10:18

Poiana Câmpina a obținut grantul de 15.000 euro pentru instalarea de internet gratuit în spații publice

Administrația locală din comuna Poiana Câmpina s-a înscris încă din toamna anului 2018 în cursa pentru obținerea grantului de 15.000 euro pentru instalaea de internet gratuit în spațiile publice, în cadrul proiectului european intitulat WIFI4EU.

1102 vizualizari
09 iul. 2020 08:03

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 9 iulie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.