În incinta Casei Căsătoriilor din Câmpina va fi amenajată o expoziție permanentă cu copii ale schițelor maestrului Nicolae Grigorescu, astfel încât publicul interesat să le poată vedea pe tot parcursul anului. Până acum, schițele originale au fost expuse o singură dată, timp de trei săptămâni, și au necesitat condiții speciale de lumină și umiditate, pentru că sunt extrem de fragile.
Este vorba despre cele 202 schițe și desene în creion, peniță și laviu, ultimele realizate de maestrul Grigorescu. Vă reamintim că aceste lucrări aparțin Câmpinei, au fost cumpărate de administrația locală în anul 1939, cu suma de 600.000 lei, de la fiul marelui pictor. În anul 1950 au trecut în patrimoniul statului și au ajuns la Muzeul Național de Artă. În 2001, Primăria Câmpina a dat în judecată Ministerul Culturii și Muzeul Național de Artă pentru recuperarea schițelor, proces câștigat după aproape 11 ani. Lucrările lui Grigorescu s-au întors acasă și au fost expuse în premieră, într-un spațiu special amenajat la etajul Casei Căsătoriilor, în luna noiembrie a anului trecut (o parte dintre ele) și apoi în ianuarie 2017 (cealaltă parte). Pentru că sunt vechi și extrem de fragile, administrația locală a luat decizia să le protejeze și să expună fotocopii ale acestora realizate de o firmă profesionistă.
Expoziția poate fi vizitată după următorul program:
- marți, miercuri, joi - între orele 11.00 - 14.00
- vineri - între orele 14.00 - 17.00
- sâmbătă - între orele 10.00 - 13.00
Intrarea este liberă. Vă reamintim, Casa Căsătoriilor este situată pe Bulevardul Culturii, nr. 27, în apropierea Primăriei Câmpina.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă în cursul zilei de vineri, 13 septembrie, la intersecția străzilor Dealului și Rândunicii.
Începând de luni, 16 septembrie 2024, Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina se închide parțial. Această situație va dura până pe 25 octombrie 2024, în cel mai bun caz.
S-a numit mai întâi Parcul Pionierilor, apoi Parcul cu Role și după aceea Parcul "Mițu-Chițu". Acum... numai este nimic. Un loc neîngrijit, în care vegetația este stăpână și pe lângă care treci cu o strângere de inimă.
Anul 2024 este singurul din istoria țării noastre în care cetățenii cu drept de vot au fost chemați la urne pentru toate tipurile de alegeri posibile. Au fost localele și europarlamentarele pe 9 iunie, urmează, spre finalul anului, alegerile parlamentare și prezidențiale.