Invitație la Castel, la "Sărbătoarea celor 2 Iulii"

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 2 iulie 2017, la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, are loc o manifestare cu adevărat culturală. Este vorba despre "Sărbătoarea celor 2 Iulii", eveniment organizat de 27 de ani încoace, neîntrerupt, și dedicat celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu - soția și fiica.

Este un eveniment care include multe acțiuni și care se desfășoară într-un loc deosebit, poate unul dintre cele mai frumoase din Câmpina - grădina Castelului Hasdeu. Aici vor veni, ca în fiecare an, personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice, de povestea dramatică a acestei familii care a dăruit Câmpinei un castel - templu. Prelegeri, lansări de carte, un moment poetic din opera Iuliei, expoziții de carte și de artă plastică, un spectacol de teatru ("Răzvan și Vidra", în interpretarea actorilor Monica Davidescu, Tomi Cristin și Ovidiu Culcer, alături de care se vor afla și tineri actori de la Teatrul Proiect din Câmpina) și un recital de lieduri susținut de soprana Georgiana Costea, acompaniată la pian de Anca Săftulescu. Toate acestea sunt incluse în programul manifestării de duminică, 2 iulie 2017, ora 11.00, de la Castel. (Programul complet îl aveți atașat acestui articol).
"Sărbătoarea celor 2 Iulii" este un eveniment organizat de directorul Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu", Jenica Tabacu, cu sprijinul financiar al Primăriei și Consiliului Local Câmpina.

5761 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

302 vizualizari
08 dec. 2023 18:55

Musicum Adolescentia revine la Câmpina cu un concert de colinde, pe 19 decembrie 2023

Asociația Musicum Adolescentia din Craiova revine la Câmpina cu un nou spectacol din cadrul proiectului "Zâmbete pe portativ". De această dată este vorba despre un concert de colinde organizat marți, 19 decembrie 2023, de la ora 19.00, la Casa Tineretului.

9017 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

2 comentarii

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.