Parcare pe locul actualului bazar din Câmpina? Deocamdată abia se pregătește proiectarea pentru demolarea fostului WC public

Actualitate (Categoria articolului)

De mai bine de zece ani, administrația câmpineană vorbește despre realizarea unei parcări pe locul actualului bazar din spatele Pieței Centrale. Un subiect inclus în pliante în aproape toate campaniile electorale din 2008 încoace. Ba chiar, în 2010, s-au alocat 15.000 lei de la bugetul local pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unei parcări etajate în spațiul respectiv. Vorbe și hârtii.

În condițiile în care zona centrală a Câmpinei este sufocată de mașini, în condițiile în care în zona pieței este haos, iar locurile de parcare sunt insuficiente, o parcare pe locul actualului bazar ar fi reprezentat o soluție convenabilă, de vreme ce alte spații potrivite chiar nu există. Din păcate, doar s-a vorbit despre asta, că de făcut, nu s-a făcut nimic. Și nici Serviciului de Administrare a Pieței Centrale nu i s-a permis, de teamă ca nu cumva fostul director, Marian Nistor, să candideze la Primărie și să se laude cu respectiva investiție.
Anul acesta, subiectul a revenit în discuție după problemele apărute la Piața Centrală unde, vă reamintim, bugetul de venituri s-a redus considerabil după ce Consiliul Local a decis ca piața să vireze 50% din încasări la bugetul local. Și pentru că se punea problema unor disponibilizări de personal, același Consiliu Local a decis să suplimenteze veniturile Pieței Centrale, prin alocarea unor bani până când va fi realizată parcarea de pe locul actualului bazar și va fi dată în administrarea Pieței Centrale.
Iar acum se face un prim pas... Primăria Câmpina a demarat procedura de achiziție publică pentru întocmirea documentației în vederea "desființării imobilului - fost WC public - de pe Strada I.L. Caragiale, nr.10". Mai exact, se dorește încheierea unui contract de servicii de proiectare pentru întocmirea documentației tehnice, a documentației pentru obținerea de avize și acorduri, a studiilor de specialitate și a expertizei tehnice pentru rezistență și stabilitate în vederea desființării fostului WC public din bazar. Valoarea estimată a contractului - 12.605 lei fără TVA.
Prin urmare, realizarea unei parcări în spatele pieței va începe cu demolarea fostului WC public. Este greu de spus când se va realiza această parcare, pentru că, deocamdată, abia se caută o firmă care să realizeze proiectarea demolării WC-ului.

4530 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • anonim 30.07.2019 01:24 Ar fi fost ok o parcare etajata macar pana la etajul 1. S-ar rezolva de cateva locuri de parcare.
  • Enache Gabriela 30.07.2019 10:47 Sa se folosească baniigab alocați in 2010, este cineva responsabil si faptic ? NU,sigur nu,altfel se vedeau si realizări ,nu cârpeli ,ca sa mai. Cheltuim odata,sume necontrolate
  • Un comunist. 30.07.2019 13:39 Contract pentru Bla Bla Bla demolarea wc.ului.Toti cei de la stat au luat. o razna. Asa ați ajuns.,nici un wc, nu sunteți în stare sa demolat???!!?? O strada care era deja făcută de oameni adevărați) Bobalna), v.au trebuit 10 ani sa o asfaltați și nici acum nu e gata.? Când treci pe lângă Primărie pute a lene, prostie.
  • mihai MIHAI 05.08.2019 19:52 eu am tot trimis o idee de parcare la primarie ,dar cred ca va iesii tot o plotogeala romaneasca fara cap ,adica va fii ca toate parcarile mari din campina . PRIVITI DRAGI CITITORI PARCAREA DE LA SPITALUL MILITAR BRASOV REGINA MARIA si trageti concluzii ! nu se vrea !!!!!

Actualitate

88 vizualizari
03 dec. 2020 20:50

Demersuri ale Primăriei Câmpina pentru preluarea căilor ferate din localitate, a unității de jandarmi și a unui teren al Școlii de Poliție

Primăria Câmpina a transmis o adresă Senatului și Camerei Deputaților prin care își exprimă intenția de a prelua terenurile pe care se află căile ferate din interiorul municipiului, având în vedere faptul că acestea au fost scoase din uz, nu au nicio utilitate și nici n-o vor mai avea vreodată.

1074 vizualizari
03 dec. 2020 14:40

Acțiune a Poliției la Câmpina pentru verificarea măsurilor impuse prin legea pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

1 comentarii

Miercuri, 2 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune în Câmpina, în intervalul 10.00-12.00, pentru verificarea măsurilor impuse prin Legea nr. 55/2020 privnd prevenirea și combaterea efectelor pandemiei cu noul coronavirus. Astfel, au fost verificate peste 45 de autovehicule și 20 de societăți comerciale. Au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale (dintre care 6 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, iar restul pentru alte abateri identificate), în valoarea totală de peste 4.100 de lei.

Alte stiri recente

387 vizualizari
03 dec. 2020 18:58

Emanoil Savin se implică în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu

(P) Emanoil Savin a decis să se alăture Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ”Sfântul Mare Mucenic - Izvorâtorul de Mir” în realizarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Mănăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Aici, membrii asociației și nu numai vor avea posibilitatea să-și aline traumele căpătate îm misiuni din teatrele de operațiuni militare.

1598 vizualizari
03 dec. 2020 05:38

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.