Parcare pe locul actualului bazar din Câmpina? Deocamdată abia se pregătește proiectarea pentru demolarea fostului WC public

Actualitate (Categoria articolului)

De mai bine de zece ani, administrația câmpineană vorbește despre realizarea unei parcări pe locul actualului bazar din spatele Pieței Centrale. Un subiect inclus în pliante în aproape toate campaniile electorale din 2008 încoace. Ba chiar, în 2010, s-au alocat 15.000 lei de la bugetul local pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unei parcări etajate în spațiul respectiv. Vorbe și hârtii.

În condițiile în care zona centrală a Câmpinei este sufocată de mașini, în condițiile în care în zona pieței este haos, iar locurile de parcare sunt insuficiente, o parcare pe locul actualului bazar ar fi reprezentat o soluție convenabilă, de vreme ce alte spații potrivite chiar nu există. Din păcate, doar s-a vorbit despre asta, că de făcut, nu s-a făcut nimic. Și nici Serviciului de Administrare a Pieței Centrale nu i s-a permis, de teamă ca nu cumva fostul director, Marian Nistor, să candideze la Primărie și să se laude cu respectiva investiție.
Anul acesta, subiectul a revenit în discuție după problemele apărute la Piața Centrală unde, vă reamintim, bugetul de venituri s-a redus considerabil după ce Consiliul Local a decis ca piața să vireze 50% din încasări la bugetul local. Și pentru că se punea problema unor disponibilizări de personal, același Consiliu Local a decis să suplimenteze veniturile Pieței Centrale, prin alocarea unor bani până când va fi realizată parcarea de pe locul actualului bazar și va fi dată în administrarea Pieței Centrale.
Iar acum se face un prim pas... Primăria Câmpina a demarat procedura de achiziție publică pentru întocmirea documentației în vederea "desființării imobilului - fost WC public - de pe Strada I.L. Caragiale, nr.10". Mai exact, se dorește încheierea unui contract de servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice, a documentației pentru obținerea de avize și acorduri, a studiilor de specialitate și a expertizei tehnice pentru rezistență și stabilitate în vederea desființării fostului WC public din bazar. Valoarea estimată a contractului - 12.605 lei fără TVA.
Prin urmare, realizarea unei parcări în spatele pieței va începe cu demolarea fostului WC public. Este greu de spus când se va realiza această parcare, pentru că, deocamdată, abia se caută o firmă care să realizeze proiectarea demolării WC-ului.

5296 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • anonim 30.07.2019 01:24 Ar fi fost ok o parcare etajata macar pana la etajul 1. S-ar rezolva de cateva locuri de parcare.
  • Enache Gabriela 30.07.2019 10:47 Sa se folosească baniigab alocați in 2010, este cineva responsabil si faptic ? NU,sigur nu,altfel se vedeau si realizări ,nu cârpeli ,ca sa mai. Cheltuim odata,sume necontrolate
  • Un comunist. 30.07.2019 13:39 Contract pentru Bla Bla Bla demolarea wc.ului.Toti cei de la stat au luat. o razna. Asa ați ajuns.,nici un wc, nu sunteți în stare sa demolat???!!?? O strada care era deja făcută de oameni adevărați) Bobalna), v.au trebuit 10 ani sa o asfaltați și nici acum nu e gata.? Când treci pe lângă Primărie pute a lene, prostie.
  • mihai MIHAI 05.08.2019 19:52 eu am tot trimis o idee de parcare la primarie ,dar cred ca va iesii tot o plotogeala romaneasca fara cap ,adica va fii ca toate parcarile mari din campina . PRIVITI DRAGI CITITORI PARCAREA DE LA SPITALUL MILITAR BRASOV REGINA MARIA si trageti concluzii ! nu se vrea !!!!!

Actualitate

1574 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1716 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.