Sute de sportivi din întreaga lume vor veni la sfârșitul lui aprilie la Câmpina și Comarnic la Cupa ”Țărilor Latine”, la orientare sportivă

Sport (Categoria articolului)

În calendarul competițiilor internaționale de orientare sportive, Cupa ”Țărilor Latine” este una dintre competițiile de anvergură, în primul rând prin numărul mare de sportivi care participă. După ce în octombrie anul trecut, această competiție s-a desfășurat în jurul Cascadei Iguazu, din America de Sud, la granița dintre Brazilia, Argentina și Paraguay, ediția a 28-a, programată pe 28 aprilie - 1 mai va avea loc în România, la Câmpina și Comarnic.

Până în momentul de față, și-au anunțat deja participarea sportivi din colțuri îndepărtate ale lumii - din Brazilia și Mexic până în Japonia, o dovadă că interesul pentru această competiție internațională este unul enorm. Competiția este organizată de Federația Română de Orientare Sportivă, cu sprijinul Clubului Sportiv OK Silva Câmpina și al autorităților locale din Câmpina și Comarnic.
În ceea ce privește Câmpina, mai întâi, vineri, 28 aprilie, după-amiaza, în zona Voila, este programată o rundă de antrenament, a doua zi, sâmbătă, 29 aprilie, fiind programată etapa de circuit urban a Cupei ”Țărilor Latine”. Startul se va da la ora 10.30, iar festivitatea de premiere este programată la ora 12.30. În paralel, va avea loc și o etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, dar și Cupa ”OK Silva” (competiție open) și Cupa Municipiului Câmpina (rezervată copiilor).
Cupa ”Țărilor Latine” va continua duminică, 30 aprilie, și luni, 1 mai, la Comarnic, pe trasee special amenajate urmând a avea loc întrecerile de medie și lungă distanță.
”Pentru clubul nostru și pentru Câmpina este nu numai o mare onoare, ci și cel mai important eveniment sportiv de nivel internațional pe care îl organizăm. Se anunță un număr de peste 300 de sportivi din întreaga lume, inclusiv din Brazilia, Mexic și Japonia, care vor veni la Câmpina, se vor caza, vor mânca aici și vor avea ocazia și să ne descopere orașul.  Cred că va fi un excelent prilej pentru a populariza acest sport și mai mult în rândul câmpinenilor și țin să mulțumesc autorităților locale pentru sprijin și cooperare, astfel încât această competiție să fie una la superlativ”, ne-a declarat Mihai Tudorache, președintele Clubului Sportiv OK Silva Câmpina.
Vom reveni cu mai multe detalii în apropierea startului competiției.

2467 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1554 vizualizari
19 mar. 2023 20:23

Superliga B Prahova. Sportul Câmpina - Unirea Teleajen 1-0

Arena ”Rafinăriei” arăta excelent, oferind condiții ideale pentru o partidă de fotbal, la primul joc oficial pe teren propriu din anul 2023 pentru echipa Sportul Câmpina.

2109 vizualizari
19 mar. 2023 15:42

Alexandru Tilică, la săritura în înălțime, un nou titlu național pentru atletismul câmpinean

La București, în prima zi a finalelor Campionatului Național de Atletism pentru juniori sub 16 ani, CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a fost prezent cu doi sportivi, ambii pregătiți de Jenica Bran.

Alte stiri recente

661 vizualizari
20 mar. 2023 19:59

Societatea Voipan Sil Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Societatea Voipan Sil Câmpina anunță că face angajări, având nevoie de mai multe categorii de personal.

1298 vizualizari
20 mar. 2023 17:56

Proiect Erasmus+ la Școala ”B.P. Hasdeu” Câmpina - ”All different, all equal”. Participă elevi din Italia, Spania și Franța

În cadrul proiectului Erasmus+ ”All different, all equal”, Câmpina, prin Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”, este gazda unei noi acțuni de mobilitate, la care participă elevi și cadre didactice de la școlile partenere din Italia, Spania și Franța.