CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prefectura Prahova suplimentează numărul de examinatori pentru examenul de obținere a permisului de conducere

- Actualitate -

Prefectura Prahova suplimentează numărul de examinatori pentru examenul de obținere a permisului de conducere

Având în vedere numărul foarte mare de persoane care doresc să obțină permisul auto, precum și faptul că în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule există un deficit de personal, s-a ajuns în situația ca perioada de așteptare între proba teoretică și proba practică să ajungă la patru-cinci luni. La sfârșitul anului trecut, Prefectura Prahova a reușit să rezolve parțial problema legată de personalul de la serviciul menționat, iar în perioada următoare se intenționează să se obțină atestatul de examinator pentru alți trei angajați.

Iată comunicatul de presă remis de Prefectură:

"Urmare a creşterii semnificative a numărului de maşini înmatriculate în judeţul Prahova, precum şi a numărului de persoane ce doresc să susţină examene pentru obţinerea permisului auto, perioada de aşteptare între probele teoretică şi practică a cunoscut o creştere semnificativă, ajungând ca la data de 01.01.2018 acest termen să depăşească 4 luni. De asemenea, promovabilitatea persoanelor examinate este în continuă scădere, ceea ce generează dorinţa acestora de a se reprograma pentru susţinerea unui nou examen.
Având in vedere această situaţie, precum şi faptul că, în anul 2017, în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova au fost 6 posturi vacante şi 4 posturi suspendate (concediu îngrijire copil ori incapacitate temporară de muncă), Instituţia Prefectului - Judeţul Prahova a acordat o atenție deosebită acoperirii posturilor vacante.
În perioada noiembrie 2017-ianuarie 2018, au fost ocupate 4 posturi prin concurs/mutare de la alte structuri MAI și, ca urmare, a fost repartizat un examinator în plus pentru comisia de examen din municipiul Ploiești, mărindu-se numărul locurilor disponibile cu 70 candidaţi.
Au fost depuse diligenţe pentru obţinerea atestatului de examinator pentru alţi trei lucrători, capacitatea de examinare urmând a fi suplimentată cu aproximativ 1.800 de locuri pentru perioada februarie-mai 2018.
 

Întrucât sistemul informatic de programare a candidaţilor este creat astfel încât să prevină programările pe alte criterii decât cele obiective, singura modalitate ca noile locuri disponibile să fie ocupate o reprezintă autoprogramarea/reprogramarea candidaţilor conform Ordinului nr.268/2011 al MAI, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării. Criteriile de programare sunt obiective și menţionăm faptul că această programare se face personal de către solicitant, după promovarea examenului teoretic, generându-se un cod unic de bare şi programare automată, pe primul loc disponibil la momentul accesării sistemului.
Vă asigurăm și pe această cale de faptul că Instituția Prefectului - Județul Prahova este preocupată în permanență de îmbunătățirea serviciilor prestate către cetățenii prahoveni."

(Sursă foto - Observatorulph.ro)


15 Jan 2018 19:32 7448 vizualizari



Comentarii






2490 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1363 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4941 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV