CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Administrația câmpineană a adoptat "Declarația de Reunire cu Moldova și de recunoaștere a actului Unirii de la 1 Decembrie 1918"

- Eveniment -

Administrația câmpineană a adoptat

Ședința din 22 martie 2018 a Consiliului Local Câmpina a început cu un moment festiv. Reprezentanții administrației locale au aprobat și semnat "Declarația de Reunire cu Moldova și de recunoaștere a actului Unirii de la 1 Decembrie 1918". Un gest simbolic dedicat Centenarului Marii Uniri, dar și un gest de solidaritate cu cele peste 60 de primării din Republica Moldova, care au semnat "Declarația de unire cu România".

Inițiativa acestui demers a aparținut Comisiei de Cultură a Consiliului Local, iar textul Declarației a fost scris de profesorul Gheorghe Râncu, președintele Filialei Câmpina a Societății de Științe Istorice din România. Mai întâi, primarul Horia Tiseanu a citit "Declarația de Reunire cu Moldova și de recunoaștere a actului Unirii de la 1 Decembrie 1918", apoi consilierii au aprobat și semnat documentul. (video)
Vă reamintim că municipiul Câmpina este înfrățit cu orașul Cimișlia din Republica Moldova, iar oaspeți dragi de peste Prut vor veni la Câmpina la sfârșitul acestei luni pentru a participa la evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Este vorba despre simpozionul "Basarabia, pământ românesc" și un spectacol folcloric de excepție, susținut de artiști români și basarabeni. Cele două evenimente vor avea loc pe 30 martie de la ora 15.00, respectiv ora 17.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza".
În urmă cu un secol, la 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima provincie istorică adusă la Ţara Mamă. Din păcate, această unire nu a durat “de-a pururi şi totdeauna” aşa cum scria în Actul Unirii votat în martie 1918. În 1940, Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov. Aceasta este parte din istoria noastră şi a lor, a românilor de dincoace şi dincolo de Prut. Cu toate acestea, în fiecare an, la 27 martie, marcăm unirea Basarabiei cu România, poate și cu speranța că într-o zi vom fi din nou o singură țară.


24 Mar 2018 11:14 5944 vizualizari


Comentarii


332 vizualizari 20 Jul 2024 12:34 La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

La Castelul ”Hasdeu” din Câmpina vin... haiducii!

Castelul ”Iulia Hasdeu” din Câmpina va fi gazda unui concert extraordinar, inclus în șirul mai larg al evenimentelor intitulate ”Seratele Hasdeu”.

citeste mai mult
3425 vizualizari 18 Jul 2024 16:31 Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Câmpina Summer Park Music, trei concerte în centrul orașului, în perioada iulie - august 2024

Cu ceva întârziere față de tradiția anilor precedenți, ediția 2024 a evenimentului Câmpina Summer Park Music va avea loc în zilele de 28 iulie, 4 și 25 august.

citeste mai mult
469 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
830 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV