Ședința din 22 martie 2018 a Consiliului Local Câmpina a început cu un moment festiv. Reprezentanții administrației locale au aprobat și semnat "Declarația de Reunire cu Moldova și de recunoaștere a actului Unirii de la 1 Decembrie 1918". Un gest simbolic dedicat Centenarului Marii Uniri, dar și un gest de solidaritate cu cele peste 60 de primării din Republica Moldova, care au semnat "Declarația de unire cu România".
Inițiativa acestui demers a aparținut Comisiei de Cultură a Consiliului Local, iar textul Declarației a fost scris de profesorul Gheorghe Râncu, președintele Filialei Câmpina a Societății de Științe Istorice din România. Mai întâi, primarul Horia Tiseanu a citit "Declarația de Reunire cu Moldova și de recunoaștere a actului Unirii de la 1 Decembrie 1918", apoi consilierii au aprobat și semnat documentul. (video)
Vă reamintim că municipiul Câmpina este înfrățit cu orașul Cimișlia din Republica Moldova, iar oaspeți dragi de peste Prut vor veni la Câmpina la sfârșitul acestei luni pentru a participa la evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Este vorba despre simpozionul "Basarabia, pământ românesc" și un spectacol folcloric de excepție, susținut de artiști români și basarabeni. Cele două evenimente vor avea loc pe 30 martie de la ora 15.00, respectiv ora 17.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza".
În urmă cu un secol, la 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima provincie istorică adusă la Ţara Mamă. Din păcate, această unire nu a durat “de-a pururi şi totdeauna” aşa cum scria în Actul Unirii votat în martie 1918. În 1940, Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Aceasta este parte din istoria noastră şi a lor, a românilor de dincoace şi dincolo de Prut. Cu toate acestea, în fiecare an, la 27 martie, marcăm unirea Basarabiei cu România, poate și cu speranța că într-o zi vom fi din nou o singură țară.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.
24 Iunie este Ziua Universală a Iei Românești, în zi de mare sărbătoare creștină - Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, cunoscută în popor ca Sânzienele sau Drăgaica. Momentul a fost marcat și la Câmpina în cadrul unui mic spectacol care a avut loc marți, 24 iunie, la ceas de seară, pe scena Casei de Cultură ”Geo Bogza”.